Туристическите атракции в Испания, на които трябва да се насладите

От белите селца на Андалусия през оживени градове като Барселона и Мадрид до партитата на Ибиса и плажовете на Палма де Майорка, Испания може да предложи на всекиго по нещо. Ето някои от най-интересните туристически атракции, на които задължително трябва да се насладите, когато посетите Испания.

Кралският дворец в Мадрид
Кралският дворец в испанската столица е официална резиденция на краля на Испания, макар днес да се използва само за официални церемонии. Дворецът е построен между 1738 година и 1755 година, а първият крал, който го използвал за своя резиденция, бил Карлос III през 1764 година. Със своята площ от 135 000 кв. м и 2800 стаи, това е най-големият дворец в Западна Европа.


Надбягване с бикове
Памплона е град в Навара, който е известен със своя ежегоден фестивал Сан Фермин. Той се провежда между 6-ти и 14-ти юли. Една от най-големите атракции на фестивала е El Encierro, която представлявава бягане пред много бикове, които са пуснати по улиците на града.


Ла Конча
Защитен от бурните ветрове със стръмни склонове и острови, Ла Конча в Сан Себастиян се смята от много хора за един от най-добрите плажове в Европа. Тук можете да се насладите на сърфинг, разходка по крайбрежната алея в търсене на страхотни ресторанти и незабравима гледка към плажа.

Акведуктът в Сеговия
Акведуктът в Сеговия е най-дългият римски акведукт в Западна Европа и един от най-добре запазените римски монументи в страната. Бил е изграден с помощта на 24 000 масивни гранитни блока без използване на хоросан. Не е ясно кога точно е построен акведуктът, но се предполага, че е по времето на император Веспасиан. Неговата дължина е 728 метра, а на височина достига до 28 метра.


Куенка
Разположен между Мадрид и Валенсия, Куенка е чудесен пример за средновековен град, който е построен върху стръмните склонове на скалист хълм. Сред най-големите забележителности на града са Катедралата на Куенка, Кулата Торе Мангана и, разбира се, „висящите къщи“, които са построени на самата скала. Всичко това превръща Куенка в един от най-красивите и впечатляващи градове в цяла Испания.

Ибиса
Ибиса е един от най-известните Балеарски острови в Средиземно море. Този курорт е популярна дестинация сред всички почитатели на електронната музика, партитата и нощния живот. Купонът тук не спира през цялата година и световноизвестни диджеи и музиканти постоянно организират партита и концерти, с които привличат туристи от цял свят.


Саграда Фамилия
Саграда Фамилия е голяма католическа катедрала в Барселона и една от най-посещаваните туристически атракции в Испания. Архитект на базиликата е Антонио Гауди, който започва нейното изграждане през 1882 година и работи по този проект повече от 40 години до своята смърт през 1926 година. След неговата кончина изграждането на катедралата е прекъснато, а по-късно други архитекти се заемат с проекта, но тя все още не е напълно завършена. Тази църква изобразява раждането, живота и смъртта на Исус Христос. През ноември 2010 папа Бенедикт XVI освещава сградата и я провъзгласява за базилика.


Кралският дворец и манастир в Сан Лоренсо де Ел Ескориал
Разположен в подножието на Сиера де Гуадарама, Ел Ескориал е политическият център на испанската империя по времето на крал Филип II. Днес сградата изпълнява ролята на кралски дворец, манастир, музей и училище.

Джамията на Кордоба
Джамията на Кордоба е впечатляваща сграда, известна с многобройните си колони и арки в основната зала. Сградата първоначално била римски храм, след това вестготска църква преди Омаядските маври да построят джамията. След испанската Реконкиста в центъра на голямата мавританска сграда била издигната катедрала.


Крепостта Алхамбра
Отчасти крепост, отчасти дворец и градина, Алхамбра е разположена в планината Сиера Невада в южна Испания, в чието подножие се намира град Гранада. Крепостта била построена през 14-ти век от насридските султани. Днес крепостта Алхамбра е една от най-посещаваните туристически атракции в Испания.


Ако и вие искате да се насладите на тези впечатляващи забележителности, можете да кликнете ТУК и да се запишете за някоя от екскурзиите в Испания на Актив Травeл.


28.10.2016

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации