Интересни факти за Куба, които вероятно не знаете

Куба не случайно е известна като „Кралицата на Карибите“. Фидел Кастро, ароматният ром, силните пури, латино танците, революцията, старите Шевролети и красивите жени са все неща, с които Куба е световноизвестна. В този материал ще откриете няколко интересни факти, които не са чак толкова известни и вероятно не знаете за Куба.  
 
Куба е рай за всеки пътешественик, който обича да пътува на автостоп. Дори държавните автомобили на политиците са длъжни да взимат всеки турист или пътешественик, който вдигне палеца си пред тях.  


В Куба няма растения или животни, които са отровни за хората. Viva la Cuba! 

В света има само две държави, в които продажбата на Кока-Кола е забранена. Това са Куба и Северна Корея.

Когато Фидел Кастро дошъл на власт, едно от първите неща, които направил, било да криминализира и в последствие унищожи всички сетове от настолната игра „Монополи“.

Куба е една от страните в света с най-добре функционираща здравна система. Там има толкова много доктори и медици, че някои от тях често се изпращат в страни, където има недостиг на такива.

Американският президент Джон Кенеди толкова много обичал да пуши кубински пури, че лично си купил 1200 броя от най-хубавите преди да наложи ембарго на Куба. 

Никой не знае защо, но кубинците обожават да гледат южнокорейски сапунени сериали.

ЦРУ имали план да използват депилиращ химикал срещу Фидел Кастро, за да накарат прочутата му брада да окапе.

Едва около 5% от населението на Куба работи с интернет.


Коледа не е бил официален празник до 1997 година.

През 1940 година 12-годишният тогава Фидел Кастро изпраща писмо до американския президент Франклин Делано Рузвелт с молба да му изпратят банкнота от 10 долара, тъй като до този момент той не бил виждал такава.


На олимпийските игри през 2008 година в Пекин кубинските спортисти печелят общо 24 медала. Статически това означава: 2.1 медала на всеки милион от населението. В генералното класиране по медали на тази олимпиада Куба заема 8-мо място.  


Фидел Кастро казва в едно свое интервю, че годишно спестява по 10 работни дни, тъй като не губи времето необходимо на останалите мъже за бръснене на брадите.

Куба е домът на най-малката птица в света – колибрито. Дори възрастните представители рядко са по-големи от 2 инча.

Карибският остров, на който се намира Куба, е известен като „Ел Кайман“ (Крокодилът), тъй като от птичи поглед неговата форма наподобява формата на крокодил.

Ако и вие сте омагьосани от карибското очарование и красотата на тази страна, кликнете ТУК и се запишете за някоя от нашите екскурзии до Куба.


26.02.2016

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации