Екскурзия Италия – Класически тур със самолет в хотели 3* или 4* по избор - ОТСТЪПКА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 3%!

1 369.00 лв.
 • 1
Държава:Италия
Град:РиминиМонтеВенецияФлоренцияАсизи
Транспорт:Самолет
Продължителност:8
Отпътуване:01.05.202008.06.202004.09.202012.10.2020
Маршрут:София, Болоня, Римини/ Ричоне, Сан Марино, Асизи, Рим, Ватикана, Сиена, Монтекатини Терме, Флоренция, Лидо ди Йезоло, Венеция, Тревизо, София
Тип:Екскурзия
 • 01.05.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  0 лв .
 • 01.05.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  0 лв .
 • 08.06.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  0 лв .
 • 08.06.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  0 лв .
 • 04.09.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  0 лв .
 • 04.09.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  0 лв .
 • 12.10.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  0 лв .
 • 12.10.2020 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  0 лв .
1 ДЕН / София – Болоня – Римини / Ричоне

Отпътуване за Италия с полет по направление София - Болоня. Трансфер до курорта Римини/ Ричоне. Настаняване в хотел 3* или 4*(според избрания вариант) в курорта. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / Римини / Ричоне – Сан Марино – Асизи – Рим

Закуска. Отпътуване за Сан Марино. Сан Марино е третата най-малка държава в Европа след Ватикана и Монако. Сан Марино е държава в държавата, подобно на Ватикана. Това е малък на площ град-държава в рамките на Италия, близо до курорта Римини. Туристическа програма в Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата “Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Продължаваме към Асизи – един от светите градове. Туристическа програма в Асизи: папската базилика „Св.Франциск“ с шедьоврите на великия Джото от ранния Ренесанс, главната църква на Францисканския орден, в която е погребан основателят на ордена – Свети Франциск от Асизи. Горната църква е изписана от Джото, считан за първият ренесансов художник, с 28 сцени от живота на Св. Франциск. В тази църква са се венчали цар Борис III и царица Йоанна, в нея е и гробът на царица Йоанна, в чест на която главният булевард на Асизи се нарича „Джованна ди Савоя, регина деи булгари“. Отпътуване за Рим. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в града. Нощувка.

3 ДЕН / Рим

Закуска. Денят е посветен на „Вечния град“ (използва се обществен транспорт) – Рим е град на три хилядолетия, впечатляващо забързан и модерен. Рим пълни очите, но опустошава сърцето. Туристическа програма в Рим и пешеходна обиколка из Вечния град: църквата „Santa Maria Maggiore“, служила за седалище на папите, базиликата „Сан Клементе”, където е погребан Св.Кирил, Колизеума – най-значимият Древноримски монумент, станал заслужено и едно от Чудесата на света, Арката на император Константин Велики – превърнала се в символ на императорския триумф, Римският форум – центърът на Античния Рим, центърът на тогавашния свят, Имперските форуми – свидетели на величие и падение, Пиаца Венеция с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия. Връщане в избрания хотел. Нощувка.

4 ДЕН / Рим

Закуска. Пешеходна обиколка на бароков Рим, по време на която ще посетите и ще видите прочутата пиаца Навона – преди е била древноримски цирк, а 15-ти век се превръща в площад, където днес ще видите Фонтана на Бернини, както и красиви картини на местните художници, които излагат произведенията си на площада. Пантеона – шедьовър на античното изкуство и еталон на гениалната строителна инженерна мисъл, най-големия бароков площад в Рим - Фонтан ди Треви, който е плод на изумителния човешки гений ,където хвърляме монета, с надежда да се завърнем отново в Рим. Време за наслада на чаша капучино на-най-скъпата улица в Рим,виа Кондоти, в най-античното и най-известното кафене “Греко”. И другояче не би могло да бъде, след като тук са отсядали гениални посланици на духа...Връщане в избрания хотел. Нощувка.

5 ДЕН / Рим – Ватикана – Сиена – Монтекатини Терме

Закуска. Сутринта посещение на Ватикана – папската държава с Площада „Сан Пиетро“ и Базиликата – най-големият Християнски храм, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството. Разглеждане на Ватиканските музеи, създадени от Папа Юлий ІІ през ХVІ век – величие и богатство от гениални шедьоври на най-големите творци от Ренесанса,събрано в 11 музея с 5 галерии и 1400 зали,оставящо в съзнанието незабравими впечатления. /40 EUR с включена такса за местен екскурзовод/. Отпътуване за Сиена – архитектурната перла на Тоскана, шедьовър от древна история, забележителна архитектура и изкуство, средновековен дух,но и неповторим романтичен облик. Величествената готическа катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, създадена от Джовани Пизано, хармоничната Пиаца дел Кампо с форма на вдлъбната черупка, Torre del Mangia, откъдето можете да видите целия град и мраморния Фонтан на радостта.   Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Вечеря. Нощувка

6 ДЕН / Монтекатини Терме – Флоренция – Лидо ди Йезоло

Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз) -градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика. Папа Бонифаций казва: „Вселената не се състои от четири елемента, а от пет – Земята, Въздуха, Огъня, Водата и Флорентинците…”. Ще видим: моста „Сан Николо“ - старият мост над река Арно; църквата „Санта Кроче”, Камбанарията и Баптистерия „Сан Джовани Батиста“ от позлатен бронз; Площада на Синьорията с мускулестият Нептун и Давид на Микеланджело - голият мъж, събрал може би най-много възхищение в историята на света; Палацо Векио – старият дворец; Галерия „Уфици“ - първия музей в света и „Санта Мария дел Фиоре“ - катедралата на Флоренция, по чието създаване работят шестима от най-добрите архитекти на епохата. Зашеметяващото и великолепно Дуомо величествено доминира в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол и с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено. Продължаваме към Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в курорта. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Венеция - Тревизо

Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция: площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време. Продължаваме към Тревизо. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Нощувка.

8 ДЕН / Тревизо - София

Закуска. Трансфер до летище Тревизо за полет Венеция – София.


 

 

Цена за настаняване

в хотели 3* по програмата

 

 

Цена за настаняване

в хотели 4* по програмата

 

700 евро / 1369 лв.

754 евро / 1475 лв.

 

Полетно разписание:

 

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

WIZZ AIR

София - Болоня

20.30

22.05

София

RYAN AIR

Тревизо - София

12.20

15.00

Венеция / Тревизо

*** Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

Маршрут:ТРЪГВАНЕ ОТ:
 • Летище "София"
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 7 нощувки в хотели 3* или 4* (по избор): по една в Римини/ Ричоне, Монтекатини Терме, Лидо ди Йезоло, Тревизо и 3 в района на Рим;
 • 7 закуски в ресторантите на хотелите;
 • 3 вечери: в Римини / Ричоне, Монтекатини Терме и Лидо ди Йезоло в ресторантите към съответните хотели;
 • Туристическа програма в следните градове: Сан Марино, Асизи, Рим, Сиена, Флоренция, Венеция;
 • Местен екскурзовод във Флоренция;
 • Самолетен билет София – Болоня и Тревизо – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 10 кг + 8кг ръчен;
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Екскурзоводско обслужване;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Доплащане за единична стая – 130 евро за варианта с хотели 3*;
 • Доплащане за единична стая – 150 евро за варианта с хотели 4*;
 • Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. - 8 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 19 лв;
 • Възможност за доплащане за по-голям чекиран багаж – цена на запитване;
 • Сити такси: 17 евро (за настаняване в хотели 3*) - заплаща се предварително в офиса;
 • Сити такси: 26 евро (за настаняване в хотели 4*) - заплаща се предварително в офиса;
 • Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (заплаща се на място);
 • Ползване на обществен транспорт във Флоренция - 2,60 евро на посока;
 • Ползване на обществен транспорт (метро) в Рим - 1,60 евро на посока;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.