Перу – земен и митичен

Перу – земен и митичен

Хилядолетната история на Перу е световноизвестна и изключително богата. Множество култури като Чиму, Чиван и Инки са оставили след себе си възхитителни руини и загадъчни артефакти.

Не само историята на Перу може да ви заплени. Тук ще се насладите на уникални природни пейзажи. Андите се извисяват по цялата дължина на страната, достигайки до 7000 метра височина. Те разделят лазурнате крайбрежна ивица от буйните тропически гори на Амазонка.

Мачу ПикчуМачу Пикчи е един от най-красивите и впечатляващи древни обекти в света и безспорно най-посещаваната туристическа атракция в Перу. „Изгубеният град на инките“ е невидим от долината Урубамба. Мачу Пикчу е известен сред местното население, но остава до голяма степен непознат за външния свят до 1911г., когато е преоткрит от историка Хирам.

ХуакачинаГрадът е построен около малко естествено езеро и заобиколен от необятните дюни, издигащи се на няколкостотин метра височина. Оазисът е изключително популярна туристическа дестинация. Хуакачина се намира на 60км от Тихия океан, но създава усещането за оазис в сърцето на Сахара.

Чан Чан

Чан Чан е бил най-големият град във времето преди стъпването на Колумб в Южна Америка. В него са живели над 30 000 души. Чан Чан е построен от народа на Чиму през 850г. и е просъществувал до 1470г., когато е завладян от инките. Днес това е прочут археологически обект в Перу. В центъра му са разположени няколко укрепени крепости с церемониални зали, погребални камери и храмове.

Манкора

Разположен по северното крайбрежие, Манкора е малък град, известен с най-прекрасните пясъчни плажове на територията на Перу. Простира се на няколко километра по брега и предлага на туристите луксозни хотели, ресторанти и нощни клубове. Манкора предлага отлични условия за любителите на сърфа.

Амазонка

Перуанската джунгла на Амазонка се определя като все по-предпочитана приключенска дестинация. Обиколката с лодка от Икитос е перфектната начална точка. Икитос е известен с това, че е най-големият град в света, който е недостъпен по суша.

НаскаЗагадъчните рисунки се простират между градовете Наска и Палпа. Създадени са между 200 г. пр. н. е. и 700 г. Фигурите варират от прости линии до стилизирани паяци, маймуни, риби, маймуни и човешки фигури. Наска предпага специални полети със самолети Чесна, на които можете да видите тези мистични знаци. Има и кула за наблюдение по Панамо-американската магистрала, откъдето можете да видите треи от рисунките.

Перу ще предостави на погледа ви едни от най-зрелищните пейзажи в Южна Америка. Опознайте богатата му история и разгадайте загадките на тези древни земи.


12.05.2015

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации