Най-популярните туристически атракции в Барселона

Катедралата Ла Саграда Фамилия

La Sagrada Familia (или на български „Светото Семейство“) е катедрала, на която знаменитият архитект Антонио Гауди посвещава последните близо 40 години от живота си. Конструкцията й е впечатляваща и това е забележителност, която никой турист не пропуска да види. Катедралата се радва на вниманието на над 3 милиона посетители всяка година. След като влезете в катедралата ще са ви необходими приблизително 2 часа, за да я разгледате. Сградата, която е незавършена и до днес, е едно от най-известните сдания в световен мащаб. Проектирана е преди повече от 1000 години , като началото на строежа е дадено през 1882 г. Великолепието на интериора е отворено за посетители през 2012 г. По план катедралата трябва да бъде завършена през 2026 г., когато ще се навършат 100 години от смъртта на Гауди. Великият архитект е знаел, че ще е необходимо много време, за да бъде завършена сградата, но неговите думи са „Клиентът ми не бърза.“.

Магическите фонтани на Монтуджик

Шоуто на магическите фонтани задължително трябва да се види. Никъде другаде не можете да се насладите на тази магическа комбинация от вода, музика и светлини. Фонтанът е построен през 1929 г. Като една от основните атракции във връзка със световното изложение на Барселона. Уникалното шоу е с времетраене около половин час, като първоначално звучат класически произведения, а след това популярна съвременна музика.

Музеят на Пикасо

Световноизвестният художник Пабло Пикасо е роден в Малага, но живее със семейството си в Барселона от 1895 г. до 1904 г. В Барселона той прекарва по-голямата част от творческите си години. В музея не са изложени най-известните му картини, но именно тук можете да се насладите на уникална колекция, разкриваща развитивето му като художник.

Лас Рамблас

Заедно с архитектурните забележителности, парковете и музеите, задължително е да посетите и булевардът Лас Рамблас. За него испанският поет Федерико Гарсия Лорка казва „Това е единствената улица в целия свят, която се надявам никога да не свършва.“. Това е мястото, където можете да се потопите и да усетите ритъма на Барселона.

Стадионът Камп Ноу и музеят на ФК Барселона

Стадионът Камп Ноу е построен през 1957 г. И днес това е най-големият футболен стадион в Европа. Музеят на ФК Барселона представя историята на тима, както и множество спечелени награди и трофеи.

Готическият квартал

Barrio Gotico, или готическият квартал е средновековната част от Барселона. Това е най-старата част от Барселона и това го прави изключително интересен и впечатляващ. Тук се намират множество красиви църкви, дворци, магазини и музеи. Уличките в квартала са тесни и сградите – високи и украсени с различни барелефи. В центъра е разположена готическата катедрала  La Seu, а в двора й – 13-те гъски.

Паркът Гюел

Паркът Гюел е един от най-впечатляващите обществени паркове в света. Дело е на архитекта Антонио Гауди и се смята за неговата най-артистична творба. Включен е в Световното Наследство на ЮНЕСКО. По първоначален план, това е трябвало да представлява частен комплекс от 60 еднофамилни къщи. Още с влизането си в Гюел, човек губи представата за реално и се чувства като в приказка.

Къщата Батийо

Това е още един от уникалните проекти на Гауди. Интерпретациите на фасадата, интериора и символиката на този архитектурен шедьовър са много – като се започне от морския свят и се стигне до победата на Св. Георги над дракона.

Хълмът Тибидабо

Гледката от тук е невероятна. В най-високата част на хълма се намира църквата Темпле де Саграт Кор (или Храмът на Святото сърце). На върха й е статуята на Исус Христос, който закриля и бди над Барселона.

Колоната на Христофор Колумб

Конструирана е през 1888 г. За Световното изложение в Барселона. Издига се на мястото, където Колумб акостира след пътуването до Америка.


15.04.2015

Коментари1Michelle
(03.06.2019 в 0:07)
Due to some new or inherited mutations, our genes can cause a disease or increase your risk for disease.Whole genome sequencing helps in testing whether a person have a genetic disorder or not and identify unique variations in our genome. During whole genome sequencing, researchers collect a DNA sample and then determine the identity of the 3 billion nucleotide that compose the human genome.In <a href=http://anoxia.info/>anoxic brain injury recovery rate</a>

Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации