Блясъкът на Италия

559.00 лв.
 • 1
Държава:Италия
Транспорт:Автобус
Продължителност:6 дни / 4 нощувки
Отпътуване:06.08.201910.09.201924.09.201922.10.2019
Маршрут:Венеция - Верона - Маранело - Болоня - Сиена - Сан Джиминяно - Флоренция
Тип:Екскурзия
 • 06.08.2019 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  559 лв .
 • 10.09.2019 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  569 лв .
 • 24.09.2019 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  569 лв .
 • 22.10.2019 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  549 лв .

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване от София в в 12.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 13.00 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.


ден 2
Описание:

Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад „Сан Марко с едноименната катедрала и камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста „Риалто.Свободно време. По желание посещение на Двореца на дожите – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта. Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. Отпътуване за Верона. Пешеходна разходка в историческия център на града: Арена ди Верона – един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад „Бра – най-големият площад на Верона и един от най-просторните и внушителни в цяла Европа; Къщата на Жулиетаплощад „Деле Ербе – старият римски форум; площад „Синьория" – аристократичният площад на Верона. Свободно време. Oтпътуване за Маранело за посещение на Музея на Ферари (около 2 часа). Отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка в Червения град: Фонтанът на Нептун; красивият площад „Маджоре, където се намира базиликата „Сан Петронио; кулите „Асинели“ и „Гаризенда – символ на града. Свободно време. Настаняване в района на Болоня късно вечерта. Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Сиена – един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в центъра на града: площад „Дей Кампо– сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; дворецът „Палацо Публико, където се помещава кметството на Сиена; катедралата „Възнесение Богородично“ – една от най-красивите катедрали в Италия, смесица от романски и готически стил. Отпътуване за Сан Джиминяно – основан от етруските, градът е изключителен пример за историческото наследство на средновековна Тоскана. Пешеходна разходка в историческата част на град, включена в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО – по улица "Сан Джовани" до площадите „Пиаца де ла Цистерна и „Пиаца дел Дуомо. Свободно време. Настаняване в района на Флоренция вечерта. Нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване в 8.00 ч. за Флоренция (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата „Санта Мария дел Фиоре с купола на Брунелески и кулата на Джото; площад „Синьория с двореца „Палацо Векио; църквата „Санта Кроче. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца „Пити и градините „Боболи. По желание: посещение на галерия „Уфици с местен екскурзовод. 18.00 ч. – връщане до хотела (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Отпътуване за България в 19:00 ч.


ден 6
Описание:

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк, бул. „Сливница“ – до Орион), площад „Централна гара“ и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) следобед.


Офертата включва


* Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция / Тревизо
* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Болоня
* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция
* Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод
* Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод
* Пешеходни разходки във Верона, Болоня, Сиена и Сан Джиминяно
* Посещение на музея на "Ферари" в Маранело, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания ''Армеец''
* Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия

Офертата не включва


* Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)
* Посещение на Двореца на дожите във Венеция с местен екскурзовод
* Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод
* Двупосочен билет за корабче до Венеция
* Местен/градски транспорт във Флоренция: 5.50 EUR (двупосочен билет)
* Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)
* Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)
* Входни такси за църквата "Санта Кроче" (8 EUR), двореца "Пити" (13 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията "Сан Джовани" (15 EUR) във Флоренция
* Входни такси за Арена ди Верона (10 EUR) и къщата на Жулиета (6 EUR) във Верона
* Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
* Разходи от личен характер
* Градски транспорт
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая за комбиниране - включено в цената
Допълнително легло в двойна стая - включено в цената
Единична стая - +130 лв.

Допълнителни услуги и отстъпки


Посещение на Двореца на дожите с местен екскурзовод (с включена входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за ученици, ненавършили 18 г., и лица над 65 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място. За студенти, ненавършили 26 г., отстъпката е валидна при предоставяне единствено на международна студентска карта ISIC на място (отстъпката не може да се ползва при липса на такъв документ на място!) - от 45 лв. до 59 лв.
Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! - от 45 лв. до 75 лв.
Двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията) - 24 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока! - 0 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист - 265 лв.
Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.) - 24.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Флоренция и Тоскана на български език на National Georgraphic (336 стр.) - 24.90 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. - 0 лв.