Екскурзия във ВИЕТНАМ - тайнствената красота на Виетнам

3 080.00 лв.
Държава:Виетнам
Транспорт:Самолет
Продължителност:11 дни / 9 нощувки
Отпътуване:14.10.202107.11.202111.03.202205.04.202217.05.2022
Маршрут:Дананг - Хой Ан – Хюе – Хошимин – Делтата на река Меконг – Тунелите Куши
Тип:Екскурзия
 • 14.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3080 лв .
  Потвърден
 • 07.11.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3080 лв .
  Потвърден
 • 11.03.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3080 лв .
  Потвърден
 • 05.04.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3080 лв .
  Потвърден
 • 17.05.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3080 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 22:35 ч. за Доха с полет на авиокомпания „Qatar Airways“. 


ден 2
Описание:

Кацане в Доха в 04:15 ч. Отпътуване от Доха в 07:45 ч. за Дананг. Пристигане на летището в Дананг в 18:35 ч. Трансфер до хотела в Хой Ан. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. Туристическа програма в Хой Ан - включен е в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО през 1999 г. Разноцветните къщи, храмове, занаятчийски магазинчета и старинни домове отразяват богато наследство датиращо от 16 в, когато Хой Ан е бил важен пристанищен град за европейски, китайски и японски търговци: Музеят на търговията с керамика, Залата за събиране на китайската общност, Къщата на фамилия Тан Ки, Японският покрит мост. Обяд в местен ресторант. Разходка с лодка по река Ту Бон с посещение на грънчарското селище Тан Ха и дърворезбарското селище Ким Бонг. Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Отпътуване за Хюе . Пътят минава през планински район с гледки към плажа Ланг Ко и крайбрежието, както и през зрелищния проход Хай Ван. Хюе е бивша столица на Виетнам в периода 1802 – 1945 г., град, известен с богатата си архитектура. Посещение на традиционно занаятчийско селище, където се произвеждат ароматни пръчици и виетнамски шапки. Екскурзията продължава с визита на Гробницата на император Ту Дук, който управлявал Хюе преди повече от 100 г. Той построява гробницата си в периода 1864 и 1867 г. като място за уединение, медитация и театрални представления. Обяд в местен ресторант. Разходка с лодка по река Хуонг и посещение на пагодата Тиен Му – един от най-известните храмове в Хюе.  Посещение на цитаделата с императорския дворец – огромен комплекс строен през 19 в. и проектиран по модел на Забранения град в Пекин; Връщане в Хой Ан. Нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. Отпътуване за "Сън Уърлд" Ба На Хилс - курортен комплекс разположен в Централен Виетнам близо до Дананг. Изкачването до Ба На Хилс се извършва с най-модерният кабинков лифт в Югоизточна Азия, който  държи световния рекорд за най-дългата лифтова дъга - над 5 км. При първата станция се посещава Златният мост - най-новата архитектурна забележителност, построена през юни 2018 г., чиято дължина е 150 м. и която е изградена на 1400 м. надморска височина. Тук се намират френска винарска изба, цветната градина "Le Jardin D'amour" и пагодата "Лин Унг", където се откроява 27-метрова статуя на Буда. Екскурзията продължава с изкачване до втората станция на лифта, където са разположени френското селце, върхът на хълма с пагодата "Лин Фон Бао Тап" и увеселителният парк. Обяд в ресторант. Слизане с лифта до подножието на хълма. Връщане в Хой Ан. Нощувка.


ден 6
Описание:

Закуска. Свободно време в Хой Ан. Нощувка.


ден 7
Описание:

Закуска. Трансфер до летището в Дананг за полет до Хошимин. Настаняване. Свободно време. Нощувка.


ден 8
Описание:

Закуска. Панорамна обиколка на Хошимин: сградата на бившия дворец, построен през 1966 г. и частично разрушен при атаките на Северен Виетнам, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години; Военният музей; пазарът „Бен Тхан“, където ще се потопите в ежедневието на виетнамците и ще можете да си изберете подарък сред изобилието от традиционни виетнамски сувенири, стоки и продукти. Обяд в местен ресторант. Свободно време в Хошимин. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.


ден 9
Описание:

Закуска. Отпътуване за Ми Тхо – столицата на провинция Тиен Жианг, островно пристанище в делтата на река Меконг. Посещение на пагодата Вин Транг. Разходка с лодка по малък речен ръкав до устието на р. Меконг. Спирка в традиционен ресторант за типичен виетнамски обяд. Посещение на овощни градини с пчелни ферми, където можете да вкусите местен мед и чай, да се насладите на тропическите плодове и традиционна музика. Отпътуване за Хошимин. Традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.


ден 10
Описание:

Закуска. Отпътуване за Куши за посещение на военната база на Виетнамската армия – подземен град, изграден през 1948 г., по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно разширяван, за да побере повече от 10 000 души по време на американската агресия. Частично отворен за туристи през 1988 г. и до днес този подземен комплекс с повече от 200 км тунели поразява с размерите си и най-вече с храбростта и стоицизма на виетнамския народ. Обяд в местен ресторант. Връщане в Хошимин. Трансфер до летището в Хошимин и по път, посещение на пагодата на Нефритения император. Отпътуване за Доха в 19:15 ч. Пристигане в Доха в 23:55 ч.


ден 11
Описание:

Отпътуване за България в 06:55 ч. с полет на авиокомпания „Qatar Airways”. Кацане на летище София (Терминал 2) в 11:25 ч.


Офертата включва


* самолетен билет София - Доха - Дананг и Хошимин - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" в икономична класа с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 30 кг;
* самолетен билет Дананг - Хошимин с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг (с размери 56x36x23 см) и чекиран багаж до 20 кг;
* 5 нощувки със закуски в хотел "Atlas" 4* (или подобен) в Хой Ан;
* 3 нощувки със закуски в хотел "Vissai Saigon" 4* (или подобен) в Хошимин;
* трансфери летище - хотел - летище;
* 6 обяда;
* 3 вечери;
* описаната туристическа програма в Хой Ан, Хюе, Ба На Хилс, Хошимин, тунелите Куши, делтата на Меконг;
* всички входни такси за обектите описани по програмата;
* местни екскурзоводи на английски език;
* 1 бутилка минерална вода на ден;
* всички местни и общински такси;
* застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.
* водач-преводач от България;

Офертата не включва


* виза за Виетнам - издава се предварително от посолството на Виетнам в София;
* допълнителни услуги и екскурзии по желание;
* бакшиши (2 USD на човек на ден за екскурзовода и 1 USD на човек на ден за шофьора);
* За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
* застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Единична стая - +1364 лв.

Допълнителни услуги и отстъпки