Коледните базари на Прага и Щоленфест Дрезден, 18-22 декември, самолетна програма

699.00 лв.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Продължителност:5 дни / 4 нощувки
Отпътуване:18.12.2020
Коледните базари на Прага и Щоленфест Дрезден
    Прага - Дрезден - Карлови Вари
 5 дни / 4 нощувки, 18-22 декември 2020

2 пешеходни екскурзии на Прага с коледните базари, включени в цената!
 

Промо пакетна цена на турист: 699 лв

Програма на екскурзията:

18 декември - петък. Отпътуване от София с редовен полет FB 301 на а/к България Еър в 9:30 ч. Пристигане в Прага в 10:20 ч. Трансфер до хотел Prague centre Plaza 3*+, перфектно разположен в центъра на Прага. Настаняване след 14:30 ч. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език на „Базарите на Стария град”: Вацлавския площад, улица На Пришкопи, Барутната кула, Кметството на Площада на Републиката, ул.Целетна, Плодовия пазар с Ректората на Карловия университет, Ставовия театър, Староместския площад и астрономическия часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Продължителност - около 3 часа. Тази екскурзия ще ви потопи в коледното вълшебство на Чехия. Най-големите коледни базари на Прага се правят на Староместския площад, на Вацлавския площад и пред Пражкия замък. Пред Кметството е празнично осветената голяма елха и Витлеемската сцена с Младенеца, Йосиф и Дева Мария. На базарите са ярко осветените дървени къщички, с безброй типични чешки украшения и сувенири и приготвените на място коледни храни и напитки. Не пропускайте да опитате печените наденички, палачинките, сладкишите, бирата, греяното вино, медовината и горещия шоколад. По желание: Резервация за вечеря в традицонен чешки ресторант “U grafu”, на пешеходно разстояние от хотела. Няма изискване за минимум записани туристи. Нощувка.
19 декември - събота. Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: Целодневна автобусна екскурзия „Коледните базари на Дрезден” при минимум 15 туристи. Цена - 89 лв на турист/69 лв дете до 12 г. Отпътуване от Прага до Дрезден /около 2 часа/. Пристигане в Дрезден - бароковият град на брега на Елба. Пешеходна обиколка на Стария град - Цвингера, Стария Кралски дворец, Женската църква, Стария площад, Стената на Славата на Саксония. Посещение на уникалния и най-стар Коледен базар на Германия, който през 2020 г. ще се проведе за 586 път на Стария площад. Любителите на шопинга могат да се възползват от коледните намаления. Свободно време. Отпътуване за Прага в 16:00 ч. Връщане в Прага - около 18:00 ч.
20 декември - неделя. Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: Еднодневна екскурзия в Карлови вари с включен обяд в 5* хотел Пуп и екскурзовод на български език. Пешеходна разходка: хотел Термал, парка Сметана с Коледния базар, парка на Дворжак и изящните колонади, които свързват отделните извори, разглеждане на Коледната къща/по желание,вход 5 евро/, хотел Пуп. Обяд с тристепенно меню с включена вода, хляб и топли напитки /кафе или чай/ в ресторант La Belle Epoch в хотел Пуп 5*. Продължителност на екскурзията - 7,5 часа. Цена на екскурзията - 110 лв на записан турист/99 лв дете до 12 г. при минимум 15 записани туристи.
21 декември - понеделник. Закуска. Пешеходна екскурзия „Коледните базари от другата страна на Вълтава: Пражки Храд и Мала страна”. По време на екскурзията ще видите: Храдчани - Пражкия замък с готическата катедрала Св.Вит, улица Нерудова, Малостранския площад с бароковия храм Св.Николай и коледния базар, Карловият мост. Продължителност около 3 часа. Необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Нощувка.
22 декември - вторник. Закуска. Трансфер до летище. 11:30 ч - излитане за София с полет FB 302, пристигане в 14:20 ч. в София на Терминал 2.

Часове на полетите:
 • 18 декември София - Прага 9:30 ч. - 10:20 ч. от Терминал 2
 • 22 декември Прага - София 11:30 ч. - 14:25 ч. на Терминал 2

Възможна е промяна на часовете от страна на авиокомпанията!

Необходими документи за пътуване: Лична карта или задграничен паспорт, валидни поне 6 месеца от датата на връщане. Деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.

Условия за записване:  Депозит от 200 лв при записване, доплащане - 14 дни преди отпътуване.

В случай на промяна на епидемиологичните условия в Чехия и Германия, туроператорът се задължава да възстанови заплатените суми на потребителите до 2 седмици след крайната дата на пътуването /6.1.2021/.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.
 

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 12 дни преди датата на отпътуване.


 

Условия за анулация:  В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването – му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.

 • самолетен билет София - Прага - София на а/к България Еър с летищни такси включен багаж до 23 кг
 • трансфер летище - хотел - летище
 • 4 нощувки и 4 закуски в хотел 3* + централно разположен в Прага
 • 2 пешеходни обиколки  на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
 • слушалки по време на пешеходните екскурзии
 • представител на туроператора на български език на място
 • връзка с местния представител 24 часа
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • екскурзии и по желание
 • разходи за градски транспорт
 • входни такси за посещавани музеи и забележителности по избор
 • Задължително доплаащане за застраховка за турист над 66 г. - 6 лв към пакета.

Цена на трамваен билет - 0,80 евро

Внимание: Допълнителните екскурзии и вечерите по желание се заявяват при записване и заплащат най-късно 14 дни преди отпътуване. Тяхната организация е свързана с предварителни резервации и е необходимо да се резервира възможно най-рано.
 • Еднодневна екскурзия в Карлови вари с включен обяд в петзвездния хотел Пуп. Цена при минимум 15 записани туристи - 110 лв на записан турист/99 лв дете до 12 г.
 • Целодневна автобусна екскурзия „Коледните базари в Дрезден”. Цена при минимум 15 туристи - 89 лв на турист/69 лв дете до 12 г.