Почивка в ПОРТУГАЛИЯ - ЛИСАБОН - със самолет,на български език! Гарантирани цени и места!

1 399.00 лв.
 • 1
Държава:Португалия
Транспорт:
Продължителност:8 дни / 7 нощувки
Отпътуване:08.08.202215.08.202222.08.202229.08.202205.09.202212.09.202224.10.202211.11.202218.11.202206.03.202313.03.202320.03.202327.03.202303.04.202310.04.202317.04.2023
Маршрут:София - Лисабон - София
Тип:Екскурзия
 • 08.08.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1399 лв .
  Потвърден
 • 15.08.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1399 лв .
  Потвърден
 • 22.08.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1459 лв .
  Потвърден
 • 29.08.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1995 лв .
 • 05.09.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1429 лв .
 • 12.09.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1405 лв .
  Потвърден
 • 24.10.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1349 лв .
  Потвърден
 • 11.11.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1319 лв .
  Потвърден
 • 18.11.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1299 лв .
  Потвърден
 • 06.03.2023 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1239 лв .
  Потвърден
 • 13.03.2023 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1249 лв .
  Потвърден
 • 20.03.2023 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1259 лв .
  Потвърден
 • 27.03.2023 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1269 лв .
  Потвърден
 • 03.04.2023 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1339 лв .
  Потвърден
 • 10.04.2023 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1369 лв .
  Потвърден
 • 17.04.2023 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  1399 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летището в Лисабон и трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


ден 2
Описание:

Закуска. Свободно време или по желание панорамна обиколка на Лисабон: кварталът Байша, разположен в централната част на града - многобройни площади, свързани с прави улици, впечатляващи сгради от XVIII век, множество хотели и кафета. Байша е известен с нощния си живот. Въпреки опустошителното земетресение през 1755 г., кварталът днес е напълно възстановен; Площадите "Фигейра" и "Росио", от които се разкрива страхотна гледка към замъка "Свети Георги"; Най-големият площад в Лисабон "Комерсио" (известен още като Площадът на търговията), със своите две емблематични забележителности – арката "Руа Аугуща" и бронзовата статуята на крал Жозе I Реформатора, създадена през 1775 г.; Паметникът на Откривателите, построен в чест на Енрике Мореплавателя, намиращ се на устието на река Тежу; кулата "Белем" – един от символите на Лисабон, обявен за паметник на културата под защитата на ЮНЕСКО; манастира "Жеронимуш", построен през 1601 г, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Връщане в хотела. Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Порто - вторият по големина град в Португалия, включен в списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО: гарата "Сао Бенто", която е истински шедьовър. Този транспортен възел крие голяма част от португалската история - красиви португалски плочи, които изобразяват исторически сцени от живота; Камбанарията "Торе душ Клеригуш" (Кулата на клириците) – най-високата кула в Португалия, издигната в един от централните райони на града; Катедралата "Порто" – една от най-старите сгради в града, издигаща се над скалист склон, с прекрасна панорамна гледка към стария квартал Рибейра. Оттук по средновековните улички с гранитни къщи от XII в. се стига до крайбрежната улица. Възможност за миникруиз по река Доро (около 50 минути, при подходящи метеорологични условия, заплаща се на място - около 15 евро). Поглед към моста Дон Луиш І - най-атрактивният от 6-те моста на река Доро, построен от ученик на самия Густав Айфел. Възможност за посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн - подсилено, наподобяващо ликьор вино, характерно за Португалия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Евора. Пешеходна разходка в Евора - част от групата на най-древните европейски градове. Градът успешно развива културно-познавателен туризъм. Благодарение на множеството исторически и архитектурни обекти, старият град (историческият център) е включен в Списъка на световно културно наследство на ЮНЕСКО. Поглед върху Катедралата (XIII-XIV век), която е една най-важните готически здания в Португалия, църквата  на Свети Франциск, руините на римския храм, посветен на Диана - богинята на лова, Параклис на костите - станал известен по целия свят с покритите с човешки кости и черепи стени. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Обидош, Назаре, Фатима и Баталя  – ден, през който ще посетите едни от най-известните исторически места в Португалия. Обидош ще ви пренесе в далечното минало. Селцето е заобиколено от крепостните стени, зад които се намират традиционни бели къщи и малки търговски улици, които водят към впечатляващия замък от XV в. Посещение на манастира в Баталя (под закрилата на ЮНЕСКО) – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа. Построен е през 1388 г. в чест на клетвата, която Крал Жуау І дава на Светата Дева - че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубарота. Отпътуване към Назаре, който в миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е популярен курорт с прекрасни плажове и вкусна кухня. Известен е още с уникалните местни народни носии и църквата "Св. Богородица от Назаре", намираща се на един от главните площади. Посещение на Фатима - известна дестинация за поклонници от цял свят. Най-голямата забележителност е Базиликата "Девата от Фатима". Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


ден 6
Описание:

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Томар и Коимбра. Томар – земя на тамплиери. Днес града е част от богатата историческа мозайка на Португалия. Томар е приютил и най-старата синагога в Португалия – място на убежище за евреи в края на Втората световна война. Посещение на Замъка на тамплиерите от XII в. и манастира "Орденът на Христос". Отпътуване към Коимбра - често наричан "Университетската столица на Португалия". Тук е най-старият университет в страната и едно от най-старите висши учебни заведения в света. Основната забележителност  е Университетската библиотека "Жоанина", в която се съхраняват повече от 300 000 книги. Свободно време в Стария град на Коимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат през множество арки от Катедралата до Байша (търговската част на града) и църквата на Светия кръст, където е положено тялото на  първия крал на Португалия - Алфонсо Енрикеш. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


ден 7
Описание:

Закуска. Свободно време или  по желание целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Ещорил и Кашкайш. Неслучайно Синтра се нарича "райската градина на Португалия" - освен със своята очарователна природа, тя смайва и с богата архитектура – замъци, аристократични дворци и паметници. Възможност за посещение на "Паласио Насионал Синтра" – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на XX в. ИЛИ посещение на имението "Кинта де Регалейра" -  едно от най-мистичните места на земята. Дворецът впечатлява не със самата сграда, а с прекрасния си парк с множество езера, пещери, извори, фонтани и статуи. Но най-мистериозните неща са скрити под земята – система от тунели, сред които е и загадъчният  "Кладенец на пoсвещението" - обърната 27-метрова кула със спираловидно стълбище ,което символизира алегорията за смъртта и прераждането. Кашкайш и Ещорил се превръщат в едни от най-космополитните туристически места в Португалия, откакто в края на XIX век крал Луис I избира залива за своята лятна резиденция. Кашкайш – типично рибарско селце, превърнало се в красив морски курорт, на брега на който се намира Устата на ада (Boca do Inferno) – впечатляваща скалиста пропаст, в която се изгубват морските води.  Ещорил – тропическа градина, разположена на брега на морето. Кабо да Рока – най-западната част на континентална Европа. Прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


ден 8
Описание:

Закуска. Освобождаване на стаите. Полудневна екскурзия до Мафра и Ерисейра (включена в цената). Мафра е малък град, разположен в Западна Португалия. Тук се намира най-големия бароков дворец и манастир в Португалия. Строителството му започва през 1717 г. и се свързва с обет, даден от крал Жуау V - да построи манастир, ако му се родят деца. Посещение на Етнографски музей на открито "Хосе Франко". Хосе Франко е скулптор и майстор на керамика, който през 1945 г. построява този "жив" музей, за да покаже обичаи, трудови дейности и различни аспекти от живота в селските райони, характерни за онова време. Резултата е това типично малко село с площ от около 2500 м², запечатало цяла една епоха. Последната спирка е Ерисейра – едно приказно рибарско селище, превърнало се в красив морски курорт. Тук миналото и настоящето живеят заедно в перфектна хармония – типични къщички, принадлежали някога на рибарите, калдъръмени улички, търговски площади, скалисти брегове и красиви гледки към безкрайната шир и дългите плажове на Атлантическия океан. Трансфер до летището в Лисабон. Отпътуване за България с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летище София (Терминал 1) късно вечерта.


Офертата включва


* Самолетен билет за директен полет София - Лисабон - София на авиокомпания "Wizz Air";
* Летищни такси и 1 брой малък ръчен багаж до 10 кг. (40х30х20 см);
* Трансфер летище - хотел - летище;
* Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус;
* 7 нощувки в стандартна стая с балкон със закуски и вечери с включени безалкохолни напитки, чаша бира/вино в хотел "Pestana Cascais" 4* (или подобен) в районa на Лисабон;
* Представител на място на български език по време на целия престой;
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на Застрахователно Дружество "Евроинс" АД с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR;

Офертата не включва


* "Онлайн регистрация" или "QR код" (при необходимост);
* PCR или антигенен тест (при необходимост);
* Чекиран багаж до 10 кг., 20 кг. или 32 кг;
* Полудневна туристическа програма в Лисабон
* Слушалки по време на туровете - около 7 EUR на човек за целия престой (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват);
* Допълнителни екскурзии;
* Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание ;
* Входни такси: за манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира и Националния археологически музей (12 EUR), кулата "Белем" (6 EUR) в Лисабон; за двореца "Кинта да Регалейра" (6 EUR + 1 EUR за слушалки) в Синтра; за манастира "Санта Мария да Витория" (6 EUR) в Баталя; за университета в Коимбра (5-12 EUR);
* Разходи от личен характер, градски и местен транспорт;
* Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
* Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
* За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Допълнително легло в двойна стая - +-60 лв.
Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 10.99 г. - +-300 лв.
Единична стая - +305 лв.
Допълнително легло в двойна стая - +-60 лв.
Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 10.99 г. - +-300 лв.
Единична стая - +305 лв.
Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 10.99 г. - включено в цената
Единична стая - +305 лв.
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Допълнително легло в двойна стая - +-60 лв.
Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 10.99 г. - +-300 лв.
Единична стая - +305 лв.

Допълнителни услуги и отстъпки


Полудневна туристическа програма в Лисабон на български език на турист при минимум 20 записани туристи - от 48 лв. до 96 лв.
Полудневена екскурзия до Евора на български език на турист при минимум 20 записани туристи - от 34.5 лв. до 96 лв.
Целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока на български език на турист при минимум 20 записани туристи - от 34.5 лв. до 96 лв.
Целодневна екскурзия до Томар и Коимбра на български език на турист при минимум 20 записани туристи - от 34.5 лв. до 96 лв.
Целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя на български език на турист при минимум 20 записани туристи - от 34.5 лв. до 96 лв.
Целодневна екскурзия до Порто на български език на турист при минимум 20 записани туристи - от 34.5 лв. до 112 лв.
Пакет от 3 екскурзии: Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока + Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя + Томар и Коимбра на български език на турист при минимум 20 записани туристи - от 34.5 лв. до 244 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая) - 45 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в единична стая) - 70 лв.
PCR тест в лаборатории "Рамус" (на отиване) - 60 лв.
PCR тест в лаборатории "Рамус" (на връщане) - 60 лв.
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване - 125 лв.
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване - 190 лв.
Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване - 250 лв.
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) - на турист (подлежи на потвърждение) - 49 лв.
Такса гориво за въздушен транспорт (за дата на отпътуване 29.08.2022 г.) - 92 лв.