Най-посещаваните туристически забележителности в Южна Африка

ЮАР разполага с абсолютно всичко, за което един пътешественик може да мечтае: хубаво време, прекрасна природа, страхотни плажове, неустоима кухня и модерни хотели. Страната предлага и екзотична палитра от приключения, от които остават незабравими спомени: от офроуд и сафарита до гмуркане с акули. Трудно е да се назове друга туристическа дестинация, която да предлага толкова много уникални възможности за забавление. Ето някои от най-интересните места в Южна Африка, за които трябва да намерите време.

Йоханесбург

Най-големият град в страната е икономическото сърце на Африка. Със своите над 3 милиона население това е вторият по големина град в Африка. Градът често е определян като сурова бетонова джунгла с висока престъпност, но това далеч не е така. Сред най-големите забележителности на Йоханесбург са сградата на Главната поща с часовника, която е построена през 1897 година, Централната библиотека, Музеят на изобразителното изкуство, където можете да се насладите на шедьоври на Пикасо, Ван Гог и Огюст Роден.

Дърбан

Вторият по големина град в Южна Африка е разположен на източния бряг на страната. Неговият субтропичен климат, красиви плажове и относителна близост до Йоханесбург са превърнали града в популярна дестинация за почивка за населението. Английската колониална архитектура, която е доминирала в града, е разнообразена от ислямски джамии, индуски храмове и християнски църкви.

Драконовите планини

Драконовите планини са планински район, който формира границата между Република Южна Африка и планинското кралство Лесото. Този район предлага някои от най-красивите пейзажни гледки в цялата страна. Оригиналното име на местността е „Дракенсбург“, което идва от холандски, докато тяхното наименование на зулуски е „Кватламба“, което означава „Ограда от копия“.

Национален парк „Крюгер“

Националният парк „Крюгер“ е най-големият природен парк в страната. Разположен е в северната част на Република Южна Африка и граничи още със Зимбабве и Мозамбик. Благодарение на огромната популация от животни и разнообразна флора и фауна Крюгер се смята за бижуто на обширната система от природни паркове на страната. Многобройните добре поддържани пътища са превърнали парка в любимо място за посещение на всички, които обичат дивите животни.

Кейптаун

Разположен в югозападната част на страната, Кейптаун е най-популярната туристическа дестинация в Южна Африка. Градът има мек, средиземноморски климат, добре изградена инфраструктура и прекрасна природа. Центърът на града е разположен в относително тясна зона между планината Тейбъл и залива Тейбъл. Сред някои от най-големите забележителности на града са „Аквариум на двата океана“, който е най-големият аквариум в Южното полукълбо, ботаническата градина „Кирстенбош“, която е една от най-големите в света, както и най-старата сграда в страната – замъкът „Добра надежда“, завършен през 1679 година.

Ако и вие искате да се докоснете до екзотиката и красотата на тази страна, кликнете ТУК и се запишете за някоя от екскурзиите до Южна Африка на Актив Травел.


30.08.2016

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации