Екскурзия в Китай - Гуанджоу, Хонконг и Макао, и Сингапур - "Различният Изток"!

5 199.00 лв.
Държава:Китай
Транспорт:Самолет
Продължителност:11 дни / 9 нощувки
Отпътуване:04.10.202122.11.202128.03.202213.04.2022
Маршрут:София-Истанбул-Гуанджоу-Хонконг-Макао-Сингапур-Истанбул-София
Тип:Екскурзия
 • 04.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  5199 лв .
  Потвърден
 • 22.11.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  5199 лв .
  Потвърден
 • 28.03.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  5199 лв .
  Потвърден
 • 13.04.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  5199 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване от летище София в 21:20 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане в Истанбул в 23:40 ч.


ден 2
Описание:

Отпътуване в 01:50 ч. за Китай. Пристигане в Гуанджоу в 16:35ч. Посрещане от представител на място. Гуанджоу, известен и с името си Кантон е модерен метрополис, столица и най-голям град на провинция Гуандун. Едно от най-големите речни и морски пристанища на Китай, водещ промишлен и търговски център и в същото време запазил хилядолетната си история, оставила зад гърба си интересни културно исторически паметници, превърнали го в отлична туристическа дестинация. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. Туристическа програма в Гуанджоу: Посещение на най-големия тематичен сафари парк в света "Chimelong Safari Park". Паркът приютява над 20000 животни в естествената им среда. С кабинков лифт или сафари джипове ще се докоснете до интересни и рядко срещани животински видове и птици. Паркът се е превърнал и в най-големия център за размножаване и отглеждане на коали от Австралия, бели тигри, панди – националното богатство на Китай, азиатски слонове от Тайланд, които животни ще видите съвсем отблизо и ще можете да се снимате заедно с тях. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Туристическа програма в Гуанджоу: Посещение на академията Chen Clan, където се помещава един от най-големите музеи на народното изкуство в Китай; най-известният будистки храм в Гуанджоу „Six Banyan Temple”, строен в началото на VIв. с една от най-впечатляващите пагоди; паркът Yuexiu, най-големият парк в Гуанджоу, съхранил красивата девствена природа и древни паметници, които го превръщат в една от известните туристически атракции в Гуанджоу. Привечер отпътуване за Хонконг с високоскоростен влак в икономична класа G6585 (1831/1937) или подобен. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. Туристическа програма в Хонконг: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и рибни ресторанти. Разходка с традиционно корабче в Абърдийн. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.


ден 6
Описание:

Закуска. Отпътуване за Макао – един от най-богатите градове в света. Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметника и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Програмата включва руините на църквата "Свети Павел", площад "Леал Сенадо". Голяма част от сградите на площада са защитени паметници на културата. Продължаваме към старите градски стени, които в миналото са били част от военната отбранителна мрежа в Макао и храма "A-мa" – най-старият в Макао. Посещението му предлага невероятни гледки и неизменна тишина и мир. Програмата приключва при казино "Венеция" – едно от най-големите в света. Връщане обратно в Хонконг. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.


ден 7
Описание:

Закуска. Трансфер до летището в Хонконг. Полет до Сингапур. Трансфер до хотела. Настаняване. Пешеходна разходка в центъра на Сингапур – град с изумителна инфраструктура, съвършено различен от другите азиатски мегаполиси, с футуристични сгради, идеално чисти улици и уникална транспортна система, където хармонично се преплитат китайска, арабска, индийска и европейска култури. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.


ден 8
Описание:

Закуска. Панорамна обиколка на Сингапур (около 3 ч. и 30 мин.): т. нар. „Civic District” – административната част на града, игрището „Падонг”, старата сграда на парламента – днес Дом на изкуствата, съдебната палата и впечатляващата сграда на кметството; парк „Мерлион” с прекрасна гледка към квартал Марина Бей; храмът „Тхиан Хок Кенг“ (храм на божественото блаженство) – най-старият и значим будистки храм в Сингапур; посещение на Градината на орхидеите – топ атракцията на Сингапурската ботаническа градина, разположена на най-високия хълм в града, където се отглеждат 60 хил. красиви орхидеи и повече от 400 различни подправки; Малката Индия – колоритен квартал, където ароматът на китайски тамян, жасмин и подправки буквално ще ви омагьосат. Свободно време. Нощувка.


ден 9
Описание:

Закуска. Свободно време или по желание: полудневна екскурзия до о-в Сентоса – най-посещаваната градска атракция на Сингапур. Тук има музеи, аквариуми, паркове, алеи за разходка и езда, невероятни плажове, ресторанти и барове. Пътуването до острова е с кабинков лифт, откъдето се откриват невероятни гледки. Посещение на изложбите „Images of Singapore“, „Underwater Wolrd“ и светлинно шоу. Връщане в хотела с автобус. Нощувка.


ден 10
Описание:

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Сингапур за полет 23:40 за Истанбул.


ден 11
Описание:

Пристигане в Истанбул 06:15 ч. Отпътуване за София в 08:35 ч. Пристигане на летище София в 08:55 ч.


Офертата включва


* самолетен билет София - Истанбул - Гуанджоу - Сингапур - Истанбул - София в икономична класа с включени летищни такси на авиокомпания "Turkish Airlines" и чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг;
* самолетен билет Хонконг - Сингапур на авиокомпания "Cathay Pacific" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг;
* билет за високоскоростен влак в икономична класа от Гуанджоу - Хонконг;
* описаната туристическа програма;
* 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Ocean Hotel" **** или подобен в Гуанджоу;
* 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Harbour Plaza 8 Degree" **** или подобен в Хонконг;
* 3 нощувки със закуски в хотел "Grand Park City Hall "**** (или подобен) в Сингапур;
* транспорт с автобус по маршрута;
* местен екскурзовод;
* водач-преводач от България;
* входни такси за обектите, включени в туристическата програма;
* застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 30 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.

Офертата не включва


* виза за Китай: 162 лв;
* входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
* бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо: 3-5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място);
* Полудневна екскурзия до о-в Сентоса;
* градски транспорт;
* разходи от личен характер;
* За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Настаняване


Единична стая - +1309 лв.
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената

Допълнителни услуги и отстъпки


Полудневна екскурзия до о-в Сентоса, при минимум 15 записани туристи - 122 лв.
Виза за Китай (заплаща се с депозита) - 162 лв.