Какво да не пропускате, ако сте на почивка на остров Санторини

Санторини безспорно е един от най-популярните гръцки острови в Егейско море. Това райско кътче е известно преди всичко с красивата си природа и специфичните за него малки бели къщи и тесни калдъръмени улички, на чийто фон се открояват сините куполи на църквите. Според жителите на Санторини островът е място, където има повече църкви отколкото къщи, повече магарета отколкото хора и повече вино отколкото вода. Освен със своята природна красота, невероятни плажове, обаятелна цикладска архитектура и дружелюбни местни хора, Санторини може да се похвали и с „най-красивия залез на света“, на който можете да се насладите от селцето Иа. Ето няколко неща, които задължително трябва да опитате, докато сте на екскурзия на остров Санторини:

Скокове от скалите на залива Амоди

Ако винаги сте си мечтали да скочите в кристално чистите води на Средиземно море от някоя висока скала, то Санторини и по-конкретно заливът Амоди е вашето място. Със сигурност това ще бъде едно от най-запомнящите се преживявания от вашата почивка на острова. Мястото е малко встрани от пътя и изисква известно катерене по скалите, но гледката и преживяването си заслужават всяка секунда.

Хапнете замразено кисело мляко за вечеря

Може би няма да ви е достатъчно за основно ястие, но пък гръцкото замразено кисело мляко е невероятно вкусен десерт. Когато се разхождате из градчето Фира, задължително посетете кафенето „Chillbox”, където предлагат това лакомство. Към него се предлагат и различни специални топинги, които го превръщат в наистина неустоимо изкушение.

Наемете ATV мотор и обиколете острова

Какъв по-хубав начин да се насладите на красотата на острова от това да направите една обиколка с вятър в косите? Наемането на ATV за ден не струва скъпо и изисква единствено обикновена шофьорска книжка. Това е чудесен начин да се насладите на участъци от острова, които са отдалечени от обичайните туристически маршрути.

Изкачете пътеката на Фира

Ако искате да се похвалите в социалните мрежи с наистина невероятни снимки от вашето пътуване, тогава Фира е задължително място, на което да се отбиете. Когато сте на почивка в Санторини, отделете време да извървите пътеката на Фира, която свързва главния град на острова Фира със селцето Иа. Преходът трае около 3 часа и предлага живописни гледки, сред които един от най-красивите залези на света, така че определено си заслужава.

Скочете от лодка в горещите извори на острова

Представете си следната ситуация: пътувате с лодка, скачате от нея в хладните води на Средиземно море, плувате около 20 метра и изведнъж водата променя цвета и температурата си, а вие се оказвате в някой от горещите извори на острова. Усещането е невероятно. Това е още едно от уникалните неща, които задължително трябва да направите по време на ваканцията си на остров Санторини.

Вечеря на място с незабравима гледка

Със сигурност не всеки ден имате възможността да вечеряте и изпиете чаша хубаво вино, докато се наслаждавате на една от най-красивите гледки в света. В Санторини ще откриете много ресторанти, които предлагат приказни панорамни изгледи към Средиземно море.

Ако и вие мечтаете да се потопите в атмосферата на този уникален остров, ви каним да кликнете ТУК и да се запишете за някоя от екскурзиите до Санторини или да разгледате почивките в Гърция, които Актив Травъл организира.


28.03.2016

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации