Какво от Египет не трябва да пропускате?


1. Дахаб

Дахаб е малък град, разположен на югоизточния бряг на Синайския полуостров в Египет. Някога бедуинско селище на рибари, днес той е удивителен курортен град. Комбинацията от Червено море и пустинята Синай го превръщат в туристическа дестинация от световна класа. Дахаб дава отлични възможности за уиндсърфинг, гмуркане, скално катерене и пътувания в пустинята.

2. Бялата пустиня
Фарафра или Ал-Фарафра е най-малкият оазис в Египет. На север от него се простира Бялата пустиня. Името й идва от варовиковите наноси и белите минерални образувания.

3. Хургада


Хургада е курортен град, разпростиращ се на 40 км по крайбрежието на Червено море. Градът е известен с хубавото време, изумителните си плажове и разнообразието от възможности за водни спортове.


4. Оазисът Сиуа

Сиуа е оазис в Египет, разположен между депресията Катара и Либийската пустиня. Сиуа се превръща във все по-популярна туристическа дестинация. Забележителност тук са многобройните сладководни езера и палмовите гори.

5. Асуан
Асуан е най-южният град в Египет. Разположен е на брега на река Нил и е среден по размер. Сред ключовите забележителности в града са храмът Абу Симбел, Филае и Кабаша.
6. Кайро


Разположена в близост до устието на река Нил, столицата на Египет е модерен и оживен метрополис с дълга и бурна история. Построен в близост до древната столица Мемфис, Кайро е отправна точка за множество круизи по река Нил и екскурзии до пирамидите в Гиза.7. Шарм Ел-Шейх
Шарм Ел-Шейх е известен морски курорт в южната част на Синайския полуостров. В превод от арабски името на града означава „Заливът на шейховете“. Той предлага на туристите много екзотика, сафарита с джипове, вечери в пустинята, подводно гмуркане и редица други развлечения и екскурзионни програми.


8. Луксор


Луксор е град, разположен на източния бряг на река Нил. Заради многобройните древни останки той често е наричан „най-големият музей под открито небе“. Сред забележителностите тук са Храмът на Луксор, Музеят на мумифицирането, Колосите на Мемнон, Долината на цариците, Дилината на царете и храмовете в Карнак.
9. Александрия


Разположен на брега на Средиземно море, Александрия е водещ пристанищен и търговски център на Египет. Градът е основан през 331 г. пр.н.е. от Александър Велики и някога се е считал за световен кръстопът. Голям брой от най-известните исторически обекти в Александрия са били унищожени от опустошителните земетресения през 14-ти век, включително библиотека, в която се съхранявали повече от 500000 книги.
10. Пирамидите в Гиза


Пирамидите в Гиза са група древноегипетски пирамидални гробници, разположени на платото Гиза в Египет, на западния бряг на река Нил. Пирамидите в Гиза са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. 


11.12.2015

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации