Най-доброто от Виетнам и Камбоджа

3 935.00 лв.
 • 1
Държава:Виетнам
Транспорт:Самолет
Продължителност:10 дни / 8 нощувки
Отпътуване:17.10.202123.10.202115.01.202216.02.202223.02.202202.03.202210.04.2022
Маршрут:Ханой - Халонг - Хошимин - тунелите Ку Чи - делтата на Меконг - Сиам Рип - Ангкор Том - Ангкор Ват -
Тип:Екскурзия
 • 17.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3935 лв .
 • 23.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3935 лв .
  Потвърден
 • 15.01.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3873 лв .
  Потвърден
 • 16.02.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3873 лв .
  Потвърден
 • 23.02.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3873 лв .
  Потвърден
 • 02.03.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3873 лв .
  Потвърден
 • 10.04.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3873 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване от терминал 2 на летище София в 21:30 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish Airlines". Кацане в Истанбул в 22:55 ч.


ден 2
Описание:

Отпътуване в 02:05 ч. за Ханой. Пристигане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 16:20 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечерта туристическа програма в Ханой с местен екскурзовод: езерото Хоан Кием, което в превод от виетнамски означава „езерото на върнатия меч“; храмът „Нгок Сон“ (Храмът на нефритената планина), посветен на националния герой Тран Хунг Дао; Старият квартал. Вечеря в местен ресторант с посещение на водно куклено шоу с включена напитка „Добре дошли“. Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за залива Халонг, включен в Списъка за световно културно и природно наследство заради изключителната красота на океана. Разходка с туристически кораб около многобройните островчета и пещери. Обяд с морски дарове на борда на кораба. Екскурзия до пещерите Тхиен Чунг или Даи Го (Пещерата на дървените стълбове) – едни от най-красивите в залива. Връщане в Ханой. Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Посещение с местен екскурзовод на мавзолея и музея на Хо Ши Мин; Пагодата на една колона (Пагодата на лотоса) – храм с изключително голямо значение за виетнамците, построен от император Ли Тхай Тонг през 11 в.; пагодата „Тран Куок“. Посещение на Храма на литературата – комплекс от пагоди с парк, построен през 1070 г. и посветен на Конфуций. Няколко години след построяването му на това място е основан първият университет във Виетнам, където са получавали своето образование синовете на мандарините. Университетът има пет вътрешни двора, олицетворяващи петте основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Изключително интересни са каменните стени, полегнали върху гърбовете на костенурки, изписани с имената на някогашните възпитаници. Обяд в местен ресторант. Полет до град Хошимин. Настаняване. Нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. Отпътуване за Куши за посещение на военната база на Виетнамската армия – подземен град, изграден през 1948 г., по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно разширяван, за да побере повече от 10 000 души по време на американската агресия. Частично отворен за туристи през 1988 г. и до днес този подземен комплекс с повече от 200 км тунели поразява с размерите си и най-вече с храбростта и стоицизма на виетнамския народ. Обяд в местен ресторант. Връщане в Хошимин. Панорамна обиколка на града: сградата на бившия дворец, построен през 1966 г. и частично разрушен при атаките на Северен Виетнам, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години; Военният музей; пазарът „Бен Тхан“, където ще се потопите в ежедневието на виетнамците и ще можете да си изберете подарък сред изобилието от традиционни виетнамски сувенири, стоки и продукти. Нощувка.


ден 6
Описание:

Закуска. Отпътуване за Ми Тхо – столицата на провинция Тиен Жианг, островно пристанище в делтата на река Меконг. Разходка с лодка по малък речен ръкав до устието на р. Меконг и до остров Фeникс. Спирка в традиционен ресторант с градина за типичен виетнамски обяд. Посещение на овощни градини с пчелни ферми, където можете да вкусите местен мед и медовина, да се насладите на тропическите плодове и традиционна музика. Ще се запознаете с процеса на производство на кокосови бонбони. Отпътуване за Хошимин. По пътя посещение на градина с бонсай в Ми Тхо („градинарство в поднос“) – изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти, които се срещат естествено в природата. Традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.


ден 7
Описание:

Закуска. Трансфер до летището за полет до Сием Реап, Камбоджа. Пристигане в Сием Реап. Трансфер до хотела. Посещение на южната порта на Ангкор Том; известният храм „Байон“, построен през 13 в., чиято най-отличителната черта са множеството усмихнати лица и барелефи, изобразяващи исторически, митологични и светски събития; храмът „Бапуон“; останките на Кралския дворец, Терасата на слоновете – платформа, откъдето ангкорските крале са наблюдавали паради, процесии и игри; Терасата на прокажения крал, чието име произлиза от скулптура, изобразяваща крал Яшоварман I, посветил по-голямата част от живота си на създаването на храмовия комплекс в Ангкор. Обяд в местен ресторант. Посещение на „Ангкор Ват“ – най-големият и най-добре запазен кхмерски храм и единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център, едно от най-великите чудеса на света, символ на сърцето и душата на Камбоджа. Наблюдение на прекрасния залез от върха на хълма Пном Бакхенг. Вечеря с шоу на традиционни апсара танци. Нощувка.


ден 8
Описание:

Закуска. Отпътуване за известния храм „Та Прохм“, построен през 1186 г. от крал Джаяварман VII в чест на майка му. Обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и до днес храмът не е възстановен. Посещение на храма „Пре Руп“ – класически храмов комплекс от 10 в., посветен на Шива; „Източен Мебон“ – храм построен през Х в. от крал Раджендраварман II като израз на почит към родителите му; „Неак Пеан“ – малък будистки храм с кръстообразно разположени водоеми с кръгъл остров в средата. Обяд в ресторант „Bopha Ta Prohm“. Посещение на Крован, кралската баня на Шрах Сранг и прочутия манастир „Бантай Кдей“. Нощувка.


ден 9
Описание:

Закуска. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап (Великото езеро на Камбоджа) – едно от най-големите в Азия. Круиз покрай плаващите села пълни с училища, ресторанти и болници. Свободно време за разходка из местните пазари. Трансфер до летището в Сием Реап и отпътуване за Хошимин. След пристигане на летището в Хошимин, туристите трябва да останат в транзитната му зона. Отпътуване за Истанбул в 17:30 ч. с полета на авиокомпания "Turkish Airlines".


ден 10
Описание:

Пристигане на летището в Истанбул 04:35 ч. Отпътуване за България в 08:45 ч. с полет на авиокомпания "Turkish Airlines". Кацане на летище София (Терминал 2) в 09:00 ч.


Офертата включва


* самолетен билет София - Истанбул - Ханой и Хошимин - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг.;
* самолетни билети Ханой - Хошимин - Сием Реап - Хошимин на авиокомпания "Vietnam airline" с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг (с размери 56x36x23 см) и чекиран багаж до 20 кг;
* 2 нощувки със закуски в хотел "Flower Garden Hotel" 4* / "La Bellevie Hotel" 4* (или подобни) в Ханой;
* 3 нощувки със закуски в хотел "Vissai Saigon Hotel" 4* (или подобен) в Хошимин;
* 2 нощувки със закуски в хотел "Somadevi Angkor Hotel and SPA" 4* (или подобен) в Сием Реап;
* трансфери летище - хотел - летище;
* 6 обяда, описани в програмата;
* 1 вечеря в Ханой с куклено шоу;
* 1 вечеря в местен ресторант в Хошимин;
* 1 вечеря с традиционни кхмерски апсара танци;
* описаната туристическа програма в Ханой, Хошимин, тунелите Куши, делтата на Меконг, Сием Реап;
* разходка с туристически кораб в залива Халонг;
* всички входни такси за обектите описани по програмата;
* местни екскурзоводи на английски език;
* водач-преводач от България;
* една бутилка минерална вода на ден;
* всички местни и общински такси;
* застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.

Офертата не включва


* Виза за Камбоджа - 30 USD, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и една цветна снимка с размер 4см/6 см;
* Виза за Виетнам - 216 лв., издава се предварително от посолството на Виетнам в София;
* Допълнителни услуги и екскурзии по желание;
* Бакшиши (2 USD на турист на ден за екскурзовода и 1 USD на турист на ден за шофьора);
* За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Настаняване


Двойна стая Superior/Deluxe с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая Superior/Deluxe със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Единична стая Superior/Deluxe - +529 лв.

Допълнителни услуги и отстъпки