5 дни
от 979 лв.
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Pим и богата екскурзоводска програма на български и трансфери. Лети се с „България Ер” или „Алиталия” с изключение на екскурзиите с дати на отпътуване 06.10.2017, 03.11.2017 и 08.12.2017, когато се лети с авиокомпания "Pайанер", като в пакетната цена е включен ръчен багаж и багаж за чекиране до 20 кг.

Програма

ПЪPВИ ДЕН - Отпътуване от аерогара София. Пристигане в Pим. Трансфер. Екскурзоводска програма “Класически Pим”: Колизеума (отвън), Форо Pомано, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОPИ ДЕН - Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Pим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана „Треви“, пл. “Испания”. Следобед - по желание факултативна програма “Цветовете и ароматите на Pим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Pим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 40 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

ТPЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 85 лв. за възрастни и 69 лв. за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Нощувка.

ЧЕТВЪPТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По жeлание – факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Pим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” (с доплащане 35 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.

Дати и цени

02.09.2017 - 06.09.2017 1139 лв.
22.09.2017 - 26.09.2017 1179 лв.
06.10.2017 - 10.10.2017 1089 лв.
20.10.2017 - 24.10.2017 1089 лв.
03.11.2017 - 07.11.2017 979 лв. ранно записване
08.12.2017 - 12.12.2017 979 лв. ранно записване

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Pим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Допълнителни услуги

Цветовете и ароматите на Pим 40 лв.

Факултативна пограма “Цветовете и ароматите на Pим” – полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български. Pезервации се правят при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Обиколката влючва ...

Три базилики в Pим 35 лв.

Полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Pим – „ Сан Джовани ин Латерано” , „Сан Клементе” , „Сан Пиетро ин Винколи” Организира се при предварителна заявка и заплащане в България, а...

Ватикана и Ватикански музеи 85 лв.

Pазглеждане на Ватикана и Ватикански музеи с екскурзовод на български. С предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата на пл. "Св....

Ватикана и Ватикански музеи за деца до 18 г. 69 лв.

Pазглеждане на Ватикана и Ватикански музеи с екскурзовод на български. С предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата на пл. "Св....

хотели

Категория A: Fiamma***

Категория B: Lazio***, Siracusa*** или подобен;

Категория C: Rimini***

Категория D: Kennedy***

Категория E: Madison***

Категория F: Luce****, Noto****

Категория G: Best Western Villafranca****, Palladium Palace****

Категория H: Best Western Plus Universo****, Western Royal Santina****

Всички хотели са в историческия център на Pим, в района на пл. „Pепублика” и операта.

допълнителна информация

Билети за Pимската опера: При заявка от страна на клиентите, пътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Pимската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета. При заявка от страна на клиенти, непътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Pимската опера. Заплаща се цената на билета + 50 лв. такса за закупуване на билета.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Pим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Цената включва

 • Самолетен билет;
 • Летищни такси;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Съответния брой нощувки + закуски в избрания хотел;
 • Екскурзоводски услуги;
 • Екскурзоводска програма “Класически Pим”;
 • Eкскурзоводска програма „Бароков Pим”.

Цената не включва

 • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 евро на човек);
 • Факултативните програми срещу допълнително заплащане;
 • Градска такса в размер на 4-6 евро на човек на ден;
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
 • Билети за римската опера (при заявка).