Екскурзия в ТАЙЛАНД - БАНКОК и ПУКЕТ

3 473.00 лв.
 • 1
Държава:Тайланд
Транспорт:Самолет
Продължителност:10 дни / 8 нощувки
Отпътуване:05.10.202219.10.2022
Маршрут:София - Банкок - Пукет - София
Тип:Екскурзия
 • 05.10.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3473 лв .
 • 19.10.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  3473 лв .

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване от летище София в 13:35 ч. с полет на „Qatar Airways“ за Доха. Кацане в Доха в 18:15 ч. Отпътуване в 20:10 ч. от летището в Доха с полет на „Qatar Airways“ за Банкок.


ден 2
Описание:

6:55 ч. кацане на летището в Банкок. Трансфер до хотела. Настаняване между 14:00 и 16:00 ч. Свободно време. По желание вечеря с фолклорна програма в местен ресторант (ок. 3 ч.). Вечерята се провежда в типичен тайландски ресторант, където ще имате възможността да се насладите на автентична тайландска кухня, традиционни тайландски танци и изключителното тайландско гостоприемство. Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. Туристическа програма в Банкок: Големият кралски дворец с Храма на изумрудения Буда, каналът „Лонг“ и храмът „Ват Арун“. Градът е построен при вливането на река Чао Прая в Тайландския залив и територията му е прорязана от множество канали. Историческият център на Банкок е разположен на остров Ратанакосин, на бреговете на р. Чао Прая. Тук се намира Големият кралски дворец – прекрасен архитектурен образец и една от националните забележителности на Тайланд. Построен през 18 в. от крал Рама, дворецът бил център на кралството в продължение на 150 години. В пределите на двореца се намира Храмът на изумрудения Буда, който се счита за едно от най-свещените места в страната. Турът завършва с посещение на храма „Ват Арун“, построен на западния бряг на р. Чао Прая. Обяд в местен ресторант. Свободно време за разходки и шопинг. Вечерта по желание вечеря на кораб „Гранд Пърл“ по р. Чао Прая от 18:30 до 22:00 ч. (с включен трансфер). Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия около 10 ч. Посещава се най-известният мост над река Куай. Посещение на Военния музeй. Разходка с влакче по Железницата на смъртта, която спечелва името си, защото повече от сто хиляди работници са загинали по време на 16-месечното строителството през 1942 и 1943 г. Яздене на слон и рафтинг с лодки от бамбук. Нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. Трансфер до летището в Банкок. Полет до Пукет. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечерта по желание посещение на шоуто "Пукет Фантазия" с включена вечеря от 17:30 до 23:00 ч. Нощувка.


ден 6
Описание:

Закуска. Панорамна обиколка на Пукет (ок. 4 ч.): най-известните плажове на Пукет, посещение на храма „Чалонг“ и кратка обиколка на предградието Пукет, известно с традиционна португалска архитектура. Интерес за посетителите в храма „Чалонг“ представлява восъчната фигура на монах, която се съхранява при специални условия в отделно помещение до храма. Предвидено е и посещение на най-известната панорамна площадка на острова – нос Промтеп. По време на екскурзията ще имате възможност да си закупите ръчно обработени скъпоценни камъни или кашу от местните фабрики. Обяд в местен ресторант по време на обиколката. Свободно време. Нощувка.


ден 7
Описание:

Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до остров Пан Нга. Тази вълнуваща екскурзия предлага на туристите възможността да видят уникалния и впечатляващ пейзаж на залива Панг Нга – един от най-необикновените и красиви природни комплекси – естествен декор на сцени от филма „Мъжът със златния пистолет“ от поредицата за Джеймс Бонд от 1974 г. Оттам гостите се отправят за Лаем Сай, за да се насладят на още по-вълнуващите гледки на варовиковите планини на островите Панак и Хонг, след което се посещава остров Кох Тапу, известен с името „островът на Джеймс Бонд“. След това разходката продължава с моторна лодка през мангрова гора и пещери, чиито клифови скали се издигат величествено над морето. Нощувка.


ден 8
Описание:

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до островите Пи Пи с моторна лодка и включен обяд (ок. 9 ч.). Екскурзията включва посещение на заливчетата Ло Са Ма, Пи Пи Лей и известния залив Майа, където е сниман филмът „Плажът“ с Леонардо Ди Каприо. Предлага се и възможност за гмуркане с шнорхели за наблюдение на магичния подводен свят. За търсачите на силни усещания се предоставя възможност да слязат и на други екзотични островчета. Посещава се и Пещерата на викингите в залива Пи Пи Лей, където са съхранени древни рисунки по стените. Обяд в традиционен тайландски ресторант. Посещение на Бамбуковия остров, където туристите имат възможност за плуване, гмуркане или почивка на плажа. Нощувка.


ден 9
Описание:

Закуска.Трансфер до летището. Отпътуване в 17:30 ч. с полет на „Qatar Airways“ за Доха. Кацане в Доха в 20:30ч. 


ден 10
Описание:

Отпътуване в 07:20 ч. от Доха за София. Пристигане на летище София в 12:35 ч.


Офертата включва


* самолетен билет София - Доха - Банкок и Пукет - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" с включени летищни такси и багаж: чекиран до 30 кг с общ размер до 118 см (ширина, височина и дължина) и ръчен багаж до 7 кг с размери 50x37x25см при цена 1249 лева;
* самолетен билет Банкок - Пукет в икономична класа с включени летищни такси и багаж: чекиран до 20 кг с общ размер до 118см (ширина, височина и дължина) и ръчен багаж до 7 кг с размери 56x45x25см при цена 249 лева;
* трансфери летище - хотел - летище;
* 3 нощувки със закуски в хотел "Ramada Plaza Bangkok Menam Riverside" **** (или подобен) в Банкок;
* 4 нощувки със закуски в хотел "Ramada Phuket Deevana" **** (или подобен) в о-в Пукет;
* 1 обяд в местен ресторант в Банкок;
* 1 обяд в традиционен местен ресторант по време на панорамната обиколка в Пукет;
* полудневна разходка в Банкок - посещение на Големия кралски дворец и Храма на изумрудения Буда;
* панорамна обиколка в Пукет;
* входни такси за туристическите обекти, включени в цената;
* местен екскурзовод на английски език;
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.

Офертата не включва


* PCR тестове (при необходимост);
* туристическа виза за Тайланд - 75 евро;
* Вечеря по меню с фолклорна програма в местен ресторант в Банкок;
* Вечеря на кораб "Гранд Пърл" по р. Чао Прая в Банкок;
* Целодневна екскурзия с рафтинг по бързеи и разходка със слонове с включен обяд;
* Целодневна екскурзия до остров Пан Нга с обяд;
* Целодневна екскурзия до островите Пи Пи;
* Посещение на шоуто "Пукет Фантазия" с вечеря (не се провежда в ден четвъртък);
* Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
* входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
* Разходи от личен характер.

Настаняване


Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая за комбиниране - включено в цената

Допълнителни услуги и отстъпки


вечеря по меню с фолклорна програма в местен ресторант в Банкок от 19:00 до 22:00ч. (с включен трансфер) при минимум 2 туристи - 259 лв.
вечеря на кораб "Гранд Пърл" по р. Чао Прая в Банкок от 18:30 до 22:00 ч. (с включен трансфер) при минимум 2 туристи - 189 лв.
целодневна екскурзия от 07:30 до 17:00ч. с рафтинг по бързеи и разходка със слонове с включен обяд при минимум 2 туристи - 319 лв.
целодневна екскурзия до остров Пан Нга от 7:30 до 17:00ч. с автобус и голяма лодка при минимум 2 туристи - 109 лв.
целодневна екскурзия до островите Пи Пи от 8:30 до 17:00ч. с моторна лодка и включен обяд при минимум 2 туристи - 179 лв.
посещение на шоуто "Пукет Фантазия" с включена вечеря от 17:30 до 23:00ч. при минимум 2 туристи (не се провежда в ден четвъртък) - 229 лв.