Полезни съвети за всяко бизнес пътуване


Бизнес пътуванията не винаги протичат леко и гладко. Непълноценният сън в самолетите, постоянното опаковане на багаж и необходимостта непрекъснато да търсите информация в интернет от мобилния си телефон могат не само да ви изнервят, но и да окажат негативно въздействие при бизнес срещите ви.

Поддържането на положителна нагласа е първата стъпка към успешното и спокойно бизнес пътуване. От голямо значение е и отношението ви към обслужващия персонал. Показвайки учтивост, самите вие ще се радвате на по-добро обслужване, увеличава се шанса ви да получите по-пълна информация, допълнителни бонуси и специални отстъпки. Така например, при отмяната на вашия полет, когато всички останали са изнервени и арогантни, любезното ви отношение със служителите на летището, може да е от съществено значение за качването ви на следващия възможен самолет.

Добрият тон съвсем не е единственият начин да сведете до миниум трудностите и неудобствата при едно бизнес пътуване. Ето няколко практични съвета как да направите служебното пътуване по-лесно:   

Ако е възможно, пътувайте единствено с ръчен багаж

Едно бизнес пътуване може да стане още по-стресиращо и натоварващо, ако освен за всички срещи и презентации трябва да мислите и за загубен багаж. Пътувайки единствено с ръчен багаж можете да чекирате билета си онлайн. Това ви спестява чакането на опашките за издаване на бордова карта и можете да се отправите директно към гейта.

Използвайте технологиите, за да планирате напред

Възползвайте се от интернет и съвременните технологии. Проверете с какво можете да се придвижите от летището до хотела си. Проучете предварително къде в близост до него има ресторанти и магазини. Изтеглете на смартфона си актуална карта на града (още по-добре е ако тя е налична и в офлайн решим на устройството). По този начин не само, че няма да се загубите, но и ако използвате кола под наем, ще можете да се ориентирате много по-лесно.

Доверете се на услугите на определени фирми

Използвайки редовно услугите на дадена авиокомпания, верига хотели, ресторанти или коли под наем, имате възможността да бъдете включени в групата на Лоялни клиенти, с което да получите различни привилегии, преференциални цени и условия.


Облечете се представително

На всички е ясно, че „по дрехите посрещат“. Редица изследвания показват, че хората с представително облекло и спретнат вид получават по-добро обслужване. Пътувайки в елегантен бизнес тоалет не рискувате ако багажът ви се изгуби или закъснявате, да се появите на важната среща с дънки и тениска.

Запишете си телефонните номера за обслужване на клиенти

Разполагайки с телефонните номера за обслужване на клиенти имате бърз достъп до подходящите хора, в случай, че се наложи да промените резервация или да получите информация.

11.12.2015

Коментари1emoakezal
(17.06.2020 в 19:46)
http://mewkid.net/when-is-xicix/ - Amoxicillin Without Prescription <a href="http://mewkid.net/when-is-xicix/">Amoxicillin 500 Mg</a> sws.etti.activetravel.bg.ciz.sg http://mewkid.net/when-is-xicix/
2Injelryww
(27.07.2022 в 6:43)
Is Iti Illegal To Buy Drugs From Canada <a href=http://buycialikonline.com>Cialis</a> Levita Buy
3updallidsAd
(15.08.2022 в 15:17)
Adenosinemediated cAMP induction activates protein kinase A and results in decreased calcium calmodulindependent myosin lightchain phosphorylation and enhanced smooth muscle relaxation Lin et al. <a href=https://iverstromectol.com/>driponin online</a> Cialis E Donne

Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации