Най-интересните забележителности в Перу

Перу е един от най-известните центрове на древни цивилизации в света. Сред забележителностите в страната ще откриете някои наистина впечатляващи природни чудеса. Планинската верига Анди заема западната част от страната, а източната част обхваща части от Амазонската низина. Ето някои от най-интересните културни, исторически и природни забележителности в Перу, които всеки трябва да посети поне веднъж.


Хуакачина
Хуакачина е град-оазис, който се намира в близост до Ика около малко естествено езеро, заобиколено от пясъчни дюни. Някога този съвременен оазис е бил предназначен само за перуанския елит, но днес Хуакачина е туристическа дестинация преди всичко за чуждестранни туристи. Една от най-големите атракции за посетителите е възможността да се карат сърфове, бордове и бъгита по пясъчните дюни наоколо.


Манкора
Разположен на северното крайбрежие на страната, Манкора е малък град, в който можете да откриете някои от най-хубавите плажове в Перу, простиращи се на няколко километра по тихоокеанския бряг. Градът също така предлага на посетителите си страхотни хотели, нощни клубове и ресторанти. Океанските вълни са чудесни за каране на сърф и превръщат Манкора в любима дестинация за почитателите на този спорт.


Икитос
Според запознати амазонската джунгла в Перу е много по-добра дестинация за пътешествениците в сравнение с бразилската екваториална гора около Манаус, тъй като животинските видове са относително едни и същи, но перуанската джунгла е в по-добро състояние. Икитос е най-доброто място, от което можете да започнете обиколката си с корабче на Амазония. Икитос е най-големият град в света, до който не можете да достигнете по суша.


Линиите Наска
Линиите Наска се намират между градовете Наска и Палпа. Те са създадени между 200 г. пр. Хр. и 700 г. сл. Хр. Фигурите са разнообразни – някои са обикновени прави линии, а други - стилизирани паяци, маймуни, риби, лами, гущери и хора. Изображенията са огромни. Били открити през 1920 година, когато перуанските авиолинии започнали да извършват полети от Лима до Арекипа. Хотелите и туроператорите в Наска предлагат туристически обиколки на местността със самолет.


Манастир „Санта Каталина“
Построен през 1580 година, манастирът „Санта Каталина“ в Арекипа заема площ от 20 000 кв. м. Издържан е в стил мудехар и се отличава със стени, боядисани в ярки цветове. Той е един от най-значимите манастири в Перу и Латинска Америка.


Пласа де Армас
„Пласа де Армас“ винаги е бил сърцето на Куско още от времето на империята на инките до наши дни. Площадът е популярно място за събирания и обяд. Пласа де Армас е разположен в центъра на града и на него ще откриете много ресторанти и магазини, както и две испански църкви: Катедралата и църквата „Ла Компаня“.


Каньонът Колка
Пътешествениците, които смятат, че американският Гранд Каньон е дълбок, вероятно ще си променят мнението, когато видят каньона Колка. Със своите 4 160 метра дълбочина той е два пъти по-дълбок от Гранд Каньон, макар неговите склонове да не са толкова стръмни. Една от най-големите атракции в допълнение към страхотната гледка са кондорите.


Мачу Пикчу
Един от най-красивите и впечатляващи древни градове в света, Мачу Пикчу безспорно е най-популярната и посещавана туристическа забележителност в Перу. „Изгубеният град на инките“ е невидим от долината Урубамба и може да разчита изцяло на собствени ресурси, тъй като съседните тераси са пригодени за земеделие и се напояват от естествени водни извори. Макар местното население да знае за съществуването на града от векове, Мачу Пикчу не е бил познат на останалата част от света до откриването му през 1911 година от историка Хирам Бингъм.

Ако и вие искате да посетите забележителностите на тази невероятна страна, кликнете ТУК и се запишете за някоя от екскурзиите до Перу на Актив Травeл.


28.10.2016

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации