Най-интересните места в Андалусия, които трябва да посетите

Андалусия безспорно е един от най-колоритните и магнетични региони в Испания. Тя впечатлява посетителите с живописната си природа, вълнуваща история и богато културно наследство. Безстрашните матадори, невероятните фестивали и звуците на фламенкото са само част от символите на тази област. Това е място, където много култури се сливат в едно. Величествената катедрала в Севиля, възхитителният дворец Алхамбра в Гранада и великолепната джамия в Кордоба са само част от забележителностите на Андалусия, които не трябва да пропускате.


Севиля: Типичният андалуски град


Романтичен, ослепителен и чувствен, Севиля е типичният андалуски град. Колоритните религиозни фестивали и известните фламенко танци са неизменна част от културния живот на този град. Всички посетители са очаровани от специфичната атмосфера на това невероятно място. Докато се разхождате по калдъръмените улички и елегантни площади, можете да се насладите на внушителната архитектура на града. През нощта историческият център на Севиля е осветен от старинни улични лампи, които му придават неповторимо обаяние.


Най-известната забележителност в града е Севилската катедрала, която е и най-голямата готическа катедрала в Европа. Друга ценна архитектурна реликва е дворецът Алкасар, впечатляващ със своята невероятна декорация и пищни градини с портокалови дръвчета. Още едно от местата в Севиля, които трябва да посетите, е Барио де Санта Круз. Тази част от града някога е била еврейски квартал, а днес е една от най-красивите туристически атракции.


Гранада: Последната крепост на маврите


Когато маврите пристигнали на Пиринейския полуостров от пустините на Северна Африка, те били впечатлени от невероятния пейзаж на Гранада. Разположението в подножието на планината Сиера Невада и близостта до река Даро са били предпоставка за развитието на селското стопанство в региона. Маврите построили забележителната крепост Алхамбра на върха на един от хълмовете и в околността били разположени многобройни фонтани като символ на тяхното богатство. Шедьовър на ислямската архитектура, Алхамбра е дворцов комплекс с разкошни зелени площи, розови градини и шадравани.


Джамията на Кордоба


През 10-ти век град Кордоба бил столица на халифата на Кордоба, мавританското царство, което управлявало по-голямата част от Иберийския полуостров по това време. Докато Париж и Рим са били в Тъмните векове, този град бил един от най-значимите в цяла Европа. Кордоба бил център на цивилизацията, където велики учени от ислямски и еврейски произход споделяли своите идеи, и място, където хора, изповядващи три различни религии (християнство, ислям и юдаизъм) живеели в хармония.


Известна като „La Mezquita”, джамията на Кордоба е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. В нея може да се види изумителна композиция от многобройни колони и арки в типичен ислямски стил. Безспорно тази джамия е една от най-красивите ислямски сгради в целия свят.

Живописните плажове на Марбея


Марбея е красив морски курорт на крайбрежната ивица Коста дел Сол. Тук можете да се насладите на типичен средиземноморски пейзаж с фантастични плажове. Марбея е един от най-предпочитаните летни курорти в света - тук ще откриете голямо разнообразие от голф игрища и частни клубове, които примамват знаменитости и заможни бизнесмени от цял свят.


Освен тези страхотни градове и забележителности се постарайте вашата обиколка на Андалусия да включва и градовете Малага, Херес де ла Фронтера, Кадис, както и природния парк Сиера Невада.

За да посетите тази пъстра и разнолика област в Южна Испания, кликнете ТУК и се запишете за някоя от екскурзиите до Андалусия на Актив Травъл.


27.04.2016

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации