Местата в Париж, които задължително трябва да посетите

Известен като града на любовта, Париж е една от онези дестинации, които дори не се нуждаят от представяне. Това е най-посещаваният град в света, който се отличава с богата история, красиви забележителности и е едно от онези места, на които просто няма как да скучаете. Едва ли има човек на планетата, който да не мечтае да посети френската столица. Ето кои са местата, които задължително трябва да видите, когато отидете в Париж:

Айфеловата кула

Айфеловата кула е един от символите на Париж. Гигантската 324-метрова конструкция е проектирана от френския архитект Густав Айфел и е завършена през 1889 година. Съоръжението е било най-високата конструкция в света до 1930 година.

Парижката Света Богородица

Катедралата Нотр Дам в Париж е една от най-известните готически катедрали в света и една от най-красивите църкви в Европа. Тя е изградена още през средновековието и вдъхновява прочутия френски писател Виктор Юго да напише една от най-популярните си книги „Парижката Света Богородица“. През 1804 година в катедралата се е състояла церемонията по коронясването на Наполеон Бонапарт като император на Франция.

Триумфалната арка

Триумфалната арка е друга емблематична забележителност на Париж. Разположена е в центъра на площад „Шарл дьо Гол“ и е издигната в чест на победите на френската армия. Строителството на монумента, възложено от Наполеон Бонапарт, започва през 1806 г. и завършва през 1836 г.

Лувър

Лувърът е най-големият музей във Франция и най-посещаваният музей в света. Сред най-популярните експонати, които ще откриете там, са оригиналът на картината „Мона Лиза“ от Леонардо да Винчи, статуята на Венера Милоска и скулптурата на крилатата богиня на победата Нике от Самотраки.

Мулен Руж

Прочутото френско кабаре е отворило врати през далечната 1889 година. То се намира в непосредствена близост до известния квартал с червените фенери. В спектакли в Мулен Руж са участвали световни звезди като Лайза Минели, Франк Синатра, Едит Пиаф и Жан Габен. Кабарето е вдъхновение за много от творбите на френския художник Анри дьо Тулуз-Лотрек, а през 2001 година режисьорът Баз Лурман създава едноименен мюзикъл с участието на Никол Кидман и Юън Макгрегър.

След като обиколите тези забележителности, задължително си организирайте еднодневна екскурзия до Версайския дворец, който е една от бившите резиденции на френските крале. Не пропускайте да посетите и Пале Гарние (френската опера). Можете да гледате филм под открито небе в Парк дьо ла Вилет или да си направите следобедна разходка в живописните градини Тюйлери. Не забравяйте да се насладите на разходка с корабче по река Сена. Ако след всичко това ви остане още време, можете да посетите Шанз-Елизе, Люксембургската градина и умаленото копие на Статуята на свободата.

Ако с тази статия се вдъхновите за пътешествие до френската столица, кликнете ТУК и се запишете за някоя от екскурзиите до Париж, организирани от Актив Травъл.


28.03.2016

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации