Екскурзия в МЕКСИКО - индивидуална програма!

4 995.00 лв.
Държава:Мексико
Транспорт:Самолет
Продължителност:11 дни / 10 нощувки
Отпътуване:22.09.202129.09.202106.10.202113.10.202110.11.202124.11.202102.03.202206.04.202209.11.2022
Маршрут:Мексико Сити – Амекамека – Теуакан – Оахака – Монте Албан – Митла – Туле – Веракрус – Кантона – Пуебла – Теотиуакан – Гуадалупе
Тип:Екскурзия
 • 16.06.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 23.06.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 30.06.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 11.08.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 18.08.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 25.08.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 01.09.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 08.09.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 15.09.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 22.09.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 29.09.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 06.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 13.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 10.11.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4399 лв .
 • 24.11.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 02.03.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4399 лв .
 • 06.04.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4399 лв .
 • 09.11.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4399 лв .

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване в 07:00 ч. от Терминал 2 на летище София за Париж с полет на авиокомпания „Air France“. Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Пристигане в Париж в 09:10 ч. Отпътуване за Мексико в 11:35 ч. Пристигане в Мексико Сити в 16:55 ч. Трансфер до хотела. Информационна среща. Нощувка.


ден 2
Описание:

Закуска.Свободно време или по желание екскурзия „Различните лица на Мексико Сити“: посещение на къщата музей на Фрида Кало, известна като „Синята къща“ заради кобалтово сините ѝ стени (снимки може да се правят само отвън и в двора); свободно време в живописния Койоакан – един от първите квартали на Мексико Сити, известен с красивите си площади, фонтани и църкви, запазили колониалния дух на стария град; посещение на квартал Сочимилко, чието име в превод означава „цветно място“ – едно от най-предпочитаните от туристите места в мексиканската столица, известен заради древните канали на ацтеките, включени в Списъка на ЮНЕСКО; разходка с традиционна лодка трахинера из каналите на Сочимилко с включен обяд на борда и прекрасна възможност да се докоснете до типичната за района мексиканската народна музика мариачи.Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. Отпътуване за очарователното градче Амекамека, където ще имате възможност да се насладите на великолепната гледка към все още действащия вулкан Попокатепетъл (Пушещата планина) – вторият по височина връх в Мексико след Пико де Орисаба. Попокатепетъл се свързва чрез седловина с вулкана Истаксиуатъл. Названията на тези два вулкана са имената на героите от легендата за принцесата Истаксиуатъл и войника Попокатепетъл, които умират съвсем млади поради коварството на царя. Удивени от силата на тяхната любов боговете ги посипали със сняг и ги превърнали в планини, стоящи завинаги една до друга. Войникът станал вулкана Попокатепетъл, който от гняв заради загубата на любимата си бълва огън, а принцесата станала вулкана Истаксиуатъл, чието име в превод означава „бяла дама“, защото по форма наподобява легнала жена. Отпътуване за Теуакан – едно от най-старите селища в Мексико. Районът на  Теуакан е бил населен преди повече от 8 хил. години. Тук са открити най-старите фосили от типичните за района култури – авокадо, царевица, памук, тиква. Отпътуване за Оахака. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Туристическа програма в Оахака (под егидата на ЮНЕСКО), където най-добре можете да усетите местната култура и обичаи. Архитектурата на Оахака очарова посетителите със своя колониален стил – централният площад „Сокало“ с катедралата и различни административни учреждения. Много от сградите в Оахака, построени през 16 в., са превърнати в галерии, музеи, хотели и ресторанти. Отпътуване към древния религиозен комплекс и столицата на сапотеките Монте Албан, разположен високо в планината. Монте Албан е първият град в Мезоамерика, основан през 5 в. пр. Хр., който в продължение на почти хиляда години е бил важен политически и търговски център на сапотеките. При разкопките тук са разкрити множество пирамиди, храмове и гробници, както и забележителни релефи и скулптури. Центърът се състои от уникални сгради, площади и места за ритуални церемонии.  Отпътуване за Митла, известна заради постройките от доколумбовия период с неповторими стенни орнаменти. Пешеходна разходка в Митла. Отпътуване за Оахака. По пътя посещение на Туле – малък град, където се намира Дървото на Туле – гигантски мексикански блатен кипарис на възраст между 1400 и 1600 години. Местното население го нарича с прозвището „Дървото на живота“, защото кривораслите разклонения на стъблото наподобяват форми на животни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. Отпътуване за Веракрус – второто по големина и значимост пристанище в страната. Туристическа програма във Веракрус, по време на която ще се потопите в романтичната мексиканска атмосфера на града. Веракрус има богати музикални традиции и е родина на няколко музикални жанра. Всяка година тук се провежда карнавал, който се нарежда на второ място в Латинска Америка след този в Рио де Жанейро. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.


ден 6
Описание:

Закуска.  Отпътуване за Кантона – един от най-големите градове от Доколумбова Америка,  много добре запазен археологически комплекс, изключително красив и същевременно с това тайнствен град. Предполага се, че е възникнал в средата на 1 в., но първите му жители са загадка за учените. Знае се, че в периода на разцвета си е имал около 80 хил. жители, а икономическия си успех дължи на полезните изкопаеми и търговията с обсидиан. Кантона е била отлично  укрепено селище, което по своя градоустройствен план се различава значително от другите мезоамерикански градове – градът лежи върху поле от вулканична лава и вероятно заради неравната повърхност на лавата тук няма симетрия в строежа. В Кантона са разкрити множество малки пирамиди, построени от вулканични скали, тук са намерени 24 площадки за игра с топка, повече от 100 обществени и религиозни постройки, 2000 жилищни помещения и 20 порти и подстъпа към града. Продължаваме към Пуебла – четвъртият по големина град в Мексико, основан през 16 в. от испанците. Разположена на височина 2 хил. м над морското равнище, Пуебла е единственият град в света, който се  намира между четири вулкана. Историческият център на Пуебла е под закрилата на ЮНЕСКО – тук ще откриете прекрасна смесица от европейска и арабска архитектура, повлияна от първите заселници от Южна Испания – сгради с богата колониална декорация, каменни резби и пъстроцветни кахлени плочки „талавера”, които покриват почти всичко наоколо. Основна забелжителност на града е църквата „Санто Доминго” с прекрасен параклис, пищно украсен със злато. Този колоритен град се смята за гастрономичната столица на Мексико, тъй като тук е родината на повечето ястия от мексиканската кухня. Настаняване в Пуебла. Вечеря в хотела. Свободно време. Нощувка.


ден 7
Описание:

Закуска. Отпътуване за Мексико сити. Панорамна обиколка на град Мексико: площад „Сокало“, един от най-големите в света; Катедралата; Националният дворец – седалище на мексиканското правителство с невероятните фрески на художника Диего Ривера. Настаняване. Свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка.


ден 8
Описание:

Закуска. Туристическата програма започва с фотопауза на Площада на трите култури, ограден със сгради от три различни исторически периода. Отпътуване за Теотиуакан – най-големият античен град на американския континент, чието име означава „градът на боговете“. Теотиуакан  е изумителен пример на античната култура, един фантастичен град с майсторски планирано градоустройство и величествена архитектура, който в периода на своя разцвет по площ и население е превъзхождал дори древен Рим. Между 2 и 7 в. градът е бил доминиращ религиозен и търговски център на Мезоамерика. Възможност за посещение на Пирамидата на Слънцето – най-внушителната постройка в Теотиуакан  и трета по големина в света пирамида, и Пирамидата на Луната – по-малка, но със значително по-сложна архитектура. Отпътуване за Гуадалупе. Посещение на базиликата „Дева Мария Гваделупска“ – най-свещеното място за поклонение в Мексико. Връщане в Мексико Сити. Нощувка.


ден 9
Описание:

Закуска. Посещение на световноизвестния Антропологичен музей. Трансфер до летището. Отпътуване в 19.55 ч. за Париж с полет на авиокомпания „Air France“.


ден 10
Описание:

Пристигане в Париж в 13:40 ч. Настаняване в хотел *** в района на летището (осигурен от Air France).


ден 11
Описание:

Закуска. Трансфер до летището в Париж. 10:10 ч отпътуване за България. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 14:00 ч.


Офертата включва


* Самолетен билет София - Париж - Мексико Сити и Мексико Сити - Париж - София с включен чекиран багаж до 23 кг, ръчен багаж до 8 кг и летищни такси на авиокомпания "Air France";
* всички посочени в програмата трансфери;
* транспорт с автобус /минибус/ ван с климатик;
* 4 нощувки със закуски и вечери в хотел "Casa Blanca" **** (или подобен) в Мексико Сити;
* 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Mision De los Angeles" ****/ "Los Olivos SPA Oaxaca" **** (или подобен) в Оахака;
* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Emporio"**** (или подобен) във Веракрус;
* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Senorial"**** /"Loa in Juarez" **** (или подобен) в Пуебла;
* 1 транзитна нощувка на отиване в хотел *** в района на летището в Париж осигурена от авиокомапния "Air France";
* описаната туристическа програма;
* входни такси за посещаваните обекти, включени в програмата;
* местни екскурзоводи по време на туристическите обиколки;
* такса за пренасяне на багаж в хотелите и летището;
* застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД.

Офертата не включва


* държавна такса при напускане на Мексико (заплаща се лично на летището при отпътуване): 35 USD;
* напитки по време на храненията в хотелите;
* екскурзия "Различните лица на Мексико Сити"
* такса за снимане в музеите: 3 USD на турист за всеки обект отделно;
* бакшиши: 3-5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място);
* За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
* застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
* входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
* градски транспорт;
* разходи от личен характер.

Настаняване


Единична стая - +501 лв.
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената

Допълнителни услуги и отстъпки


Екскурзия "Различните лица на Мексико Сити" с включена входна такса за къщата музей на Фрида Кало и обяд при минимум 10 записани туристи - 164 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая) - 30 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в единична стая) - 45 лв.