Какво в Куба не бива да пропускате

Куба е островна държава на Карибите с богата и многостранна култура. Върху традициите й оказват влияние Испания, Африка и САЩ. Куба е известна с Че, големите пури, първокачетвения ром и неповторимата си атмосфера.

Баракоа

Баракоа е най-старото испанско селище в Куба. Градът е разположен в югоизточната част на страната, в областта Гуантанамо. Именно тук пристига Христофор Колумб през ноември 1492г. и поставя кръста Крус де ла Пара на мястото, където днес е разположено пристанището на града. Тук ще откриете едно съвсем ново лице на Куба – водопади, реки и планини. Изумителна природа, вкусен обяд в града, вино в късния следобед, вечеря с ром и уроци по салса – това е Баракоа.Сантяго де Куба
Сантяго де Куба е вторият по големина град в Куба. Наситен с богата история, това е мястото, където се заражда движението на Фидел Кастро и Че Гевара. Можете да посетите казармата, от която Фидел започва кубинската си революция. Внушителната цитадела Кастило дел Моро е една от основните забележителности не само за града, но и за цялата страна. Безброй оръдия, подвижни мостове, подземия, стълби и тунели – всичко, което да има в един замък.


Хавана
Хавана е столицата на Куба и нейното духовно сърце. Това е домът на кубинските пури и ромът Havanа, а ако това не е достатъчно, за да ви спечели – богатата политическа култура и история със сигурност ще го направят. Старият град е част от световното наследство на ЮНЕСКО – перфектно запазени сгради в европейски стил и пастелни цветове, кафенета, барове и джаз музиканти. Хавана е страхотно място, на което да прекарате няколко дни. На пазара на занаятчиите и на открития пазар можете да напълните раниците си с всичко кубинско, което можете да си представите.КамагуейКамагуей е третият по големина град в Куба. Разположен в центъра на страната, в него творчеството и изкуството процъфтяват. Основан от испанските колонизатори, Камагуей впечатлява с многобтойните си исторически паметници. Можете да се разходите в Парк-Казино Кампестре, който е най-големият парк на територията на Куба и да посетите църквата  Нуестра Сеньора де лос Соледад, чиито архитектура и интериор са наистина впечатляващи.

Тринидад


Подобно на Камагуей, Тринидад е още един типичен кубински град – калдъръм, ретро кадилаци в пастелни цветове и салса до ранните сутрешни часове. Градът е с население едва 60 000 души, но има множество школи и училища по танци, така че ако имате време това е мястото да научите нови стъпки.

Куба без съмнение е дестинация, която всеки с афинитет към пътешествията трябва да посети.


09.07.2015

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации