Екзотичните острови, които си заслужава да посетите

Бали, ИндонезияБали е истински тропичен рай. Тук можете да се отдадете на абсолютна релаксация и преоткриете един съвсем друг начин на живот сред аромата на жасмин и успокояващ тамян. Разположен в сърцето на Индонезийския архипелаг, островът впечатлява с богатата си култура, произведения на изкуството и древни храмове. Особено внушителни са  скулптурите на богове и богини, придаващи мистична и тайнствена атмосфера.

Бермудски острови, Великобритания


Стотици хиляди хора търсят бягство от сивото ежедневие сред красивите розови плажове на Бермудските острови. Кристално чистите тюркоазени води изобилстват от пъстри коралови рифове и ярко оцветен морски живот и привличат гмуркачи и водолази от цял свят. Задължително трябва да опитате пресните морски дарове, гроздовото желе и емблематичния за острова коктейл Rum Swizzle.

Бора Бора, Френска Полинезия


Бора Бора (чието оригинално название на таитянски означава „първороден“) е мечтана дестинация за много пътешественици с афинитет към лукса. С две планини в центъра, обграден от прелестна лагуна и риф, това е перфектното място за почивка, релаксация и романтика. Като истинско бягство от света може да бъде определена почивката в известните бунгала със сламени покриви и стъклени подове.

Великденският остров, Чили


Известен още като Рапа Нуи, този малък остров е разположен в южната част на Тихия океан. Великденският остров е прочут с огромните моаи – 887 загадъчни статуи на гигантски глави. Именно те правят острова част от световното наследство на ЮНЕСКО. Но освен фамозните паметници,  Рапа Нуи има още много какво да предложи – богата полинезийска култура, древно пещерно изкуство и приказни залези.

Фиджи
Образуван в следствие на вулканична дейност от преди 150 милиона години, Фиджи е архипелаг, съставен от над 332 по-големи и повече от 500 малки островчета. Въпреки че е доста отдалечен – най-близкият континент е на близо 1700км разстояние, Фиджи разполага с изобилие от гори, минерали и морски дарове. Това прави икономиката на острова една от най-развитите в южната част на Тихия океан.

Малдивите


Република Малдиви е група от 26 пръстеновидни коралови острова в Индийския океан, опасани от ярко сини лагуни. Малдивите привлякоха огромно внимание през последните години в резултат на появилите се опасения, че ще бъдат наводнени от покачването на морското равнище, в следствие на климатичните изменения. Засега обаче Малдивите си остават великолепен тропически рай с приказни плажове, лагуни и култура, силно повлияна от Индия и Шри Ланка.

Мауи, Хавайски острови


Според местна легенда, вторият по големина остров на Хаваите е именуван от полинезийския откривател на островите на неговия син, носещ от своя страна името на полубог. Мауи се нарича още Островът-долина, заради зоната между северозападните и югоизточните вулкани. Освен традиционните слънце, сърфинг, лагуни и необятни плажове, островът разполага и с гъсти тропически гори, предлага едни от най-добрите условия за уиндсърф в света и възможност за наблюдение на китове.

Таити, Френска Полинезия


Икономическият, културен и политически център на Френската Полинезия, Таити, е най-гъсто населеният остров в региона с около 180 000 жители. Поради вулканичния му произход, той предлага голямо разнообразие от екосистеми – от планинския терен до черните пясъчни плажове и пъстри коралови рифове. Ако посетите Таити през юли ще имате възможността да видите фестивала Heiva, посветен на полинезийската култура и включващ музика, танци, традиционни ястия и кану състезания.

Санторини, Гърция


Известен в цял свят с отличителната архитектура на сградите си, Санторини (носещ още името Тера) е считан за един от най-добрите острови на света. С малките си калдаръмени улички и къщите в бяло и кобалтово синьо, остовът е истинско въплъщение на спокойствието. Според археологическите данни се предполага, че Санторини е бил вдъхновението на Платон за Атлантида.


04.09.2015

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации