Най-интересните забележителности във Виетнам

По-голямата част от хората, които посещават Виетнам, са привлечени от невероятните природни забележителности на страната: от зелените оризови полета в северната част до впечатляващата красота на делтата на река Меконг. Виетнам обаче е страна с дълга история и вековни традиции. Тук можете да се насладите на някои от най-древните храмове и паметници в света. Ето някои от най-интересните забележителности във Виетнам, които не трябва да пропускате.

На Транг
На Транг е един от най-популярните морски курорти във Виетнам и е разположен на един от най-красивите заливи в страната. Градът предлага на посетителите живописни плажове с фин пясък и чисти океански води с приятна температура. С население от около 300 000 души, той е по-оживен в сравнение с други дестинации като Муи Не или Фу Куок. Също така На Транг е най-доброто място за подводно гмуркане във Виетнам.


Тунелите Ку Чи
Тунелите Ку Чи са една огромна мрежа от свързани помежду си подземни тунели, които са разположени на около 40 километра северозападно от град Хо Ши Мин (Сайгон). Тунелите били използвани за укриване от партизаните Виет Конг по време на Виетнамската война и били една от базите за операции на Офанзивата Тет през 1968 година. Тунелите са се превърнали в популярна туристическа атракция и в по-безопасната част от тях са създадени туристически маршрути.


Делтата на река Меконг
Делтата на река Меконг е район в южната част на Виетнам, където реката се влива в морето. Това е област с богата и буйна растителност, която е покрита с оризови полета и предоставя около половината от селскостопанската продукция на страната. Всички села в района често са по-лесно достъпни по вода, отколкото по суша.


Муи Не
Муи Не е красив плаж, който се намира южно от рибарското селище Муи Не. В миналото е бил слабо заселен, но през последните 15 години търпи сериозно развитие. Благодарение на силния морски бриз плажът е любима дестинация на всички, които обичат сърфинга и уиндсърфинга. Нито едно пътуване до Муи Не не е пълноценно без посещение на известните пясъчни дюни, които се намират на север от града. Голямата пясъчна площ осигурява на посетителите незабравими панорамни гледки, особено по залез слънце.

Терасите Са Па
Са Па е градче, което се намира в близост до границата. Живописните оризови тераси могат да бъдат открити в долината Моунг Хоа между градчето и планината Фансипан. Те са разположени на фон от красиви бамбукови гори. Терасите са изключително живописни и се използват от местното население за отглеждане на ориз, царевица и зеленчуци.


Фу Куок
Разположен в непосредствена близост до бреговата ивица на Камбоджа, Фу Куок е най-големият остров във Виетнам. На острова ще откриете девствени тропически гори, коралови рифове и прекрасни плажове. Един от тези плажове, наречен Баи Даи (Дългият плаж), бил избран от американската телевизия ABC News като един от петте най-красиви и чисти плажове. Фу Куок е известен с това, че тук се произвежда най-добрият нуок мам или ферментирал рибен сос в света.

Хои Ан
Това рибарско селище е превърнато в туристическа атракция и е разположено на брега на Южнокитайско море. Хои Ан е международно пристанище от 16-ти век, макар вече по-голямата част от тази индустрия да се е преместила в град Да Нанг. Сърцето на града все още е старата част, която е изпълнена с криволичещи улички и магазини в китайски стил. Понякога наричат Хои Ан „Венеция на Виетнам“ заради тесните канали, които минават през части от града.


Езерото Хоан Кием в Ханой
Разположено в историческия център на столицата Ханой, езерото Хоан Кием е едно от най-живописните и красиви места в града и е любимо място за прекарване на свободното време на неговите жители. Хоан Кием означава „върнатия меч“, а самото име произлиза от легендата, в която на крал Ле Лои бил даден магически меч от боговете, който той използвал, за да изгони нашествениците. След това кралят върнал меча на Златния бог костенурка, който живеел в езерото.


Пагодата Тиен Му в град Хюе
Със своите седем етажа Тиен Му е най-високата пагода във Виетнам. Тя има изглед към Парфюмената река и е считана за неофициален символ на бившата имперска столица Хюе. Пагодата била построена през 1601 година по време на управлението на династията Нгуен. Първоначалният храм бил с много обикновена конструкция, но с течение на времето бил преустроен и разширен.


Заливът Ха Лонг
Заливът Ха Лонг е разположен в северната част на Виетнам на около 120 километровата брегова ивица и неговото име буквално се превежда като „Залива на спускащия се дракон“. Той е най-популярната туристическа дестинация в страната и включва хиляди острови, всеки от които покрит с гъста растителност, образувайки ефектен морски пейзаж. Няколко от островите са с куха вътрешност и с огромни пещери.


Ако изключителната красота на тази държава ви е вдъхновила и искате да се докоснете до нейното очарование, можете да кликнете ТУК и да се запишете за някоя от екскурзиите до Виетнам на Актив Травел.


28.10.2016

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации