ЕКСКУРЗИЯ В ИСЛАНДИЯ - „Ледената земя” с директен чартърен полет

3 080.00 лв.
  • 1
Транспорт:Самолет
Продължителност:6 дни / 5 нощувки
Отпътуване:01.10.2021
Маршрут:София - Рейкявик - София
Тип:Екскурзия

01.10.2021г. - 06.10.2021г.

5 нощувки / 6 дни

*Включена екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия!

* Включена обзорна обиколка на Рейкявик

* Включено посещение Златният кръг

* Включено посещение на Национален парк Вахтнайокутъл

* Включено посещение на Южна Исландия

* Включено посещение на полуостров Рейкянес с билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия – геотермалната зона Синята Лагуна

 

Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е една от най-интересните страни в Европа. Ако някъде на Стария континент все още има запазена относително девствена природа, то това е именно тук. На територията на острова в пълна хармония си съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да посетите Исландия, вие ще откриете един нов свят, изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. Неслучайно през последните години това е една от най-търсените туристически дестинации в света и сезонът за посещение на острова е целогодишен.

ПРОГРАМА

Ден 1 - 01.10.2021г. София – Рейкявик

Среща на летище София в 04:00 ч.за полет за Рейкявик в 06:00ч. Пристигане на летището в Рейкявик 10:00ч. Трансфер до избраният хотел. Настаняване и свободно време. Нощувка.

Ден 2 - 02.10.2021г. Рейкявик                                                                                                       Закуска

Закуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя” старинната къща Хьофди - станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г. скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата)- причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение. Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобед – по желание – възможност за наблюдение на китове с доплащане 220 лв. за възрастни и 105 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.

 

 

Ден 3 - 03.10.2021г. Златният кръг                                                                                           Закуска

Закуска.Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.

Ден 4 - 04.10.2021г. Национален парк Вахтнайокутъл                                                  Закуска

Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки – исторически търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност – 30-40 мин.) с доплащане 95 лв за възрастни и 40 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел - Foss Hotel Nupar 3*.

Ден 5 - 05.10.2021г. Южна Исландия                                                                                       Закуска

Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми.  Нощувка в Рейкявик.

Ден 6 - 06.10.2021г. Рейкянес – Синята Лагуна                                                                 Закуска

Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky's Bridge, който свързва два континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно.  Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от единия до другия континент само за няколко минути.  Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената с ползване на кърпи). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Около 14:30ч трансфер до летището в Рейкявик за полет до София. Полет за София в 17:00 ч. Пристигане на летище София в 03:00ч (на 07.10.2021г ).

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

 

НАСТАНЯВАНЕ

Настаняване в 3* хотел в Рейкявик

Настаняване в 4* хотел в Рейкявик

Човек в двойна стая

1575 евро /  3080 лева

1779 евро / 3479 лева

Човек в единичнана стая

1875 евро /  3667 лева

2279 евро / 4457 лева

 

Цената включва:

v Самолетен билет с авиокомпания с АLК с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж;

v 5 нощувки в упоменатите хотели на база нощувка и закуска;

v Трансфери летище – хотел – летище;

v Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10000 евро с покритие Ковид

v Транспорт с автобус по описаната програма;

v Водач – преводач от страна на туроператора;

v Екскурзоводски услуги по описаната програма;

v Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии.

 

Цената не включва:

v  Лични разходи;

v  Екскурзия наблюдение на китове – 220 лв. за възрастни и 105 лв. за деца до 11 г.;

v  Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон-95 лв за възрастни и 40 лв. за деца до 11г.

 

Вид превоз

Дата

Място

Час

Място

Час

Междинни спирания

Самолет

01.10.2021

София

06:00

Рейкявик

10:00

Да

Самолет

06.10.2021

Рейкявик

17:00

София

03:00+1

Да

 

Хотели използвани по програмата (или подобни):

Рейкявикхотел Smari 3* . Разположен е в близост до Рейкявик, в район Копавогур. На 3-минути пешеходно се намира търговски център Smaralind.  Стаите са скромни, подходящи за богати екскурзионни програми, в които туристите прекарват малка част от времето си в хотела.

Рейкявикхотел  Marina 4* . Разположен е в централната част на Рейкявик близо до пристанището и повечето ресторанти. Стаите са нови, модерни и комфортно обзаведени, разполагат с телевизор, телефон, безплатен безжичен интернет, уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.

КалфафетлFoss Hotel Nupar - разположен е на тихо и спокойно място в югоизточната част на Исландия. Заобиколен е от красива природа с невероятна гледка към глетчера Вахтнайокутъл. Стаите са обзаведени с уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.

 

 

Условия:

v  При записване се внася 200 евро депозит;

v  Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване;

v  Офертата важи при минимум записани 25 туристи;

v  Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди датата на тръгване;

v  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

v  Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Необходими документи:

v Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане

v За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 01.09.2021г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуването НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Срокове за анулации и неустойки:

v При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

v Между 59-ия и 44-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит; 

v При по-малко от 43 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062110000407 на ЗК „Лев Инс”АД