Обиколка на Италия

Разположена в западната част на Европа, Италия е една от най-популярните туристически дестинации. Държавата с форма на ботуш е известна със своето изкуство, мода и дизайн, зашеметяващи пейзажи и кухня от най-висок клас. В Италия несъмнено има какво да видите и много места, които си заслужава да посетите.


РимСтолицата на някогашната Римска империя е днешната столица съвременна Италия. Разположен в централната част на страната наречена Лацио, Рим е огромен и многолик град, едновременно исторически и модерен. В продължение на повече от 2500 години дой е бил важен културен, религиозен и обществен център. Тук ще откриете множество древни паметници, средновековни църкви, красиви фонтани, музеи и ренесансови дворци. Колизеумът, площадът Свети Петър и Ватикана са задължителна част от маршрута на всеки турист.


ВенецияВенеция е една от най-атрактивните за туристи дестинации в Италия. Градът е построен върху лагуна в Адриетическо море. Разположена в североизточна Италия, Венеция е архипелаг от 118 острова, свързани помежду си с красиви мостове и канали. Канале Гранде е най-известният и разделя града на две части. Живописните пътища и историческата архитектура правят Венеция един от най-романтичните градове в световен мащаб.Флоренция


Флоренция е един от най-важните ренесансови архитектурни и художествени центрове на Италия. Градът впечатлява с богатото си изкуство и забележителности. Тук можете да видите двореца Палацо Векио, галерията Уфици, известният мост Понте Векио с многобройните бижутерийни магазини, както и да погледнете града отвисоко, качвайки се на Камбанарията на Джото.


Милано

Почти унищожен от тежки бомбандировки през Втората Световна война, Милано е изцяло реконструиран и днес блести като вторият по големина в Италия и един от най-красивите и богати градове в Европа. Считан за център на модата и изкуството, градът гъмжи от дизайнерски магазини. Тук ще видите удивителната опера Ла Скала, замъкът Сфорцеско и една от най-големите готически катедрали в света.


НеаполНеапол е един от най-забележителните градове в южната част на Италия. Разположен в подножието на Везувий, той е административен център на региона Кампания. Неапол ще ви потопи в неповторимата си атмосфера от малки криволичещи алеи, автентични ресторанти и магазинчета.
Сицилия
Най-големият остров в Средиземно море, Сицилия, е автономен регион в Италия, включващ и няколко по-малки острови. Сицилия е отделен от континенталната част на района Калабрия чрез 5км проток Месина. Островът е богат на изкуство и история, а най-впечатляващият географски обект е планината Етна и най-високият активен вулкан в Европа.


Помпей


Помпей е древен римски град, погребан под лава и вулканична пепел за повече от 1700 години след силно изригване на вулкана Везувий. Разходката из древните улици ще ви даде завладяващ поглед върху ежедневието на древните римляни, а откритите артефакти можете да разгледате в националния археологически музей на Неапол. Помпей е вписан в списъка за историческо наследство на Юнеско.Тоскана

Тоскана е един от най-известните региони в Италия. Районът изобилства от красиви хълмове, маслинови горички, лозя и кипариси. Пейзажът на Тоскана е великолепен и предразполага към спокойствие и релакс. Отдайте се на дегустация на вино в Кианти, разгледайте ренесансовото изкуство на Флоренция, посетете Наклонената кула в Пиза и се потопете в кристална вода на тосканските острови.

Ако и вие искате да се докоснете до красотата на Италия, разгледайте и се запишете за някоя от екскурзиите в Италия на Актив Травел.09.07.2015

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации