Индия – красота и приключения

Културата и наследството на Индия са богата смесица от минало и настояще. Тази необятна страна предлага на посетителите си огромно разнообразие от религии и етноси, многоезични култури, както и множество паметници с хилядолетна история.

Делхи

Обикновено, пътешествието на всеки, който за пръв път е в Индия, започва от Делхи. Първоначалният сблъсък с града може да е шокиращ. Зад хаоса и безредието в Делхи се крие богата култура и изключителни монументи. Сред най-атрактивните забележителност са джамиите, крепостите и паметниците, останали от великите владетели. Голяма част от тях са разположени в красиви градини и това ги прави идеални за релаксация. Не пропускайте да посетите и очарователната стара част на града.Тадж МахалТадж Махал е може би най-емблематичният паметник на Индия и несъмнено една от най-ярките туристически атракции. Това е мавзолей, издигнат в град Агра от владетеля Шах Джахан в памет на съпругата му. Тадж Махал с основание се смята за една от най-красивите сгради в света и е част от Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. В архитектурата на комплекса са умело съчетани индийски, ислямски и персийски елементи.


Златният храм
Град Амристар, където се намира Златният храм, е основан през 1577г. от гуру Рам Дас, четвъртият гуру на сикхите. Златният храм е издигнат върху изкуствен остров в езеро. При строежа му са използвани огромно количество мрамор и над 100кг. злато. Златният храм е най-свещеното място за сикхите.
УдайпурУдайпур несъмнено е най-романтичният град в Индия. Той е  пълен с дворци, храмове и езера. Атмосферата на града е възхитителна и без съмнение неговите приказни гледки ще ви очароват.

Варанаси


Варанаси, известен още като Баранас – едно от най-духовните места в Индия – е град, който не прилича на никой друг. Разположен по левия бряг на река Ганг, Ванараси е бил дом на немалко религиозни водачи, поети и философи. Този мистичен град разкрива своите ритуали и традиции по своите крайбрежни ивици, където се извършва всичко от къпане до изгаряне телата на мъртвите.


Пещерите Анджата и ЕлораНай-пополярните и посещавани пещери в Индия несъмнено са тези на Аджанта и Елора. Този скален комплекс е изграден от общо 61 пещери, издълбани в планински склон над река Вагора. Това е едно от чудесата на Индия и разкрива недостижимото майсторството на своите създатели.

Гоа
Когато става въпрос за плажове, Гоа е топ дестинацията в Индия. Тя примамва посетителите си с неспирни партита и слънчеви бани. Но Гоа предлага и много повече от задоволяване на хедонизма. Тук можете да се насладите на еклектична смесица от история, природа, култура и приключения.

13.08.2015

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации