Местата в Индонезия, които трябва да посетите

Индонезия е огромна страна, която предлага голямо културно разнообразие. Със своите 18 110 острова, от които около 6 000 са необитаеми, това е най-големият архипелаг в света. Населението на страната се състои от 240 милиона души, които са разделени в над 300 етнически групи и говорят над 250 езика. Остров Бали безспорно е най-известната и предпочитана туристическа дестинация, но далеч не е единственото място в Индонезия, което си заслужава да посетите. Ето някои от най-интересните места в Индонезия, които не трябва да пропускате.

Езерото Тоба
Езерото Тоба на остров Суматра е красиво вулканично езеро, което е с дължина около 100 километра и широчина около 30 километра. То е формирано вследствие на гигантско вулканично изригване преди около 70 хиляди. Смята се, че само няколко хиляди души са оцелели след този катаклизъм. Островът, който се намира в средата на езерото, се нарича остров Самосир и е най-големият остров на света, намиращ се във вътрешността на друг остров.


Танджунг Путинг
Природен парк Танджунг Путинг е разположен на остров Борнео в индонезийската провинция Централен Калимантан. Паркът е популярна дестинация за еко туризъм и много местни туроператори предлагат различни екскурзии, които позволяват на посетителите да видят дивите животни в естествената им среда и да посетят изследователските центрове в парка. Сред дивите животни, които можете да видите там, са: гибони, макаци, леопарди, малайски мечки, питони, крокодили и орангутани. За съжаление паркът е сериозно застрашен от незаконната сеч и изсичането на горите за земеделски цели.


Долината Балием
Долината Балием е разположена в планинските местности в западната част на Нова Гвинея и предлага поглед към един свят, далеч от цивилизацията. Тази долина не е била позната за света до 1938 година, когато при полет на въздушното разузнаване е открито население в района, което се занимава със земеделие. Племето Дани всяка година кани няколко щастливци от външния свят, които получават възможността да прекарат известно време в племето и да се запознаят с техните традиции и обичаи.


Връх Бромо
Връх Бромо е активен вулкан и е част от планинския масив Тенгер в източната част на остров Ява. Със своите 2 329 метра височина, Бромо не е най-високият връх в масива, но определено е най-известният. Този район е една от най-посещаваните и предпочитани туристически дестинации в Индонезия. Върхът на вулкана е бил взривен много отдавна и кратерът му периодично изхвърля бял пушек във въздуха.


Тана Тораджа
Тана Тораджа е планински район в южната част на Сулавеси, където живее племето Тораджа. Племето е известно със своите къщи с масивни островърхи покриви, както и с атрактивните си и страховити погребални ритуали. След като човек умре, неговото тяло се пази (често в продължение на няколко години) до реалната погребална церемония, която може да продължи няколко дни. След това починалият се погребва в малка пещера или в кухо дърво.


Островите Гили
Една от най-популярните туристически дестинации в близост до остров Ломбок е архипелагът Гили, който е съставен от три малки островчета: Гили Траванган, Гили Мено и Гили Еър. Островчетата са със спокойна атмосфера, която се допълва от безброй малки заведения в близост до плажа, където все още свири реге музика и наоколо няма коли и мотоциклети, които да нарушават спокойствието.


Природен парк Комодо
Природният парк Комодо се намира на територията на Източните Малки Зондски острови, които включват три по-големи острова: Комодо, Падар и Ринка и 26 по-малки острови. Името на природния парк идва от комодския варан, който е най-голямото влечуго на планетата. Той може да достигне дължина до 3 метра и тегло до 70 килограма. Въпреки че комодските варани се хранят най-често с трупове на умрели животни, те са опасни хищници, които ловят плячка, включително птици и бозайници. Нападенията над хора са рядкост, но все пак не са изключени.


Боробудур
Разположен на 40 километра северозападно от остров Ява, Боробудур е един от най-известните будистки храмове в света. Строителството на комплекса отнело общо 75 години през 8-ми и 9-ти век. За изграждането му са използвани 2 милиона каменни блока. Храмът е бил изоставен до 14-ти век по неизвестни причини и в продължение на векове останал скрит в джунглата под пластове вулканична пепел. Днес това е една от най-популярните туристически атракции в Индонезия.


Убуд на остров Бали
Град Убуд е разположен сред терасовидни оризови ниви и се смята за културното сърце на остров Бали, както и най-популярното място за почивка в Индонезия. В града ще откриете много места за танци и музика, както и голям брой галерии и магазини за ръчно изработени предмети и декорации. Убуд е чудесно място, където можете да научите повече за културата и начина на живот на местното население.


Ако и вие искате да се насладите на някои от тези забележителности, кликнете ТУК и се запишете за някоя от екскурзиите до Индонезия на Актив Травел.


28.10.2016

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации