Най-интересните места в Хърватия, които трябва да посетите

Намираща се на Балканския полуостров, Хърватия е една от най-известните туристически дестинации в Европа благодарение на своята забележителна природа и невероятно красиви градове. Ето някои от най-интересните места, с които Хърватия примамва туристи от цял свят:

Загреб

Загреб е столицата на Хърватия и нейният най-голям град. Градът има богато историческо наследство и множество туристически атракции. Загреб е културен, академичен и политически център на страната. Градът е разделен на горен и долен град, като „Горен град“ е историческото ядро на града. Там туристите могат да посетят средновековните църкви и кули на града.

Корчула

Остров Корчула е родното място на известния търговец и пътешественик Марко Поло. Островът е осеян с красиви зелени гори, лозя, маслинови горички, страхотни плажове и малки градчета. Основният град на острова е Корчула. Той се отличава с архитектура във венециански ренесансов стил и многобройни туристически забележителности.

Пула

Град Пула е разположен в южната част на полуостров Истрия в Адриатическо море. Той е атрактивна туристическа дестинация и примамва хиляди пътешественици от цял свят със своя знаменит амфитеатър, на който са се провеждали гладиаторски битки.

Задар

Този град на 3 хиляди години, намиращ се на красивото крайбрежие на област Северна Далмация, е една от най-атрактивните туристически дестинации в Хърватия, тъй като предлага много забележителности. В сърцето на Задар е разположен Старият град, който привлича посетители със своите многобройни туристически атракции като римски руини, средновековна архитектура и множество стари църкви. Освен в старата част на града, туристите могат да прекарват времето си и на някой от невероятните плажове.

Сплит

Наричан още „Цветето на Средиземноморието“, Сплит е вторият по големина град в Хърватия. Най-голямата атракция на града е неговото историческо ядро от красива готическа и ренесансова архитектура. Най-популярната забележителност на града е дворецът на римския император Диоклециан. Построен между 298 година и 305 година, този римски комплекс прилича на град сам по себе си със своя лабиринт от тесни улички и сгради, сред които ще откриете много магазини, кафенета и барове.

Национален парк „Плитвички езера“

Плитвичките езера са една от най-красивите природни забележителности на Хърватия. Националният парк е основан през 1949 година и се състои от няколко спиращи дъха езера, водопади и гъсти гори. Най-впечатляващата част от парка са 16-те стъпаловидно разположени езера. Цветовете им варират от тюркоазено до синьо, зелено и сиво. Посетителите на парка могат да се насладят на красотата му, минавайки пеша по дървени мостове и пътеки или чрез разходка с лодка в езерата.

Дубровник

Наричан още „Перлата на Адриатика“, древният град Дубровник безспорно е едно от най-красивите места не само в Хърватия, а и в цялото Средиземноморие. Разположен на брега на Адриатическо море, Дубровник бил създаден през 7-ми век като търговско пристанище. Оранжевите покриви на сградите са в ярък контраст със синьото небе и кристално чисти води на морето. Историческата част от града е обградена от масивни защитни стени, а във вътрешността й ще откриете много църкви, дворци и калдъръмени улици. Извън старата част Дубровник разполага с два чудесни плажа, а близкият остров Локрум предлага още повече.

Ако тези места ви вдъхновиха за пътешествие до тази невероятна страна, кликнете ТУК и се запишете за някоя от екскурзиите до Хърватия на Актив Травъл.


30.05.2016

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации