Местата в Милано, които трябва да посетите

Милано е финансовата и модна столица на Италия. Макар и да не може да се похвали с исторически забележителности като тези в Рим или Флоренция, си заслужава да го включите в маршрута си, ако планирате екскурзия до Италия. В този красив град можете да се насладите на невероятно вкусната италианска кухня, да обиколите някои от най-стилните бутици в Европа, да посетите завода за автомобили „Алфа Ромео“ или футболна среща на един от най-великите стадиони в света „Сан Сиро“, където играят домакинските си мачове два от най-известните италиански футболни отбори „Милан“ и „Интер“. Ето още няколко забележителности, които задължително трябва да посетите:

Дуомо

Миланската катедрала в неоготически стил „Дуомо“ се намира в сърцето на града и обикновено е едно от първите неща, които ще видите. Изграждана в продължение на над 400 години, тя определено е една от най-големите забележителности на града. Световноизвестният италиански режисьор Федерико Фелини изразява възхищението си към нея в своя филм „Чудото в Милано“.

Галерия „Виторио Емануеле“


Галерията е построена през 18-ти век и е покрита с изящна конструкция от стъкло и метал. В нея ще откриете много кафенета, ресторанти и магазини. Най-голямата забележителност в галерията е великолепният централен купол. Когато се разхождате в нея, вероятно ще ви направят впечатление емблемите, които ще видите по мозайката на пода. Те символизират някои от най-прочутите италиански градове: Рим, Торино, Милано и Флоренция. Задължително отделете време да изпиете чаша кафе в кафене „Gucci”, което се намира в галерията.La Scala


Световноизвестната опера в Милано „La Scala” отваря врати през 1778 година. Тя се намира в непосредствена близост до катедралата „Дуомо“ и галерия „Виторио Емануеле“. В нея можете да чуете най-добрите оперни певци и оркестри със световна слава, както и да се насладите на изпълненията на прочути балетни трупи. Ако не успеете да си запазите билети за някой спектакъл, задължително посетете музея на операта (Museo Teatralle alla Scala), където ще имате възможност да зърнете сцената отвисоко през някой от малките балкони, и макар и за няколко минути, да се докоснете до това невероятно изкуство.

Църквата „Санта Мария деле Грацие“ и „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи


Шедьовърът на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“ е една от най-известните картини в света. Стенописът е нарисуван на една от стените в трапезарията на църквата „Санта Мария деле Грацие“ в Милано. С цел да се избегне влошаването на състоянието на това велико произведение на изкуството, в помещението се допускат групи само от по 25 човека на всеки 15 минути. Поради огромния интерес към стенописа от страна на туристите, билетите обикновено се разпродават месеци предварително, така че се постарайте да се сдобиете с билети навреме, ако планирате пътуване до Милано.
 „Златният триъгълник“

Това е името, което носят прочутите италиански улици на модата „Via Monte Napoleone”, “Via della Spiga” и тези между тях - „Via San`t Andrea”, “Via Gesu” и „Via Borgospesso”. Тук ще откриете бутици на световни модни гиганти като „Gucci”, “Prada”, “Sergio Rossi”, “Lanvin” и други.

Най-добре е да посетите града по време на някой от двата големи музикални фестивала - „Millano Jazz Festival” и „Festa del Naviglio”, а за любителите на модата със сигурност най-примамлива ще бъде ежегодната „Седмица на модата в Милано“, когато именити дизайнери от цял свят се събират в града, за да покажат новите си колекции.

Ако тази статия ви вдъхнови за разходка до този невероятен град в северна Италия, разгледайте и се запишете за някоя от екскурзиите в Италия на Актив Травъл.


28.03.2016

Коментари1Светозаров
(04.07.2018 в 9:05)
Филмът "Чудото в Милано" (1951) е на Виторио де Сика. http://www.kultura.bg/bg/article/view/22920 https://www.youtube.com/watch?v=YeG03ACthR0

Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации