Най-добрите дестинации за великденските празници

Великденските празници все още изглеждат далеч във времето, но много добре знаете, че  една пълноценна почивка и всяко голямо пътешествие трябва да се плануват предварително. Хубаво е да сте планували всеки аспект от пътуването си и именно затова сме събрали за вас някои от най-екзотичните дестинации, които да посетите през великденските празници. 

Великден с Папата в Рим





Поставянето на Ватикана, която се намира в центъра на Рим, на челно място в нашия списък е повече от логично. Самият Папа изнася традиционна реч и литургия в деня на възкресението на Христос и туристи от цял свят се събират на площад Св. Петър във Ватикана за празника. Освен празненствата на площад Св. Петър, тържествени литургии се изнасят и във всички църкви в Рим. 

Парадът на бонетата в Ню Йорк




Световноизвестният булевард „Пето авеню“ в Ню Йорк се превръща в море от екстравагантни бонета по време на ежегодния парад на бонетата, който се провежда всяка година в неделята на Великден. Вземете си шапка и се присъединете към това шествие, което се провежда още от 19-ти век насам, когато е било традиция да се носят нови дрехи на Великден. Действието се развива основно около нео-готическата катедрала Св. Патрик в Манхатън. 

Страстната седмица в Рио де Жанейро




 Най-големият град в Бразилия е изпълнен от цветни шествия по случай Semana Santa или Страстната седмица и голяма част от улиците на града са украсени с килими от цветя. Можете да наблюдавате целия спектакъл, а след това да отдъхнете и да се насладите на слънцето и мекия пясък на плажа Копакабана.  

Пролетно разцъфване в Амстердам




Безкрайни редици от нарциси и лалета и пълен разцвет превръщат холандската столица и районите около нея в море от цветове всяка пролет. Можете да се разходите из цветните градини Keukenhof, които се намират на югозапад от Амстердам, където милиони цветя цъфтят в невероятно красиво подредени лехи и зелени полянки. 

Класическа музика в Москва






Някои от най-добрите класически музиканти в Русия ще покорят сцените по време на Московския Великденски фестивал. Някои от най-запомнящите се концерти се изнасят в малките ортодоксални църкви в Москва, където великденският дух значително допринася за атмосферата. 

Един по-различен Великден в Дубай





 Бляскавият и футуристичен Дубай е мястото, което трябва да посетите, ако искате да прекарате един по-различен и запомнящ се Великден. Децата могат да ловят великденски яйца в изкуствения сняг на дубайския ски комплекс, докато камили разхождат техните родители из бедуински работни ферми. Тук можете да се насладите на великденските празненства в пустинята.  

 


20.10.2015

Коментари




Нов коментар



Вашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации