ЮАР и водопадът Виктория - с водач от България! Отстъпки за ранни записвания!

6 930.00 лв.
Транспорт:Самолет
Продължителност:13 дни / 11 нощувки
Отпътуване:19.10.202116.11.202125.01.202207.02.2022
Маршрут:София – Истанбул – Йоханесбург – Претория – Хейзивю – Национален парк "Крюгер" – Ливингстън - водопадът Виктория - Кейптаун – Оудсхорн – Найсна – Кейптаун - Истанбул – София
Тип:Екскурзия
 • 19.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  6930 лв .
  Потвърден
 • 16.11.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  6930 лв .
  Потвърден
 • 25.01.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  6930 лв .
  Потвърден
 • 07.02.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  6930 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване в 21:20 ч. от Терминал 2 на летище София за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч.


ден 2
Описание:

Отпътуване от Истанбул за Йоханесбург в 02:15 ч. Кацане на летището в Йоханесбург в 11:05 ч. Посрещане от представител на място. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел „Peermont Mondior“ **** (или подобен) в Йоханесбург. Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. Отпътуване за провинция Мпумаланга – мястото, където изгрява слънцето. Позната като „Източен Трансваал“, Мпумаланга се смята за едно от местата с най-голямо природно разнообразие и едно от най-красивите места в Южна Африка. По маршрута – панорамна обиколка на Претория. Столицата на Южноафриканската република е  разположена в живописната долина на река Апис. Това е един от малкото градове в ЮАР, чиито жители в по-голямата си част са с европейски произход. Привечер настаняване в хотел „Sanbonani Resort Hotel“ **** (или подобен) в района на Хейзивю. Вечеря в хотела. Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Целодневно фотосафари в Национален парк „Крюгер“ – най-големият в Южна Африка и един от най-големите в света, който се простира на приблизително 19 000 км2. Той е дом не само на „Голямата петорка – африкански бивол, леопард, лъв, слон и носорог, но и на 517 вида птици, 114 вида влечуги, включително черна мамба, 3000 крокодила, както и множество риби. В „Крюгер“ има повече видове едри бозайници от всеки друг парк в Африка. Годишно паркът се посещава от милиони туристи. Според голяма част от посетителите „Крюгер“ е истински рай, където може да се потопите в дивата природа и да се докоснете до местните обитатели, които се разхождат необезпокоявани на воля. Обяд в ресторант Cattle Baron. Връщане в хотел „Sanbonani Resort Hotel“ **** (или подобен). Вечеря в хотела. Нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. Трансфер до летище Крюгер Мпумаланга. Оптътуване в 11:35 ч. за Ливингстън. Пристигане в 13:10 ч. в Ливингстън – град в Южна Замбия, основан през 1905 г. след като е построен железопътен мост над река Замбези. Кръстен е на шотландския изследовател Дейвид Ливингстън. Трансфер до хотел „Zambezi River Lodge“ (или подобен). Бома вечеря с традиционни песни и танци. Нощувка.


ден 6
Описание:

Закуска. Днес ще се докоснете до вълшебството и емоцията на водопадът Виктория (ок. 2 ч. – 2.5 ч. ) една от най-големите природни забележителности на континента, включена в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство и едно от седемте природни чудеса на света. Намира се на границата между Зимбабве и Замбия, на р. Замбези. Със своята дължина от 1,7 км той е най-обширният в света. Сред местното население водопадът бил известен с името „Гърмящият дим“, но през 1855 год., когато тук идва шотландският мисионер и изследовател Дейвид Ливингстън, му дава името на английската кралица Виктория. Романтичен круиз по залез по р. Замбези (ок. 2 ч.): ще отплавате нагоре по течението на реката, за да изпратите слънцето над Африка и да видите ритуала по вечерния водопой на многото стада от диви животни, които се стичат по залез слънце към бреговете на Замбези, а ятата от птици се реят над водите на реката и изпращат деня. Връщане в хотела. Нощувка.


ден 7
Описание:

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 11:45 ч. от Виктория Фолс до Кейптаун. Пристигане на летището в Кейптаун в 14:40 ч. Трансфер до хотел “Southern Sun Cape Sun Hotel” . Настаняване. Нощувка.


ден 8
Описание:

Закуска. Отпътуване за Оудсхорн, известен с големия брой ферми, в които се отглеждат щрауси. Посещение на пещерите Канго (ок. 1 час) – едно от най-живописните творения на природата и една от най-посещаваните забележителности в цяла Южна Африка. Представляват пещерна система, която се е образувала преди повече от 150 000 години, а днес се простира на повече от 5 километра. Тази "скална приказка" от варовикови форми, омагьосани езера, дълбоки ями и преплитащи се тунели в продължение на хилядолетия е останала скрита от хората до 1780 г., когато пещерите са открити съвсем случайно от овчар, който минавал през този район. Настаняване в хотел „De Denne Country Guest House“  ****  (или подобен) в района на Оудсхорн. Вечеря в хотела. Нощувка.


ден 9
Описание:

Закуска. Посещение на ферма за щрауси (около 1 час). Отпътуване за Найсна. Настаняване в хотел „Blackwaters River Lodge“ **** (или подобен). Следобед свободно време за разглеждане на Найсна – хубав малък град и популярен курорт, част от туристическия маршрут „Garden Route“. Градът е разделен на две части: Waterfront – туристическият район и същинският град, разположен в непосредствена близост. Найсна е известен със своя фестивал на стридите и гостоприемството на местните жители. Заобиколен от зелени хълмове, градът е разположен на северния бряг на живописна лагуна, която е охранявана от бурните води на океана от два скалисти острова (две глави на горгони). Този район се смята за един от най-живописните в света. Нощувка.


ден 10
Описание:

Закуска. Отпътуване за Кейптаун - вторият по големина град в Република Южна Африка след Йоханесбург. Той е административен център на провинция Западен Кейп и законодателна столица на страната, тъй като тук е седалището на Парламета на ЮАР. Кейптаун се намира в южната част на страната, близо до нос Добра надежда. Кейптаун се причислява към най-красивите градове в света и е най-посещавания град в Южна Африка. Настаняване в хотел „Southern Sun Cape Sun Hotel“ **** (или подобен). Следобед панорамна обиколка на града. Нощувка.


ден 11
Описание:

Закуска. Целодневна екскурзия на полуострова: кварталите Клифтън, Кампс Бей и Ландудно. Пътуване по панорамния път „Chapman's Peak Drive“ към Кейп Пойнт – най-югозападната част на крайбрежието на Република Южна Африка, посещение на природен резерват Кейп Пойнт. Посещение на плажа „Болдърс Бийч“, обитаван от колония африкански (очилати) пингвини. Посещение на ботаническата градина „Кирстенбош“, една от 9-те национални ботанически градини в Южна Африка. Нощувка.


ден 12
Описание:

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване в 18:00 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“.


ден 13
Описание:

Пристигане в Истанбул в 06:00 ч. Отпътуване за София в 08:35 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 08:55 ч.


Офертата включва


* Самолетен билет София - Истанбул - Йоханесбург и Кейптаун - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг;
* Самолетен билет за полет Крюгер - Ливингстън с включени летищни такси;
* Самолетен билет за полет Виктория Фолс - Кейптаун с включени летищни такси;
* Всички описани в програмата трансфери;
* Транспорт с автобус / минибус по описания маршрут;
* 1 нощувка със закуска в хотел "Peermont Mondior" **** (или подобен) в Йоханесбург;
* 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sanbonani Resort Hotel" **** (или подобен) в Хейзивю;
* Обяд в ресторант "Cattle Baron" в национален парк Крюгер;
* 2 нощувки със закуски в хотел "A'Zambezi River Lodge" **** (или подобен) в Ливингстън;
* Бома вечеря в Ливингстън;
* 3 нощувки със закуски в хотел "Southern Sun Cape Sun Hotel" **** (или подобен) в Кейптаун;
* 1 нощувка със закуска в къща за гости "De Denne Country Guest House" в Оудсхорн;
* 1 нощувка със закуска в "Blackwaters River Lodge" **** в Найсна;
* Панорамна обиколка на Претория;
* Целодневно фотосафари в Национален парк "Крюгер";
* Екскурзия при водопада Виктория;
* Круиз по залез слънце по р. Замбези;
* посещение на пещерите Канго, ферма за щрауси и Найсна;
* Полудневна туристическа програма в Кейптаун;
* Целодневна екскурзия до Кейп Пойнт и полуострова;
* посещение на природен резерват Кейп Пойнт;
* посещение на ботаническа градина "Кирстенбош";
* Входни такси за туристическите обекти по маршрута;
* Местен екскурзовод на английски език;
* Водач-преводач от България;
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД.

Офертата не включва


* Туристическа виза за ЮАР (Визата трябва да е многократна!): 65 лв.;
* Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);
* Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;
* За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
* Разходи от личен характер.

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената