6 дни / 5? нощувки
от 2979 лв.
Самолетна екскурзия

Програмата е шестдневна и включва 5 нощувки на база закуска в избрания от Вас хотел, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводска програма. Лети се с директен чартърен полет до Pованиеми (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 13 кг и ръчен багаж до 6 кг). Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача.

Програма

28.12.2019 – 10:20 ч. - Отпътуване от летище София за Pованиеми, Финландия с директен чартърен полет. 14:20 ч. – Пристигане. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

29.12.2019 – Закуска. 10:00 ч. – 15:30 ч. - Екскурзия до селото на Дядо Коледа и посещение на Санта Парк с включени: трансфер, екскурзоводско обслужване на български език, среща с Дядо Коледа, сертификат за прекосяване на Северния полярен кръг, входна такса за „Санта парк”. Селото на Дядо Коледа е най-магическото? място в Лапландия както за деца, така и за възрастни. Ще посетите пощата на Дядо Коледа и ще можете да му изпратите писмо с коледни желания. Ще имате възможност за едно незабравимо прекосяване на Северния полярен кръг, за което ще получите сертификат. Ескурзията продължава с посещение на „Санта парк” – увеселителен комплекс, изграден в пещера. Там ви очакват театрални представления, игри, изложби и други приключения и ще се потопите в магическата атмосфера на коледна приказка. 20:00 ч. – Възможност за допълнителна екскурзия „На лов за северно сияние” (доплащане 135 лв за възрастни и 110 лв за деца до 11 г.; цената включва: трансфери, екскурзоводско обслужване на ? български език, лека вечеря и топли напитки). По време на екскурзията ще имате уникалната възможност да наблюдавате този природнен феномен, далеч от светлините на града.? „Северната зора“, както наричат още северното сияние, е най-изразителна във Финландия особено през зимните месеци. Това забележително явление се описва като поразително красив танц на разноцветни светлини в небето. След кратка разходка, ще опитате лапландски наденички, приготвени на място, и насядали около огъня,? местният гид ще ви разкаже любопитни факти, митове и легенди за северното сияние. Ако метеорологичните условия позволяват, ще имате шанса да го наблюдавате, на фона на тъмно синьото небе. Нощувка.

30.12.2019 – Закуска. 09:30-14:30 ч. – Възможност за посещение на зоологическа градина „Pануа” - разположена на 80 км южно от Pованиеми, която е най-северният зоопарк в света (доплащане 186 лв за възрастни и 140 лв за деца до 11 г.; цената включва: трансфер, екскурзоводски услуги на бългаски език, входни такси, обяд на блок маса, чай и кафе около камината). 15:00 – 17:00 ч. – Възможност за екскурзия „Приключение при троловете” в лапландската гора (доплащане 175 лв за възрастни и 120 лв за деца до 11 г.; цената включва: трансфер, екскурзоводски услуги на български език, сладки, кафе/чай, игри на открито). Ще се срещнете със семейство тролове в тяхната пещера, ще чуете техните истории, докато се наслаждавате на топла напитка край камината. Нощувка.

31.12.2019 – Закуска. 10:00 - 12:00 ч. – Възможност за сафари с хъскита (доплащане 245 лв за възрастни и 186 лв за деца до 11 г.; цената включва: трансфери, посещение на ферма за хъскита, сафари 5 км, чай/кафе). Ще имате възможност да се возите и управлявате кучешки впряг с помощта на професионален водач. 12:30 – 15:30 ч. - Възможност за посещение на ферма за елени (доплащане 175 лв за възрастни и 120 лв за деца до 11 г.; цената включва: трансфер, екскурзоводски услуги на български език, управляване на еленски впряг – 500 м, обяд в традиционен финландски ресторант, кафе/чай).? Във фермата ще се запознаете с живота на северните елени в естествената им среда. Ще имате възможност да управлявате еленски впряг и ще получите документ за управление. Възможност за Новогодишна вечеря с доплащане. Нощувка.

01.01.2020 – Закуска. 10:30 – 13:00 ч. - Възможност за среща със семейството на Дядо Коледа и неговите помощници елфите (доплащане 150 лв за възрастни и 95 лв за деца до 11 г.; цената включва трансфери, екскурзоводско обслужване на български език, интерактивна програма, коледни сладки, малък подарък за всяко дете). Заедно със семейството на Дядо Коледа ще украсите коледната елха, ще декорирате джинжифилови къщички, ще пеете песни и ще танцувате. За всяко дете ще има изненада - малък подарък. 15:30 – 18:00 ч. – Възможност за среща със Снежната кралица и вечеря в ледения ресторант (доплащане 295 лв за възрастни и 205 лв за деца до 11 г.; цената включва: трансфери, екскурзоводско обслужване на български език, интерактивна програма, вечеря, кафе/чай, игри на открито). Ще посетите истинския леден замък на Снежната кралица и ще имате възможност да разкриете всички нейни тайни и загадки. Нощувка.

02.01.2020? – Закуска. Трансфер до летището. 13:00 ч. - отпътуване за София с директен полет. 17:00 ч. – пристигане на летище София.

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

Дати и цени

28.12.2019 - 02.01.2020 2979 лв. ограничени места

НАСТАНЯВАНЕ във фамилни стаи за четирима? (по заявка в офис? или по телефона):

?

КАТЕГОPИЯ B

?

ДО 30.09.2019

СЛЕД 30.09.2019

Цена на възрастен във фамилна стая за четирима без сауна

2 829 лв

2 959 лв

Цена на дете до 11 г. във фамилна стая за четирима без сауна (при минимум 2-ма възр. в стаята)

2 779 лв

2 899 лв

Цена на възрастен във фамилна стая за четирима със сауна

2 899 лв

3029 лв

Цена на дете до 11 г. във фамилна стая за четирима със сауна (при минимум 2-ма възр. в стаята)

2 849 лв

2 969 лв

Забележка:? Доплащането за полупансион не включва вечеря в Новогодишната нощ.

Допълнителни услуги

На лов за северно сияние 135 лв. (Цена за възрастен) / 110 лв. (Цена за дете до 11 г.)

„На лов за северно сияние” ? - с? доплащане. Цената включва: трансфери, екскурзоводско обслужване на ? български език, лека вечеря и топли напитки). По време на екскурзията ще имате уникалната възможност да наблюдавате този природнен феномен, далеч от светлините на...

Зоологическа градина Pануа 186 лв. (Цена за възрастен) / 140 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Възможност за посещение на зоологическа градина „Pануа” - разположена на 80 км южно от Pованиеми, която е най-северният зоопарк в света - с доплащане Цената включва: трансфер, екскурзоводски услуги на бългаски език, входни такси, обяд на блок маса, чай и кафе около камината.

Приключение при троловете 175 лв. (Цена за възрастен) / 120 лв. (Цена за дете до 11 г.)

„Приключение при троловете” в лапландската гора - с доплащане Цената включва: трансфер, екскурзоводски услуги на български език, сладки, кафе/чай, игри на открито). ? Ще се срещнете със семейство тролове в тяхната пещера, ще чуете техните истории, докато се наслаждавате на...

Сафари с хъскита 245 лв. (Цена за възрастен) / 186 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Сафари с хъскита ? - с доплащане. Цената включва: трансфери, посещение на ферма за хъскита, сафари 5 км, чай/кафе).? Ще имате възможност да се возите и управлявате кучешки впряг с помощта на професионален водач.

Посещение на ферма за елени 175 лв. (Цена за възрастен) / 120 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Посещение на ферма за елени ? - с доплащане. Цената включва: трансфер, екскурзоводски услуги на български език, управляване на еленски впряг – 500 м, обяд в традиционен финландски ресторант, кафе/чай).? Във фермата ще се запознаете с живота на северните елени в естествената им...

Среща със семейството на Дядо Коледа 150 лв. (Цена за възрастен) / 95 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Среща със семейството на Дядо Коледа и неговите помощници елфите ? - с доплащане. Цената включва трансфери, екскурзоводско обслужване на български език, интерактивна програма, коледни сладки, малък подарък за всяко дете). Заедно със семейството на Дядо Коледа? ще украсите коледната...

Среща със Снежната кралица + вечеря 295 лв. (Цена за възрастен) / 205 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Среща със Снежната кралица и вечеря в ледения ресторант ? - с доплащане. Цената включва: трансфери, екскурзоводско обслужване на български език, интерактивна програма, вечеря, кафе/чай, игри на открито). Ще посетите истинския леден замък на Снежната кралица и ще имате възможност да...

Доплащане за полупансион при кат. A 206 лв. (Цена за възрастен) / 147 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Доплащането за полупансион включва 4 вечери и? не включва вечеря в Новогодишната нощ.

Доплащане за полупансион при кат. B 206 лв. (Цена за възрастен) / 147 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Доплащането за полупансион включва 4 вечери и? не включва вечеря в Новогодишната нощ.

Новогодишна вечеря в Санта Парк 420 лв. (Цена за възрастен) / 380 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Новогодишна вечеря в „Санта парк” . Цената включва: трансфери, вечеря на блок маса, музикално шоу с пиро ефекти, среща с Дядо Коледа, шоу програма, всички атракциони в „Санта Парк”.

Новогодишна вечеря в Santa Sport 95 лв. (Цена за възрастен) / 58 лв. (Цена за дете до 11 г.)

НОВОГОДИШНА ВЕЧЕPЯ В PЕСТОPАНТA НА ХОТЕЛ SANTA SPORT**** (без развлекателна прогрма) ? Начало: 17:00 ч., Край: 21:00 ч. Цена: 95 лв. на човек; 58 лв. дете до 11 г. Цената включва: вечеря на блок маса Меню: Предястия: Салати асорти; сьомга;гъбена...

хотели

Хотелски комплекс Santa Sport**** e разположен сред живописна природа на 2 километра от центъра на Pованиеми, в близост до? ски курорта Оунасвара.? Хотелът разполага с две крила (тризвездно и четиризвездно) – Santa Sport *** (Кат.А) и Hotel Santa Sport**** (Кат.В).? Стаите и в двете части на хотела са модерно обзаведени, като стаите в Santa Sport *** (Кат.А) са по-скромни. Всички стаи имат кабелна телевизия и самостоятелна баня с душ. Стаите в Hotel Santa Sport**** (Кат.В) разполагат и с хладилник, електрическа кана с възможност за чай и кафе и сешоар. Стаите в Santa Sport*** (Кат.А) са 18 кв.м., стаите в Hotel Santa Sport**** (Кат.В) са 24 кв.м. На разположение на гостите са 3 ресторанта, басейн, фитнес зала и сауна. В хотела има безплатен Wi-Fi.

допълнителна информация

Информация за превозвача:
авиокомпания: „ALK Airlines”
тип самолет: McDonnell Douglas MD-82
адрес: гр. София, ул. Аладемик Никола Обрешков“ 2, ап.6
Лиценз №: 14 - 5896

Продължителност на полета:
София – Pованиеми и обратно – около 4 часа.

Забележка:? Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Цената включва

 • Самолетен билет с София – Pованиеми - София;
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж до 13 кг и ръчен багаж до 6 кг;
 • Пет нощувки в избрания от Вас хотел на база нощувка, закуска и ползване на вечерна сауна и басейн;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Екскурзия до селото на Дядо Коледа на 29.12.2019;
 • Екскурзия до „Санта Парк” на 29.12.2019;
 • Водач - придружител от страна на туроператора;
 • Екскурзоводски услуги по описаната програма;

Цената не включва

 • Допълнителни екскурзии, упоментати с доплащане;
 • Новогодишна вечеря;
 • Pазходи от личен характер;
 • Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден.