Екзотичните места в Азия, които си струва да посетите

Когато обмисляте варианта за екзотична ваканция, едва ли Азия е първото, за което се сещате, но определено трябва да помислите по въпроса, тъй като най-големият контитент е необятен и определено има какво да предложи. В този материал ще ви дадем малко поводи за размисъл по темата. Ето най-екзотичните места в Азия, които задължително трябва да посетите поне веднъж в живота си:


Aнгкор Ват, Камбоджа

Ангкор Ват е храмов комплекс в Камбоджа, който е смятан за най-големия религиозен паметник в света. Храмът е основан през 12-ти век като индуистки храм, но с течение на годините е превърнат в будистки. Сградата е образец за кхмерската архитектура и е изобразена на националния флаг на Камбоджа.


Тадж Махал, ИндияПрез 1632 година Императорът започнал да изгражда мавзолея за любимата си съпруга. Малко повече от 15 години по-късно мавзолеят бил завършен и до днес остава известен като най-голямата забележителност в Индия. Неговите богати градини символизират земния рай.


Великата китайска стена, Китай

Всеки един обект от изброените досега може да кандидатства в класацията за чудесата на съвременния свят, но нищо друго на планетата не може да се мери по размери с Великата китайска стена. Първоначално е била замислена като защитна стена срещу монголите, но определено и до днес тя продължава да смайва със своите размери и великолепие. Великата китайска стена е толкова обширна и голяма, че буквално може да се види от космоса.

Градините Шинджоку, Япония
Страната на изгряващото слънце винаги е била изключително примамлива дестинация за много туристи и откриватели. Можем да напишем цяла статия само за забележителностите на Япония, но ако има нещо, което в никакъв случай не трябва да пропускате, това е паркът Шинджоку в Токио. Оригинално е завършен още през 1772 година, но сегашният си вид придобива през 1906 година. Паркът заема площ от от 58 хектара и в него са засадени над 20 000 дървета.

Делтата на река Меконг, ВиетнамЕдинственото, с което повечето хора свързват Виетнам е войната, която се е водила там. Истината е, че Виетнам е една изключително екзотична страна с богата култура и невероятно красива тропическа природа. Река Меконг предоставя на местното население начин да разпространява и търгува със стоките си. По нейната делта ще откриете абсолютно всички тропически плодове, за които можете да се сетите, дори и такива, които никога не сте чували. Самото плаване по реката е изключително екзотично преживяване и ще ви позволи да се насладите на страхотните градове и храмове по пътя.


Пукет, Тайланд

Преди около 15-20 години, звездата на Леонардо Ди Каприо изгря с ролята му във филма „Плажът“. Филмът почти изцяло е сниман в Пукет и ако искате да видите на живо ослепително красивата лагуна, кристалната вода и снежнобял пясък, определено Пукет е вашето място. Освен Пукет, в Тайланд можете да се насладите и на Патонг, където е раят за любителите на нощния живот. Целият град е претрупан със стотици ресторанти, барове и дискотеки, а основната цел е „Добро прекарване на всяка цена!“.

 


10.11.2015

Коментари1ShowvesNR
(20.01.2019 в 18:56)
In 2019 there are lot of films are going to be released. Obviously, there are Avengers part 2, new Star Wars Episode IX and many others. These are films that every kid wants to see, but sometimes you can miss it.It is where apps come in handy you can watch a movies for free. Btw, looking for the best app to watch free movies on your iOS phone? Then your should check Showbox app. This is the most famous app today that has a big library of shows and movies. This app is also available for pc users. But your need to download it first to enjoy free films <a href=http://showbox-all.com>Showbox for PC</a>

Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации