Какво не знаете за Венеция

Венеция е един от онези световни градове, които трябва да посетите поне веднъж в живота си. От гондолите и каналите, през площада Сан Марко, до ежегодния карнавал – всяко нещо във Венеция нашепва романтика. Ако и вие сте запленени от магията и очарованието на „Плаващия град“, кликнете ТУК и разгледайте страхотните предложения за екскурзии в Италия и Венеция на Актив Травъл. Докато избирате своята екскурзия, ето няколко любопитни и малко известни факти за Венеция, които може би не знаете:

Венеция е съставена от повече от 100 отделни островчета.
Ако разгледате детайлна карта на Венеция, ще видите, че се състои от повече от 100 отделни островчета, които са пресечени от канали. Преминаването между отделните островчета не винаги изисква специален превоз. В повечето случаи има малки мостчета, които свързват островчетата. Канале Гранде е най-големият раздел между островите.


Най-добрият начин да обиколите Венеция е пеша

Венеция е един от градовете, в които на практика няма коли, тъй като пътуването с автомобил е крайно нефункционално и в голям процент от случаите просто невъзможно. Едно от най-хубавите неща, които могат да ви се случат, е да се загубите във Венеция. Ако искате да се насладите на истинската красота на Венеция, си наемете гондола или се разходете пеша из тесните й улички.

Каналите на Венеция не миришат

Много хора се оплакват, че венецианските канали имат странна миризма. Това изобщо не е така. Единственото, което може би ще помиришете, е солта от морската вода. През лятото, когато водното съдържание на каналите е значително по-малко, е възможно някои от малките канали да понамирисват, но това е много субективно.


Венеция заспива рано

Не очаквайте да видите сериозен нощен живот във Венеция. Магазините и ресторантите затварят рано, а дискотеките и нощните заведения са изключителна рядкост. Въпреки това, Венеция е най-красива през нощта. Уличните светлини, мъглата над каналите и звездното небе са причината Венеция да е смятан за един от най-красивите и романтични градове на планетата.

Във Венеция се намира една от най-тесните улички в света

Уличката се нарича Calletta или Ramo Varisco и се намира в близост до Campo San Canciano. Тя е кандидат за титлата „Най-тясна улица в света“. Широка е едва 53 см. В миналото основните пътни артерии били каналите и не е имало нужда от сухопътни улици. С разрастването на града се стигнало до необходимостта от улици, но пространството било силно ограничено. Това е причината всички улици във Венеция да са изключително тесни.


Мостът на въздишките носи името си от Лорд Байрън

Вероятно не знаете, но известния в цял свят Мост на въздишките свързва старите затвори със стаите за разпит в Двореца на дожите. През 19-ти век английският поет Лорд Байрън го нарича Мост на въздишките (на италиански: Ponte dei Sospiri). Според легендата затворниците въздишали, щом поглеждали към Венеция през прозорците преди да бъдат отведени към килиите си. Според едно старо предание, ако двама души се целунат, минавайки под моста по залез слънце, ще се обичат и ще останат заедно завинаги.


Какво се крие зад Крилатия лъв, символът на Венеция

Лъвът на Сан Марко, който често е изобразяван с крила, е символът на града и един от четиримата евангелисти – св. Марк. Лъвът често се изобразява с ореол над главата, книга и меч. Според легендата, когато свети Марк пътувал из Европа и пристигнал във Венеция, му се явил ангел и му казал: „ Pax tibi Marce, evangelista meus. Hic requiescet corpus tuum.” (Нека мирът бъде с теб, Марк, евангелисте мой. Тук ще почива тялото ти.).28.01.2016

Коментари1eorepsi
(30.08.2017 в 6:10)
http://20mg-cheapesttadalafil.com/ - 20mg-cheapesttadalafil.com.ankor <a href="http://20mg-cheapesttadalafil.com/">20mg-cheapesttadalafil.com.ankor</a> http://20mg-cheapesttadalafil.com/
2umisaxumibse
(13.01.2020 в 2:31)
http://mewkid.net/who-is-xandra/ - Amoxil Dose For 55 Pounds <a href="http://mewkid.net/who-is-xandra/">Amoxicillin 500 Mg</a> cfa.nyyf.activetravel.bg.ktf.sa http://mewkid.net/who-is-xandra/

Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации