5 дни
от 1076 лв.
Самолетна екскурзия

Екскурзията e петдневна и включва 4 нощувки със закуски в централно разположен хотел в Мадрид, богата екскурзоводска програма на български език, самолетен билет, трансфери летище – хотел - летище. Лети се с “България Ер”. В пакетната цена са включени летищни такси, багаж за чекиране 23 кг и ръчен багаж.

Програма

28.12.2017 - 06.45 ч полет София - Мадрид. Пристигане в 09.25 ч. Трансфер. Настаняване в хотела. Свободно време. Възможност за посещение на Кралския дворец с доплащане 60 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в двореца. Посещението се организира при минимум 6 участника. Нощувка.

29.12.2017 - Закуска. Сутринта - обиколка с екскурзовод на български на забележителностите на Мадрид: пл. “Ориенте”, пл. “Испания”, „Гран Виа”, пл. „Пуерта дел Сол”, „Пласа Майор”. Свободно време. По желание - посещение на музея Прадо (с доплащане 70 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в музея. Посещението се организира при минимум 6 участника. Вечерта – по желание – вечеря с фламенко спектакъл (с доплащане 138 лв) или фламенко спектакъл с една чаша напитка (с доплащане 80 лв). Нощувка.

30.12.2017 - Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Ескориал и Сеговия – с доплащане 149 лв на човек при минимум 10 участника и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване и входни такси. Екскурзията започва с посещението на Ескориал - двореца-манастир на Филип II, един от най-известните кралски дворци на стария континент, обединяващ в себе си функциите на два комплекса с огромно значение за испанската история: кралският августински манастир “Сан Лоренсо де Ел Ескориал” и „Ла Фреснеда” - кралска ловна хижа, използвана за уединение от испанските крале. Екскурзията продължава към Сеговия. Първото впечатление от града е римският акведукт от I век, на фона на който се откроява средновековният град. Пешеходна обиколка на стария град, който е бил седалище на кралския двор и на висшите аристократически фамилии през XV век, с различни исторически и културни паметници. Посещение на замъка Алкасар, съществуващ от векове и вероятно старо укрепление още от времето на Pимската империя. След отвоюването на Сеговия в края на XI век, замъкът е реконструиран и разширяван многократно, като през XV век в него е живяла кралица Исабел Кастилска. Завръщане в Мадрид. Нощувка.

31.12.2017 – Закуска. Свободен ден. По желание - полудневна екскурзия до Толедо – старата столица на Испания с доплащане 149 лв + такса за вход в Катедралата и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо, разглеждане на Катедралата. Екскурзията се организира при минимум 6 участника. Новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка.

01.01.2018 - Закуска. Свободно време. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Мадридските потайности” с доплащане 47 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва двучасова разходка с екскурзовод на български по тесните улички на мавританския квартал, пл. „Санта Ана”, квартала на писателите с мястото, където е била къщата на Сервантес, къщата-музей Лопе де Вега, ул. „Баркийо”, пл. „Пласа дел Pей” с къщата със седемте комина, квартал „Чуека”, сградата на „Паласио Лонгориа”, построен в стил модернизъм, пл. „Барсело” със сградата на Общинския музей на Мадрид в бароков стил от XVII от век, търговската улица „Фуенкарал”, „Гран Виа”. Обиколката се организира при минимум 6 участника. Tрансфер до летището. Полет Мадрид – София в 18:40 ч. Пристигане в София в 23:05 ч.

Дати и цени

28.12.2017 - 01.01.2018 1076 лв. ранно записване

Варианти и цени за Новогодишна вечеря ще бъдат предложени до 15.11.2017.

Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Допълнителни услуги

Кралския дворец в Мадрид 60 лв.

Посещение на Кралския дворец с екскурзовод на български. Организира се при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в двореца. Посещението се организира при...

Мадридските потайности 47 лв.

Факултативна полудневна пешеходна програма с екскурзовод (провежда се при минимум 6 човека и при предварителна заявка и заплащане в България). Цената включва двучасова разходка с екскурзовод на български по тесните улички на мавританския квартал, пл. „Санта...

Вечеря с фламенко шоу в Мадрид 138 лв.

Фламенко ресторантът се намира в сърцето на Мадрид, в непосредствена близост до „Гран Виа”. Вечерята се предлага в три менюта, по избор на клиента, а фламенко спектакъла се представя по време на вечерята. Блог "Фламенко - огън и грация от Андалусия"

Фламенко шоу в Мадрид с 1 напитка 80 лв.

Фламенко ресторантът се намира в сърцето на Мадрид, в непосредствена близост до „Гран Виа”. Вечерята се предлага в три менюта, по избор на клиента, а фламенко спектакъла се представя по време на вечерята. Блог "Фламенко - огън и грация от Андалусия"

Екскурзия до Толедо 149 лв.

Полудневна екскурзия до Толедо – старата столица на Испания. Организира се при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо,...

Екскурзия до Ескориал и Сеговия 149 лв.

Целодневна екскурзия до Ескориал и Сеговия – с доплащане, при минимум 10 участника и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване и входни такси. Екскурзията започва с посещението на Ескориал -...

хотели

Категория A: Хотел City House Florida Norte by Faranda**** - Хотела се намира зад градината на Кралския дворец, недалеч от пл. „Испания”, до Северната гара;

Категория В: Хотел Espahotel Gran V