Истанбул - вълшебният свят на Ориента (от Бургас, Варна и Русе)

279.00 лв.
Държава:Турция
Транспорт:Автобус
Продължителност:5 дни / 4 нощувки
Отпътуване:23.12.202102.03.202228.04.202204.05.202220.05.202222.06.202210.08.202202.09.202221.09.202219.10.2022
Маршрут:Русе - Варна - Бургас - Истанбул
Тип:Екскурзия
 • 23.12.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  279 лв .
  Потвърден
 • 02.03.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  299 лв .
  Потвърден
 • 28.04.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  305 лв .
  Потвърден
 • 04.05.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  305 лв .
  Потвърден
 • 20.05.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  305 лв .
  Потвърден
 • 22.06.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  299 лв .
  Потвърден
 • 10.08.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  299 лв .
  Потвърден
 • 02.09.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  305 лв .
  Потвърден
 • 21.09.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  305 лв .
  Потвърден
 • 19.10.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  299 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване от Русе в 5.00 ч, от Разград в 6.00 ч, от Шумен в 7.00 ч, от Варна в 8.00 ч., от Слънчев бряг в 9.00 ч., от Несебър в 9.15 ч, от Поморие в 9.30 ч., Бургас – 10.00 ч. за Турция. Пристигане вечерта в Истанбул. Настаняване. Туристическа програма по желание: екскурзия "Нощен Истанбул" - панорамна обиколка с автобус. Нощувка.


ден 2
Описание:

Закуска. - пешеходна разходка с местен екскурзовод в старата европейска част на Истанбул – древният град Константинопол: Хиподрумът - център на живота в града с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II; Синята джамия - една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета. Туристическа програма по желание: 1. посещение с местен екскурзовод на музея "Св. София" - четвъртият по големина християнски храм, построен за първи път през IV век, уникално творение на византийската архитектура с древни фрески и мозайки и двореца "Топ Капъ" - център на властта в османската империя от XV в. до XIX в. Свободно време за посещение на Археологическия музей, съхранил извънредно богата колекция на предмети от древна Елада, Римската империя и цивилизациите в Анадола и Близкия Изток. По желание посещение на покрития пазар "Капълъ чаршъ" или Египетския пазар, известен с подправките си. Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. Свободен ден в Истанбул. Туристическа програма по желание:(Избира се една от екскурзиите)


1.  - Целодневна екскурзия до Бурса – Преминаване по най-новият и 4-ти по дължина въжен мост в света. Панорамна обиколка на града с посещение на "Зелената джамия" и "Улу" джамия.Свободно време за обяд и посещение на един от най-големите закрити пазари в Турция. Връщане в Истанбул късно следобед.


2. Пешеходна обиколка на площад "Таксим" с посещение на кулата "Галата".


Свободно време . Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Свободен ден в Истанбул. Туристическа програма по желание: 1. Посещение на българската църква "Св. Стефан" и панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой" – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата. 2. Разходка с автобус до азиатската част на Истанбул - фото пауза и посещение с местен екскурзовод на новия султански дворец "Долмабахче" – бароков дворец, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. 3. Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора с атракционна програма. 4. Турска вечер в ресторант "Гар Газино". Нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. Отпътуване за България.  Посещение на фабрика за производство на кожени изделия. Посещение на Мол и аквариум "Aqua Florya" (входната такса се заплаща допълнително)  По пътя кратка пауза в Лозенград за покупки. Пристигане в Бургас вечерта, Варна и Русе – късно вечерта.


Офертата включва


* транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
* 4 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул;
* пешеходна разходка в историческия център на Истанбул с местен екскурзовод;
* посещение на Мол и аквариум Aqua Florya (без включена входна такса)
* Посещение на Къркларели (Лозенград)
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
* Посещение на фабрика-магазин за производство на кожени изделия
* Посещение на магазин-производител на сладки изделия (баклава,локум и др.)
* водач-екскурзовод от България

Офертата не включва


* екскурзия "Нощен Истанбул" с местен екскурзовод;
* посещение с местен екскурзовод на двореца "Топ Капъ" и "Св. София";
* Пешеходна разходка на площад "Таксим" с посещение на кулата "Галата"(входната такса е влючена в цената)
* Целодневна екскурзия до Бурса(панорамна обиколка на града,посещение на Улу джамията,посещение на Зелената джамия и свободно време в известния им закрит пазар)
* разходка с корабче по Босфора и посещение на българската църква "Св. Стефан" (1 ч. и 45 мин.);
* разходка с автобус до Азиатската част на Истанбул и посещение на новия султански дворец "Долмабахче" с местен екскурзовод;
* вечеря с програма на кораб-ресторант по Босфора;
* вечеря в атракционен ресторант "Гар Газино"
* входни такси за двореца "Топ Капъ" и съкровищницата към двореца (200 TL), двореца "Долмабахче" (120 TL), Аквариум "Флория Истанбул" (150 TL);
* входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
* PСR тест за връщане в България от Истанбул (заявява се предварително, а не на място, тъй като за тази услуга е необходима предварителна резервация,тестът се прави на място в хотела от лицензирана лаборатория)
* За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая за комбиниране - включено в цената
Единична стая - +125 лв.
Допълнително легло в двойна стая - включено в цената

Допълнителни услуги и отстъпки


екскурзия "Нощен Истанбул" с местен екскурзовод, при минимум 15 туристи - 20 лв.
посещение с местен екскурзовод на двореца "Топ Капъ" и музея "Св. София" (входните такси се заплащат допълнително) при минимум 15 туристи - 20 лв.
Трансфер до небостъргача Сапфир (входните такси се заплащат допълнително) при минимум 15 туристи - 10 лв.
разходка с корабче по Босфора (1ч. и 15 мин) и посещение с местен екскурзовод на българската църквата "Св. Стефан" при минимум 20 туристи - 40 лв.
разходка с автобус до Азиатската част на Истанбул и посещение с местен екскурзовод на новия султански дворец "Долмабахче" (входната такса се заплаща допълнително) при минимум 15 туристи - 30 лв.
вечеря с атракционна програма на кораб-ресторант по Босфора (трансфер от хотела, коктейл "добре дошли", традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, турско кафе) - от 55 лв. до 110 лв.
ползване на двойна седалка от един турист - 95 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока! - 0 лв.
При предварително заплащане на пакет от 3 допълнителни услуги ползвате допълнителна отстъпка в размер на 5% от стойността на услугите! - 0 лв.
При предварително заплащане на пакет от 4 и повече допълнителни услуги ползвате допълнителна отстъпка в размер на 10% от стойността на услугите! - 0 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. - 0 лв.
вечеря с атракционна програма в ресторант "Гар Газино" : (Ордьовър салати,топло предястие,мешена скара;адана кебап и пилешки шиш;плодове,2 напитки) (за деца до 6 г. – безплатно) - от 30 лв. до 110 лв.
PСR тест за връщане в България от Истанбул (заявява се предварително, а не на място, тъй като за тази услуга е необходима предварителна резервация,тестът се прави на място в хотела от лицензирана лаборатория) - 35 лв.
Пешеходна обиколка на площад "Таксим" с посещение на кулата "Галата" с включена входна такса при минимум 15 туристи - 40 лв.
Целодневна екскурзия до град Бурса(панорамна обиколка на града,посещение на Улу джамията,посещение на Зелената джамия и свободно време в известния им закрит пазар) при минимум 20 туристи - 70 лв.