На ски в България

С всеки изминал ден зимата е все по-близо и по-близо, а с нея идва и началото на ски сезона. Много хора започват да планират своите зимни ваканции. Възможностите за ски приключения в Европа са безкрайно много и вече сме публикували различни материали за някои от най-големите ски курорти в света. В този материал ще ви кажем какви са предимствата на българските ски курорти в сравнение с европейските и се надяваме, че в края на тази статия ще откриете, че понякога е по-добре да изберете българското.

Значително по-ниска цена
Миналата година известният бизнес журнал „The Daily mail” определи Банско като един от най-обещаващите ски курорти в света. Това е така, защото курортът предлага ски писти и качество на обслужване от световна класа, а цените са няколко пъти по-ниски от пакетните цени на курортите в Австрия, Швейцария или Италия.

Страхотна кухня и гостоприемство
Зимните курорти в България изобилстват от различни ресторанти, заведения и кръчми, където винаги можете да се насладите на вкусна българска бира, богата традиционна трапеза и невероятна обстановка. Балканджиите от край време са известни с гостоприемството си и любовта към отрупаната с вкусни ястия маса, така че, ако изберете Банско, Боровец или Пампорово за вашата зимна ваканция, със сигурност ще се чувствате като у дома си.

България е едно от най-добрите места да се научите да карате ски
Ако никога досега не сте карали ски, родните зимни курорти са мястото, където да го направите. Тъй като трасетата са доста обширни и варират по своята сложност, имате възможност да се учите в съвсем безопасни условия. Ски училищата в България и ски инструкторите са специалиазирини в обучението на начинаещи и за ски уроци се заплаща съвсем символична такса, което изобщо няма как да се сравнява с чудовищно високите такси за ски епировки и обучение в алпийските курорти.

Спокойствие и релакс
Едно от най-големите предимства на българските ски курорти е, че все още не са чак толкова популярна дестинация за западните туристи. Това означава, че ще можете да се насладите на времето в планината и заслужената почивка без постоянно да се налага да се блъскате и разминавате с хиляди туристи, които винаги са в състояние да развалят почивката ви.


Има голямо разнообразие от писти
Банско се намира на 925 метра надморска височина, но най-високата ски писта се намира на 2600 метра. Общата дължина на ски пистите само в Банско е повече от 70 километра.

Културна програма
Не всичко в зимните курорти е тишина, спокойствие и СПА. Особено през зимата Банско е един от градовете с най-богата културна програма. В града има много музеи, театър и всичко необходимо за една наистина обогатяваща културно ваканция. За любителите на нощния живот, зимните курорти досущ приличат на летните: Боровец, Пампорово и Банско предлагат голямо разнообразие от кафенета, барове и дискотеки, които със сигурност ще задоволят всички вкусове.


11.11.2015

Коментари




Нов коментар



Вашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации