Най-добрите летища в Европа

С все по-големият брой на хора, предпочитащи въздушния транспорт в Европа, с бързи темпове расте и необходимостта от летища от световна класа.

10. Летище Лондон сити (LCY)


Брой пътници годишно: 3,4 милиона
Предишно място в класацията: 9/10
Разположено в сърцето на английската столица, летището Лондон сити осигурява директен и бърз достъп до централния бизнес район.
British Airways предлагат специални бизнес-клас полети до международното летище JFK в Ню Йорк.9. Международно летище Мадрид-Барахас (MAD)


Брой пътници годишно: 39,7 милиона
Предишно място в класацията: -
Международното летище Мадрид-Барахас е едно от най-оживените и натоварени летища в Европа и служи като център за Iberia Airlines и Air Europa.
Летището впечатлява със стилната си архиртекура, но пътниците често се оплакват от липсата на заведения за хранене.

8. Летище Кьолн-Бон (CGN)


Брой пътници годишно: 9,1 милиона
Предишно място в класацията: 8
Летището Кьолн-Бон е разположено на едва 15км югоизточно от Кьолн. CGN е основен център за Germanwings – основният бюджетоносител.
Летището се отличава с модерна архитектура, добре организирани и чисти терминали.

7. Летище Хелзинки (HEL)Брой пътници годишно: 15,3 милиона
Предишно място в класацията: 7
Летище Хелзинки се намира на 20км северно от столицата на Финландия и е основен център за Finnair и Norwegian Air Shuttle.
Пътниците могат да прекарат времето си в различни занимания. Летище Хелзинки разполага с художествени галерии, авиационен музей, тераси, разкриващи живописна гледка и място за размяна на книги.

6. Летище Копенхаген (CPH)Брой пътници годишно: 24,1 милиона
Предишно място в класацията: 6
Летище Копенхаген е едно от най-оживените летища в Северна Европа и е основна база за Scandinavian Airlines и Norwegian Air Shuttle .
Всичко в CPH е ясно обозначено, въпреки че съоръженията често са претъпкани.

5. Летище Франкфурт (FRA)


Брой пътници годишно: 58 милиона
Предишно място в класацията: 5
Летище Франкфурт е третото по натовареност летище в Европа и един от най-важните транзитни центрове в света. FRA е изходният пункт на над 270 самолет на Lufthansa.
Летището често е хвалено за лекотата при преминаване между терминалите и многобройните възможности за пазаруване и заведения за хранене. Понякога, обаче, се образуват дълги опашки за проверка.

4. Летище Шипхол, Амстердам (AMS)Брой пътници годишно: 52,6 милиона
Предишно място в класацията: 2
Летището Шипхол в Амстердам е едно от най-оживените летища в Европа и служи като централна база за KLM, Transavia и Delta.
Открито през 1916г., летище Шипхол е известно с огромното разнообразие от предлагани развлекателни дейности и голямата си библиотека.

3. Летище Хийтроу, Лондон (LHR)

Брой пътници годишно: 72,4 милиона
Предишно място в класацията: 4
Лондонското летище Хийтроу е най-голямото от 5-те основни летища в столицата и третото по натовареност в света.
Построено през 1946г., LHR има 5 пътнически и един товарен терминал. Терминал 5 е определян като най-добрия летищен терминал в световен мащаб.
Хийтроу служи като главен център за British Airways и Virgin Atlantic.


2. Летище Цюрих (ZRH)Брой пътници годишно: 24,9 милиона
Предишно място в класацията: 3
Само на 13км от центъра на Цюрих, летището служи като основен център за Swiss International Air Lines и има съществена роля за свързването на най-големият град на Швейцария с останалата част от страната.
 За пътниците с продължителен престой, Летище Цюрих предлага велосипеди и ролкови кънки под наем, както и екскурзии до Швейцарския музей на транспорта в Люцерн.


1. Летище Мюнхен (MUC)
Брой пътници годишно: 38,7 милиона
Предишно място в класацията: 1
Летище Мюнхен вече няколко години е на челно място в класацията за най-добри летища в Европа. Разположено североизточно от центъра на Мюнхен, MUC е едно от най-натоварените летища в Европа и второто по брой пътници в Германия, след Франкфурт.
Още веднъж MUC е класиран най-доброто летище в Европа от Skytrax.
Летище Мюнхен служи като основен център за Air Berlin, Lufthansa и Condor и се характеризира с изключителен простор, и тежка стъклена архитектура. В близост до MUC има парк, предлагащ миниголф и изложение на исторически въздухоплавателни средства.


04.09.2015

Коментари1GuestCorryJN
(11.03.2018 в 9:15)
guest test post <a href=" http://temresults2018.com/ ">bbcode</a> <a href="http://temresults2018.com/">html</a> http://temresults2018.com/ simple
2updallidsAd
(17.08.2022 в 9:38)
What The Diffencebetween Venlafaxine <a href=http://iverstromectol.com/>ivermectin for humans walmart</a>

Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации