Мароко - имперските градове - със самолет, водач от България! Отстъпки за ранни записвания!

1 545.00 лв.
 • 1
Държава:Мароко
Транспорт:
Продължителност:8 дни / 7 нощувки
Отпътуване:18.05.202104.09.202118.09.202102.10.202109.10.202123.04.202230.04.202221.05.2022
Маршрут:Коста дел Сол – Танжер - Шефшауен - Фес - Мекнес – Маракеш - Казабланка - Рабат - Малага
Тип:Екскурзия
 • 05.09.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1545 лв .
 • 19.09.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1545 лв .
  Потвърден
 • 03.10.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1545 лв .
  Потвърден
 • 10.10.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1545 лв .
  Потвърден
 • 13.04.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1455 лв .
  Потвърден
 • 24.04.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1539 лв .
  Потвърден
 • 01.05.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1539 лв .
  Потвърден
 • 18.05.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1539 лв .
  Потвърден
 • 04.09.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1545 лв .
  Потвърден
 • 18.09.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1545 лв .
  Потвърден
 • 02.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1545 лв .
  Потвърден
 • 09.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1545 лв .
  Потвърден
 • 23.04.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1539 лв .
  Потвърден
 • 30.04.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1539 лв .
  Потвърден
 • 21.05.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1539 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване от летище София в 14:00 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air" за Малага. Пристигане на летището в Малага в 16:55 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3* в района на Алхесирас / Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.


ден 2
Описание:

Закуска (рано сутринта или сух пакет). Трансфер до пристанището в Алхесирас. Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток (при неблагоприятни метеорологични условия е възможно часовете на отпътуване и пристигане на фериботите в двете посоки да са различни, както е възможно да се ползват други пристанища). Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция на пристанището "Танжер Мед". Отпътуване за Шефшауен – популярна туристическа дестинация, поради близостта си до Танжер и испанския анклав Сеута. Името на града произлиза от берберската дума за рог и е свързано с планинските върхове, извисяващи се над града, които приличат на два кози рога. Характерни за Шефшауен са сградите в син цвят. Началото на развитието на града е поставено със строителството на малка крепост, която съществува и до днес и чието предназначение е било да защитава тези райони от португалските нашественици. През 1920 г. испанските войски превземат града и той става част от испанско Мароко до 1956 г., когато страната отвоюва своята независимост. Туристическа програма в Шефшауен. Свободно време за обяд. Отпътуване за Фес – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура. Градът е създаден през 8 в. от потомък на Мохамед. Днес Фес се счита за религиозната столица на Мароко. Пристигане във Фес. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуса. Туристическа програма във Фес. Градът е основан през 9 век и се гордее със най-старата медина в Мароко, както и с един от най-старите университети в света. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволкичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Време за обяд (заплаща се на място). Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Отпътуване за Мекнес – един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището "градът на 100-те минарета". Туристическа програма в имперския град, ограден от крепостна стена: главната градска порта "Баб ел Мансур", която носи името на архитекта Ел Мансур – християнски ренегат, приел исляма; джамията-мавзолей на султан Мулай Исмаил, построена през 1703 г. и Кралският дворец. Отпътуване за Маракеш – червената перла в южната част на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракеш: джамията "Котубия" (отвън), кулата близнак на севилската "Хиралда", градините "Менара", дворецът "Бахия", гробницата на Саади (отвън) – династията, която управлява Мароко от 1554 до 1659 г, джамията "Касба" (отвън). Обиколката приключва на площад "Джемаа Ел Фна". Свободно време на площада (1 час). Трансфер до хотела. Обяд в хотела. Следобед свободно време за разходка из арабския пазар, в лабиринта на уличките на занаятите. По желание и предварителна заявка – вечеря с фолклорна програма в ресторант "Chez Ali". Нощувка.


ден 6
Описание:

Закуска. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстоянието Маракеш - Казабланка е 245 км.). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Основни забележителности в града са Площадът на Обединените нации, туристическия комплекс "Корниш" и джамията "Хасан II" – втората по големина джамия в света след тази в Мека. Панорамна обиколка на Казабланка. По желание посещение на джамията "Хасан II" – шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време за обяд в Казабланка (заплаща се на място). Отпътуване за Рабат (разстоянието Казабланка - Рабат е 85 км.) – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка с местен екскурзовод. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът "Мохамед V", както и много красиви паметници. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.


ден 7
Описание:

Закуска. Отпътуване за Танжер (разстоянието Рабат - Танжер е 250 км) – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Туристическа програма в Танжер. Трансфер до пристанището "Танжер Мед". Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Алхесирас. Трансфер до хотела в района на Алхесирас / Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


ден 8
Описание:

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Малага - родно място на известния художник Пабло Пикасо, град изпълнен с очарование, атрактивен и космополитен, осеян с широки булеварди, високи палмови дървета, оживен нощен живот, богат на исторически паметници, музеи и ресторанти. Пешеходна разходка в историческия център на Малага, изобилстващ от малки атрактивни улици и очарователни площадчета. Трансфер до летището на Малага. Полет на авиокомпания "Wizz Air" в 17:30 ч. за България. Пристигане на летище София в 21.55 ч.


Офертата включва


* самолетен билет София - Малага - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси, 1 брой салонен багаж с размери 40/30/20 см до 10 кг и чекиран багаж до 20 кг
* трансфер летище - хотел - летище
* транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко
* билет за ферибот Алхесирас - Танжер Мед - Алхесирас
* 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Guadalcorte Park" 4* (или подобен) в района на Алхесирас / на Коста дел Сол
* 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sofia" 4* (или подобен) във Фес
* 2 нощувки със закуски, един обяд и една вечеря в хотел "Ayoub" 4* (или подобен) в Маракеш
* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Helnan Chellah" 4* (или подобен) в Рабат
* екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Казабланка, Маракеш, Фес, Рабат, Мекнес и Танжер
* пешеходна разходка в Малага
* Посещение на Шефшауен
* входна такса за медресето "Бу Инания" във Фес
* входна такса за двореца "Бахия" в Маракеш
* местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко
* водач от България
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"

Офертата не включва


* Чекиран багаж до 32 кг
* вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali"
* входна такса за джамията "Хасан II" в Казабланка (около 12 EUR)
* Входна такса за гробницата на Саади (7 EUR) в Маракеш
* обяд в ресторант в Шефшауен, Фес и Мекнес (около 15 евро на обяд на турист - заплаща се на място)
* бакшиши (около 10-20 евро - заплаща се задължително на място)
* входни такси за други музеи, разходи за обекти и прояви, посещавани по желание
* разходи от личен характер
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
* За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Допълнително легло в двойна стая - включено в цената
Единична стая - +399 лв.

Допълнителни услуги и отстъпки


Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali", при минимум 10 туристи - 99 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая) - 35 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в единична стая) - 50 лв.
Traveller BeOnTime - компенсация под формата на ваучер за пътуване в размер на 200 лв. при закъснение с повече от час на полета на връщане (заявява се до 7 дни преди датата на заминаване). За допълнителна информация - в сайта на агенцията или вашия туристически агент. - 20 лв.