Почивка в Рим, Неапол и Соренто в хотели 3* или 4* по избор - най-добри цени за екскурзиите до о. Капри, Позитано и Амалфи, Помпей и замъка Казерта!

1 198.92 лв.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Продължителност:8 дни / 7 нощувки
Програма по дни

Ден 1 София - Рим - Соренто
Полет София – Рим. Отпътуване за Неапол. Туристическа програма в Неапол. Панорамна обиколка на града, която включва: Пиаца Муничипио, Пиаца дел Плебисчито, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, Анжуинската крепост, Кралският дворец. Неапол е известен и със своите замъци – древния “Castel Nuovo” (новия замък или наричан още “Maschio Angioino”, който е архитектурен символ на Неапол), “Castel dell'Ovo” („замъка яйце“- намира се на малък остров – Мегаридес) и “Sant'Elmo”(завършен е през 1329 г. и има форма на звезда). Продължаваме към Соренто. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в района на Соренто. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Соренто – остров Капри (по желание) - Соренто
Закуска. Свободно време в Соренто или по желание - екскурзия до остров Капри /40 евро/ – истински разкош сред скалите, островът на природните чудеса и легендите, екзотиката и древните руини. След обяд по желание - екскурзия до подножието на вулкана "Везувий" - единствения действащ вулкан в континентална Европа, откъдето се продължава пеша до кратера на вулкана (15 евро). Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Соренто – Позитано и Амалфи (по желание) - Соренто
Закуска. Свободно време в Соренто или по желание екскурзия до Позитано и Амалфи (40 евро). Двата града са били любимо място за почивка на британското висше общество още от XVIII в. Първата спирка е над Позитано, който очарова с каскадата от къщи потънали в цветя и лимонови градини. Продължаваме за Амалфи. Най-голямата забележителност в Амалфи е катедралата Сан Андреа, чиито врати са донесени от Константинопол в началото на XI в. и са спомен от времето, когато местния жител Флавио Джоя изобретява компаса. По онова време Амалфи и Позитано са били част от малка република с огромна флота, която се била установила из цяла Адриатика, достигайки до Кайро, Александрия и Антиохия, и която е създала „Ордена на рицарите” на св. Йоан Йерусалимски. Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Соренто – Помпей и замъка “Казерта“ (по желание) - Соренто
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Помпей и замъкът „Казерта“ (25 евро за транспорт). Помпей е познат главно заради трагичната си съдба. През 79г., при изригването на Везувий, градът бива напълно погребан. Покритието с пепел, обаче, спомага за неговото цялостно запазване. Днес Помпей е музей под открито небе, който през 1997 г. е внесен в Списъка за културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на античния Помпей: Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, Къщите на любовта. Продължаваме към Кралския дворец Казерта – един от най-внушителните дворци в Европа, по-голям от Версай и с великолепен парк. Част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Внушителният дворец всъщност е бил лятна резиденция на неаполитанските крале. Първоначалната идея била дворецът да се намира в Неапол, но заради уязвимостта на града по море било избрано намиращото се недалеч селище Казерта. Дворцовият комплекс включва паркове с дължина три километра и площ 120 хектара. Дворецът в Казерта е използван като снимачна площадка за редица холивудски продукции. Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Остия – Тиволи (по желание) - Остия
Закуска. Отпътуване за Остия. Пристигане по обяд. Настаняване в избрания хотел. След обяд екскурзия по желание до Тиволи. Градът се намира на около 30 км от северозападно от Рим. Разположен е в провинция Лацио, на бреговете на река Тревоне. Градът е известен с множеството исторически паметници, останали от римско време, сред които се открояват изящни дворци и летни резиденции - Вила Адриана и Вила Д'есте, някога собственост на римските императори, както и няколко емблематични фонтани. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в избрания хотел в Остия. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Остия – Рим (по желание) - Остия
Закуска. Свободно време в Остия или екскурзия по желание до Рим. Денят е посветен на „Вечния град“ (използва се обществен транспорт) – Рим е град на три хилядолетия, впечатляващо забързан и модерен. Рим пълни очите, но опустошава сърцето. Туристическа програма в Рим и пешеходна обиколка из Вечния град: църквата „Santa Maria Maggiore“, служила за седалище на папите, базиликата „Сан Клементе”, където е погребан Св.Кирил, Фори Романи, Колизеума – най-значимият Древноримски монумент, станал заслужено и едно от Чудесата на света , Арката на император Константин Велики – превърнала се в символ на императорския триумф, Римският форум – центърът на Античния Рим, центърът на тогавашния свят, Имперските форуми – свидетели на величие и падение, Пиаца Венеция с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия, Пантеона – шедьовър на античното изкуство и еталон на гениалната строителна инженерна мисъл, най-големия бароков в Рим Фонтан ди Треви, където хвърляме монета, с надежда да се завърнем отново в Рим. Връщане в избрания хотел в Остия. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Остия – Рим и Ватикана (по желание) - Остия
Закуска. Свободно време в Остия или екскурзия по желание до Рим и Ватикана. Следва посещение на града-държава – Ватикана. Задължителна част от този град са известните ватикански музеи – изключително културно и историческо богатство, наброяващо 11 музея с 5 галерии и 1400 зали. Никой не бива да пропуска посещението на Сикстинската капела и Стаите на Рафаело. След музеите следва посещение на базиликата "Свети Петър" – най-голямата християнска църква в света с площ 15 160 кв. м, където се счита, че е погребан Свети Петър. Пешеходна обиколка на бароков Рим, по време на която ще посетите и ще видите прочутата пиаца Навона, площада „Испания” и ще завърши на Пиаца ди Пополо. Време за наслада на чаша капучино на-най-скъпата улица в Рим, виа Кондоти, в най-античното и най-известното кафене “Греко”. Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Остия - София
Закуска. Трансфер до летището за полет Рим-София.Соренто, Капри (по желание), Позитано и Амалфи (по желание), Помпей и замъка „Казерта“ (по желание), Остия, Рим (по желание), Тиволи (по желание), Ватикана (по желание)

Маршрут:

 • 7 нощувки в хотели 3* или 4* (по избор): 4 нощувки в района на Соренто и 3 нощувки в Остия;
 • 7 закуски в ресторанта към съответния хотел;
 • 7 вечери в ресторанта към съответния хотел;
 • Самолетен билет София – Рим – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг + 10 кг ръчен;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
 • Доплащане за настаняване в единична стая – 200 евро / 391 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 8 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 19 лв;
 • Сити такси (задължителни за заплащане) - 15 евро (при настаняване в хотели 3*) и 18 евро (при настаняване в хотели 4*);
 • Допълнителни екскурзии:
 • Екскурзия до о. Капри – 48 евро при минимум 25 туристи (цената включва: двупосочен фериботен билет за острова + двупосочен билет за фуникуляр);
 • Екскурзия до Позитано и Амалфи с организиран туристически транспорт – 40 евро при минимум 25 туристи;
 • Екскурзия до Помпей и замъка “Казерта“при минимум 25 туристи - 30 евро за транспорт;
 • Входна такса за Помпей с местен екскурзовод – 25 евро;
 • Екскурзия до Везувий (за транспорт) - 15 евро;
 • Полудневна екскурзия до Тиволи при минимум 25 туристи - 15 евро (транспорт);
 • Целодневна екскурзия до Рим - 15 евро (транспорт с автобус до Рим) + 2,60 евро (ползване на обществен транспорт в Рим - метро)
 • Целодневна екскурзия до Рим и Ватикана - 15 евро (транспорт с автобус до Рим) + 2,60 евро (ползване на обществен транспорт в Рим - метро);
 • Посещение на Ватиканските музеи – 40 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) – предплаща се в офиса на агенцията;
 • Намален билет за Ватиканските музеи за деца от 6 до 18 г. и студенти до 26 г. - 30 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) - предплаща се в офиса на агенцията;
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.
Маршрут: