Китай, Хонконг и Макао - с водач от България!

4 299.00 лв.
 • 1
Държава:Китай
Транспорт:Самолет
Продължителност:10 дни / 8 нощувки
Отпътуване:14.04.202222.05.2022
Маршрут:София - Доха - Пекин - Сиан - Шанхай - Хонконг - Доха - София
Тип:Екскурзия
 • 19.09.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4299 лв .
  Потвърден
 • 14.04.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4299 лв .
  Потвърден
 • 22.05.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4299 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване в 12:25 ч. от летище София (Терминал 2) за Доха с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане на летището в Доха 18:15 ч. 


ден 2
Описание:

Отпътуване от за Пекин в 01:55 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане на летището в Пекин в 14:45 ч. Посрещане от представител на място. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава „Северната столица“. Днес той е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в ресторант, която включва патица по пекински – традиционен местен специалитет. Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. Туристическа програма в Пекин: площад „Тиенанмън“ – най-големият в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие”; дворцовият комплекс „Забраненият град“ – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Посещение на фабрика за перли. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира из цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (21 хил. км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Обяд в местен китайски ресторант. Връщане в Пекин. Посещение на Храма на небето – даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин, част от световното културно наследство от 1998 година. Състои се от 3 основни групи постройки, изградени според строгите философски изисквания – Залата за молитви за добра реколта, Императорският небесен свод, Кръглият олтар. Отпътуване за Сиан с високоскоростен влак (около 6 часа). Пристигане в Сиан в късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена през 240 г. пр. н. е. Посещение на Музея за изкуството на династия Тан. Въпреки че музеят е построен между 1983 и 2001 год., външният му вид напомня архитектурния стил на династия Тан. Свободно време по Мюсюлманската улица и Градския площад с камбанената кула, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание посещение на музикално и танцово шоу, разкриващо историята на династия Тан. Нощувка.


ден 6
Описание:

Закуска. Туристическа програма в Сиан: посещение на манастира, където се намира Пагодата на голямата дива гъска – един от символите на Сиан и свещено място за будистите, изкачване на пагодата; разходка покрай древните градски стени. Обяд в традиционен китайски ресторант. Отпътуване за Шанхай с високоскоростен влак (около 6,5 ч.). Пристигане в Шанхай късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


ден 7
Описание:

Закуска. Туристическа програма в Шанхай: преди обяд посещение на градината „Ююан“ (Градината на радостта), считана за една от най-изящните градини, типичен представител на класическото китайско парково изкуство; следобед посещение на Храма на нефритения Буда, построен за вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард „Бунд“ и пешеходната търговска улица „Нaндзин“. Свободно време с възможност за изкачване до наблюдателната площадка на втората по височина в света сграда - Шанхайската кула. Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание вечерна атракция – круиз по река Хуанпу с великолепна вечерна панорама към модерния бизнес район. Нощувка.


ден 8
Описание:

Закуска (или сух пакет). Трансфер до летището за полет до Хонконг. Кацане на летището в Хонконг. Посрещане от представител на място. Туристическа програма в Хонконг: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и рибни ресторанти. Разходка с традиционно корабче в Абърдийн. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.


ден 9
Описание:

Закуска. Отпътуване за Макао – един от най-богатите градове в света. Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметника и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Програмата включва руините на църквата „Свети Павел“, площад „Леал Сенадо“. Голяма част от сградите на площада са защитени паметници на културата. Продължаваме към старите градски стени, които в миналото са били част от военната отбранителна мрежа в Макао и храма „A-мa“ – най-старият в Макао. Посещението му предлага невероятни гледки и неизменна тишина и мир. Програмата приключва при казино „Венеция“ – едно от най-големите в света. Трансфер до летището в Хонконг.


 


ден 10
Описание:

Отпътуване за България в 00:50 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане на летището в Доха в 05:35 ч. Отпътуване за България в 06:55 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 11:25 ч 


Офертата включва


* самолетни билети София - Доха - Пекин и Хонконг - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж до 7 кг (багажът следва да се съобрази с изискванията за багаж за вътрешния полет)
* самолетни билети в икономична класа Шанхай - Хонконг с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг, ръчен багаж до 5 кг;
* билет за високоскоростен влак в икономична класа от Пекин до Сиан и от Сиан до Шанхай;
* описаните в програмата трансфери;
* транспорт с автобус по маршрута;
* 2 нощувки със закуски в хотел "Jaingxi Grand Hotel" **** (или подобен) в Пекин;
* 2 нощувки със закуски в хотел "Tianyu Gloria Hotel" **** (или подобен) в Сиан;
* 2 нощувки със закуски в хотел "Shanghai Hongkou Fortune Hotel" **** (или подобен) в Шанхай;
* 1 нощувка със закуска в хотел "Harbour Plaza 8 Degree Hotel" **** (или подобен) в Хонконг;
* 5 вечери и 2 обяда в традиционни китайски ресторанти;
* описаната туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Хонконг;
* еднодневна екскурзия до Макао;
* посещение на Великата китайска стена;
* панорамна обиколка на остров Хонконг;
* разходка с традиционно корабче в Абърдийн, Хонконг;
* входни такси за всички обекти, включени в програмата;
* посещение на фабрики и магазини за традиционни местни занаяти и сувенири;
* местни екскурзоводи по целия маршрут;
* водач-преводач от България;
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.

Офертата не включва


* виза за Китай;
* бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място): 3 - 5 USD на турист на ден;
* входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
* градски транспорт;
* разходи от личен характер;
* музикално и танцово шоу представящо династия Тан в Сиан;
* изкачване на наблюдателната площадка на Шанхайската кула;
* вечерен круиз по река Хуанпу;
* За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
* застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Допълнително легло в двойна стая (след потвърждение) - включено в цената
Единична стая - +692 лв.

Допълнителни услуги и отстъпки


Виза за Китай (заплаща се с депозита) - 162 лв.
Музикално и танцово шоу представящо династия Тан в Сиан (при минимум 15 записани туристи) - 70 лв.
изкачване на наблюдателната площадка на Shanghai Tower (при минимум 15 записани туристи) - 110 лв.
Вечерен круиз по река Хуанпу (при минимум 15 записани туристи) - 80 лв.