Най-интересните места, които да посетите в Мюнхен

Със своите музеи, замъци и забележителности, Мюнхен е привлекателна дестинация за туристите, посещаващи Германия. Градът може да се похвали с богата история и сезонни празници, каквито няма да срещнете никъде другаде по света. От Октоберфест и прочутите баварски бирарии до приказния замък Нойшванщайн, вижте кои са някои от най-вълнуващите места и събития, които трябва да посетите, когато отидете на екскурзия в Мюнхен.

Нойшванщайн и Лудвиг II

Замъкът Нойшванщайн, изглеждащ като излязъл от приказка за рицари и принцеси, е една от най-популярните забележителности в Бавария. Дело е на баварския владетел Лудвиг II Безумния, който е почерпил вдъхновение за този свой амбициозен проект от сюжетите на оперите на Вагнер „Парсифал“, „Лоенгрин“ и „Тристан и Изолда“. Строежът на Нойшванщайн започва през 1869 година и отнема 17 години. Величественият замък е използван при създаването на логото на анимационното студио на Уолт Дисни.Октоберфест и бирариите на Мюнхен

С повече от 6 милиона посетители, 5 милиона литра бира и 200 000 свински наденички, ежегодният Октоберфест в Мюнхен е най-големият народен празник в света. Събитието се провежда на площад Терезиенвийзе от 1810 година. За първи път традиционният празник на бирата се провежда в чест на сватбата между Лудвиг Баварски и принцеса Тереза. Октоберфест е атрактивно събитие за всички ценители на висококачествената немска бира и вкусната кухня. По традиция през последните години празникът се провежда от средата на септември и продължава до първите дни на октомври.

Олимпийският парк

Олимпийският парк в Мюнхен е един от най-големите спортни комплекси в света. Изграден е за Летните олимпийски игри в града през 1972 година. Комплексът включва 2 спортни зали, покрит плувен басейн, олимпийски стадион с над 69 000 места и високата 291 м Олимпийска кула.

Алианц Арена

Алианц Арена в Мюнхен е едно от най-модерните спортни съоръжения не само в Германия, а може би и в целия свят. Стадионът е с капацитет от 69 901 места и е открит на 30 май 2005 г. Съоръжението е построено за Световното първенство по футбол в Германия през лятото на 2006 г. Уникалната конструкция на фасадата позволява тя да променя цвета си в зависимост от това кой от отборите играе. Стадионът свети в червено за „Байерн Мюнхен“, в синьо за „Мюнхен 1860“ и в бяло за Националния отбор на Германия.

Мариенплац

Разположен в старата част на Мюнхен, площадът Мариенплац е една от най-големите забележителности на града. От двете страни на площада се намират Старото и Новото кметство, а самият площад е пресечна точка на някои от основните улици в града.

4-те цилиндъра на BMW

Централата на автомобилния гигант BMW е впечатляваща със своята модерна архитектура 101-метрова сграда, състояща се от четири, плътно разположени един до друг корпуса, всеки от които е с форма на цилиндър. Наричат я „Кулата BMW” и „4-те цилиндъра“ заради нейната специфична форма. Сградата е завършена през 1973 година и още от откриването ѝ в нея се помещава главният офис на немския завод за автомобили. Тази забележителност на града е задължителна дестинация за всички любители на високите скорости и луксозните автомобили.

Освен изброените забележителности, в Мюнхен можете да откриете още много музеи, галерии и паметници на културата. Ако планирате пътешествие до Бавария, кликнете ТУК и се запишете за някоя от екскурзиите до Мюнхен на Актив Травъл.


29.03.2016

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации