Екскурзия в МАРОКО - Магията на пустинята

1 459.00 лв.
Държава:Мароко
Транспорт:
Продължителност:9 дни / 8 нощувки
Отпътуване:27.04.202128.09.202105.10.202112.10.202105.04.202212.04.202219.04.202226.04.2022
Маршрут:Маракеш – Айт Бен Хадду - Уарзазат – Ерфуд – Ифран – Фес – Рабат - Казабланка
Тип:Екскурзия
 • 29.09.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
 • 06.10.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
 • 13.10.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
 • 06.04.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
  Потвърден
 • 13.04.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
  Потвърден
 • 20.04.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
  Потвърден
 • 27.04.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
  Потвърден
 • 28.09.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
  Потвърден
 • 05.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
  Потвърден
 • 12.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
  Потвърден
 • 05.04.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
  Потвърден
 • 12.04.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
  Потвърден
 • 19.04.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
  Потвърден
 • 26.04.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 15:00 ч. с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air". Пристигане на летището в Маракеш в 17:30 ч. и посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


ден 2
Описание:

Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракеш, нариначн още „Перлата на Юга“: джамията "Котубия" (отвън); кулата близнак на севилската "Хиралда"; градините "Менара"дворецът "Бахия" (с включена входна такса); гробницата на Саади (отвън) – династията, която управлява Мароко от 1554 до 1659 г.; джамията "Касба" (отвън); площад "Джема Ел Фна". Възможност за посещение на градината на Мажорел (входната такса се заплаща допълнително на място). Свободно време в Маракеш. Вечеря в хотела. По желание и предварителна заявка – фолклорна шоу-програма в ресторант "Chez Ali" (без включена вечеря и напитки). Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. Отпътуване през Атласките планини за Айт Бен Хадду – една от най-впечатляващите забележителности по поречието на скалната пустиня на Мароко, разположена на южните склонове на Атласките планини. Градът е известен със своите високи сгради от глина, построени зад защитни стени и известни с името „касба“. Известен като ксар или в превод укрепен град, за Айт Бен Хадду се смята, че е един от най-ярките примери на архитектурата в Южно Мароко, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство. Автентичната и живописна атмосфера на тази берберска крепост, разположена в пустинята, е причина да се използва често като филмова площадка в много холивудски филми и телевизионни сериали. Отпътуване за Уарзазат, наречен още "Вратата на пустинята". Дълго време градът е бил пресечна точка на африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. Уарзазат е разположен на 1150 метра надморска височина на плато в Атласките планини. Районът е известен още и със своите килими "Ouazguita" с геометричен дизайн на червено-оранжеви шарки на черен фон. Една от забележителностите на Уарзазат е забележителният дворец-крепост на Тауриртите, разположен в края на града. Уарзазат е също така и световноизвестен филмов център, с най-големите студия в Мароко, където най-прочутите международни компании снимат своите филми. Настаняване в района на Уарзазат или на Бумалне дю Дадес. Вечеря. Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Отпътуване за Ерфуд през долината Дадес и каньона Тодра. Долината е обградена с внушителни типични цитадели, меандри покрай плодородни полета и цветни градини, а пътят е заобиколен от бадемови дървета, палми, маслинови горички. Стигайки до полите на Атлас, пейзажът се променя в посока към каньона през берберски провинции и номадски пастирски племена. Тук се открива една от най-зрелищните гледки в Мароко - издълбаният от две реки каньон Тодра, чията широчина на места се стеснява до 10 м, а отвесните стени достигат до 160 м височина от всяка страна. Две гигантски скали от розов гранит се допират една до друга на 300 м височина, като долу оставят място за малка река и тясна пътечка за туристите. Пристигане в Ерфуд – оазисен град в пустинята Сахара. Туристическа програма в Ерфуд с местен екскурзовод: Кралският дворец, стените на Ксар Маадид, местният пазар. Настаняване. По желание – екскурзия до пясъчните дюни на Мерзуга с джипове и камили по залез слънце. Маршрутът преминава през пясъчни дюни, неприкосновени пясъчни хълмове и места, оставени на влиянието на слънцето и вятъра. Всеки момент променят цвета си от розов, през охра към червено и благодарение на ослепителните слънчеви лъчи пленява наблюдателите. Вечеря. Нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. Отпътуване за Фес. По пътя – спирка в Ифран – известен ски-курорт в Мароко с пейзаж, подобен на алпийския и отлична инфраструктура. Ифран е построен от французите като база за почивка, а днес е известен като „Мароканската Швейцария“, поради архитектурата си в типичен европейски стил. Пристигане във Фес . Настаняване. Вечеря. Нощувка.


ден 6
Описание:

Закуска. Туристическа програма във Фес - най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура. Градът е създаден през 8 в. от потомък на Мохамед. Днес Фес се счита за религиозната столица на Мароко. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част, която е оградена с крепостни стени и е част от списъка за историческо наследство на ЮНЕСКО; Фес ел Джадид – част от новия град Фес, включващ т.нар. Меллах (еврейски квартал); Вил Нувел – най-новата част от град Фес, създадена от французите. Посещение на старата Медина - истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Обиколката продължава с Медресе „Бу Инания“ (с включена входна такса), хидравличния часовник с невероятна структура „Дар Ал Магана“, най-стария университет в Мароко "Ал Крауин", който е построен през 859 г. и е един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Свободно време за обяд. Следобед свободно време за разходка по търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. Вечеря в хотела. Нощувка.


ден 7
Описание:

Закуска. Отпътуване за Рабат – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка с местен екскурзовод: Мавзолеят на Мохамед V; кулата на Хасан и Кралският дворец (разглеждане отвън). Посещение на Казба Удайя, преминаване през пиратския град до откриващата се панорамна гледка към Рабат, град Сале и океана. В Рабат се намират всички министерства, парламентът, университетът, както и много красиви паметници. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството. Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Туристическа програма в Казабланка: площадът на Обединените нации; туристическият комплекс "Корниш"; старата Медина; площад "Мохамед" V; търговската улица; най-големият парк „Арабска лига“, характерен със своите палмови дървета. Обиколката продължава с джамията "Хасан II" (отвън) – втората по големина джамия в света след тази в Мека. По желание посещение на джамията "Хасан II" (входната такса се заплаща допънително, на място) – шедьовър на ислямската архитектура. Настаняване в Казабланка. Вечеря. Нощувка.


ден 8
Описание:

Закуска. Отпътуване за Маракеш. Трансфер до летището в Маракеш за чартърен полет на авиокомпания "BH Air" в 18:30 ч.


ден 9
Описание:

Пристигане на летището в София в 00:50 ч.


Офертата включва


* Самолетен билет София - Маракеш - София с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air" с включени летищни такси
* Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 7 кг. с размери 60х40х30 см
* Трансфер летище - хотел - летище
* Всички описани трансфери по програмата
* 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Farah Magrib" 4* (или подобен) в Маракеш
* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Riad salam" 4* (или подобен) в Уарзазат
* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Palm`s Club" 4* (или подобен) в Ерфуд
* 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Wassim" 4* (или подобен) във Фес
* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Oum Palace" 4* (или подобен) в Казабланка
* Туристическа такса престой в Мароко
* Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Маракеш, Айт Бен-Хадду, Уарзазат, Ерфуд, Ифран, Фес, Рабат и Казабланка
* Входна такса за двореца "Бахия" в Маракеш и медресе "Бу Инания" във Фес
* Местен водач по време на туристическата програма в Мароко
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
* Водач-преводач от България

Офертата не включва


* Фолклорна шоу-програма в ресторант "Chez Ali"
* Екскурзия до пясъчните дюни на Мерзуга с джипове и камили
* Входна такса за градината на Мажорел (7 EUR), входна такса за джамията "Хасан ІІ" (12 EUR), гробницата на Саади (6 EUR)
* Обяди
* Напитки по време на храненията
* Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 15 евро на турист за целия престой - заплащат се на място
* Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава)
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
* Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
* Разходи от личен характер
* За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Настаняване


Единична стая - +269 лв.
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Допълнително легло в двойна стая - включено в цената

Допълнителни услуги и отстъпки


Фолклорна шоу-програма в ресторант "Chez Ali" (без включена вечеря и напитки) на турист при минимум 15 записани туристи - 59 лв.
Екскурзия до пясъчните дюни на Мерзуга с джипове и камили на турист при минимум 15 записани туристи - 105 лв.
Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава) - 0 лв.