Коледа в Милано - какво трябва да знаете?

Италия без съмнение е една от най-предпочитаните дестинации за коледните и новогодишните празници. С пленителната си украса, открити базари и бутици, Милано всяка година привлича множество туристи, които искат да се докоснат до празничната атмосфера на Италия.
Ако и на вас ви предстои едно коледно пътуване до Милано, ето какво не трябва да пропускате:

Удивителната коледна украса

Щом слънцето залезе, градът започва да сияе, окъпан в стотици бляскави светлини. Те украсяват всички сгради, дървета и дори трамваите. Най-впечатляващи са светлините на Piazza Duomo, ослепителният купол на Galleria Vittorio Emanuele II и величественият Castello Sforzesco. Можете да се насладите на блясъка на града и от върха на кулата Torre Branca.Коледните базари в Милано

Коледните празници официално започват на 7-ми декември, когато се чества и празника на Св. Амброзио, покровителят на града. Коледният базар „O Bej, O Bej!” (в превод от милански диалект „О, колко е хубаво!“) дава началото на празничното настроение. Всяка година, в предната част на  Castello Sforzesco се изграждат множество щандове, на които се продават традиционни деликатеси като panettone (сладък коледен хляб) и ръчно изработени стоки.

Милано е известен със своите многобройни магазини и бутици и несъмнено предлага голям брой варианти за коледно пазаруване. Улиците Via Monte Napoleone и Corso Buenos Aires ще ви оставят в захлас с красиво украсените витрини и бляскава мода. Въпреки че някои магазини имат сезонни намаления, периодът на разпродажбите започва през втората седмица на януари.

Кога са отворени храмовете и музеите?

В Милано се намират някои от най-високо ценените архитектурни паметници в света сред които готическата Duomo, елегантната сграда на операта и авангардните шедьоври на италианския ренесанс. Имайте предвид, че някои от тези забележителности остават затворени за празниците и по-специално на 25-ти декември и 1-ви януари.

Работното време на ресторантите и градския транспорт

Повечето от хранителните и универсални магазини и ресторантите са затворени на Коледа. За заведенията, които остават отворени, е необходимо да направите предварителна резервация.

На Коледа можете да се разходите из Милано и околностите, но имайте предвид, че градският транспорт и влаковете може да се движат с празнично разписание.

Как да празнувате Коледа като местните

В подготовка за деня на Коледа, италианците обикновено се наслаждават на вечеря със семейството и няколко-степенно рибно меню, а в полунощ се извършва празнично богослужение. Литургията в Duomo се извършва от архиепископа около 23:30, но за да успеете да влезете в храма трябва да дойдете поне два часа по-рано. Богослужения има също и в Sant’Ambrogio и Santa Maria delle Grazie.

Емблематичен за коледните празници в Милано е традиционният сладък хляб със захаросани плодове panettone. Той често се дава като подарък и се поднася като десерт.
11.12.2015

Коментари1ezirifu
(24.03.2019 в 20:17)
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - 18 <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Buy Amoxicillin</a> http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
2upanaesih
(29.05.2019 в 11:31)
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg <a href="http://mewkid.net/buy-amoxicillin/">Amoxicillin 500 Mg</a> hwd.mxmo.activetravel.bg.cad.yb http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
3ewiwubazagu
(02.02.2020 в 5:44)
http://mewkid.net/who-is-xandra/ - Buy Amoxicillin Online <a href="http://mewkid.net/who-is-xandra/">Amoxicillin</a> wao.hcxf.activetravel.bg.meu.lf http://mewkid.net/who-is-xandra/
4ZaimtapTF
(11.05.2021 в 4:05)
Ищешь где занять денег, но все банки отказывают? Тогда <a href="https://zaymu-online.ru/">займы онлайн</a> - то место, которое ты ищешь. Мы расскажем как быстро занять денег онлайн под низкие проценты, как не попасться на удочки мошейников и при этом сэкономить. Переходи на сайт, и учись занимать онлайн с выгодой!

Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации