СПА Почивка в Тоскана със закуски и вечери в хотел 3* или 4* по избор. Най - добри цени за екскурзиите до Сиена, Монтепулчано, Сан Джиминяно и Волтера, Пиза, Лука, Чинкуе Тере - 3% отстъпка за ранни записвания

948.58 лв.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Продължителност:8 дни / 7 нощувки
Отпътуване:26.10.2020
Програма по дни

Ден 1 София – Милано – Монтекатини Терме
Полет София – Милано. Трансфер до Монтекатини Терме. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор). Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Флоренция
Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз - 2.60 евро на посока) - градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика. Ще видим: моста „Сан Николо“ - старият мост над река Арно; църквата „Санта Кроче”, Камбанарията и Баптистерия „Сан Джовани Батиста“ дело на Лоренцо Гиберти, от позлатен бронз; Площада на Синьорията с мускулестият Нептун и Давид на Микеланджело; Палацо Векио – старият дворец ; Галерия „Уфици“- първия музей в света и „Санта Мария дел Фиоре“ - катедралата на Флоренция, по чието създаване работят шестима от най-добрите архитекти на епохата. Папа Бонифаций казва: „Вселената не се състои от четири елемента, а от пет – Земята, Въздуха, Огъня, Водата и Флорентинците…”. Честта да завърши купола на катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ се пада на Филипо Брунелески. Изправяйки се пред шедьовъра на Брунелески, дъхът буквално спира, за миг като че ли и сърцето престава да бие, а възхитата от видяното е в апогея си. Катедралата Дуомо е едно уникално архитектурно произведение в ренесансов и готически стил. Величествена и доминираща в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол и с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено...Свободно време във Флоренция. Връщане в избрания хотел. Вечеря и нощувка.

Ден 3 Сиена и Монтепулчано
Закуска. Свободно време в курорта Монтекатини Терме или по желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Сиена и Монтепулчано. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. *** Допълнителна екскурзия Сиена и Монтепулчано – 25 евро: Отпътуване за Сиена. Туристическа програма в Сиена – съхранен от времето на Средновековието италиански град, чиито монументи свидетелстват за богатството и мощта на Сиенската република: Доминиканския манастир с гроба на Света Катерина Сиенска, Катедралата с произведения на Никола и Джовани Пизано, на Донатело и Бернини, Piazza del Campo и Palazzo Publico и Фонтана на радостта. Отпътуване за Монтепулчано – очарователно средновековно градче, известно като рай за любителните на виното. Пешенодна обиколка на историческия център. Посещение на централния площад „Пиаца Гранде“, където са разположени красивите сгради на „Палацо Комунале“, „Палацо Таруджи“, катедралата“Санта Мария Асунта“.

Ден 4 Сан Джиминяно и Волтера
Закуска. Свободно време в курорта Монтекатини Терме или по желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Сан Джиминяно и Волтера. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. *** Допълнителна екскурзия Сан Джиминяно и Волтера – 25 евро: Отпътуване за Сан Джиминяно. Дегустация на вино с посещение на местна винарна. Ще се разходим по средновековните тесни улички, ще посетим главните площади „Пиаца дел Дуомо” и „Пиаца дела Чистерна”, ще видим двореца на градската управа, който се нарича „Палацо дел Пололо“. В прегръдката на Ренесанса и културното наследство на Тоскана, не бихме могли да подминем неповторимия живописен исторически център на „Града на изящните кули” – Сан Джиминяно, който изживява своя апогей през XII век, когато благодарение на търговията със земеделски стоки местните хора успяват да се замогнат. Съперничество между отделните фамилии ражда забележителен архитектурен феномен – всяка от тях строи къщата си във формата на кула, като стремежът е кулата да е възможно най-високата в града. Така, в средните векове броят на кулите в Сан Джиминяно наброявал 72, символ на богатство и могъщество, но до днешни дни остават запазени едва 14 кули, които пак вдъхват средновековна мощ. Продължаваме за Волтера – градът на древните етруски. Пешеходна разходка в центъра на града: сградата "Палацо дей Приори", където се е помещавало старото кметство на града от XIII в.; катедралния храм "Санта Мария Асунта", крепостта на Медичите.

Ден 5 Пиза и Лука
Закуска. Свободно време в курорта Монтекатини Терме или по желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Пиза и Лука. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. *** Допълнителна екскурзия Пиза и Лука – 30 евро: Отпътуване за Пиза. Пиза е една задължителна спирка в опознаването на магията на Италия. Пиза е малко романтично и спокойно университетско градче, разположено на кръстопътя на две реки Арно и Керхио, което определя и неговото важно значение за международните връзкии търговия.По време на обиколката из града ще видите: Средновековното гробище „Кампосанто“, Църквата „Богородица с бодила“, Националният музей „Св. Матей", „Площадът на Чудесата“ с Наклонената кула и Ботаническата градина на Пиза. „Площадът на Чудесата“ е комплекс от няколко грандиозни сгради в романски стил, които проследяват живота на средновековния човек от раждането до смъртта. Там са катедралата на Пиза (Duomo), наклонената кула (Torre pendente di Pisa), баптистерията (Baptistery) и гробището-паметник Camposanto Monumentale. Катедралата в Пиза е първата построена сграда от комплекса. Наклонената кула е построена през Средновековието, със замисъл да бъде камбанария на Катедралата на Пиза. Едни я смятат за чудо на архитектурната мисъл, други - за човешка грешка. Но всички признават, че наклонената кула в Пиза е една от най-любопитните туристически атракции в Италия. Следобяд продължаваме към Лука - разположен в Западна Тоскана, между Пиза и Флоренция. Лука е един от най-важните художествени градове в Италия, известен в цял свят преди всичко заради своите добре запазени градски стени от 15-17 век, които обграждат историческия градски център. Една от архитектурните забележителности на града е и катедралата „Сан Мартино“. Свободно време за разходка из центъра на града.

Ден 6 Чинкуе Тере
Закуска. Свободно време в курорта Монтекатини Терме или по желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Чинкуе Тере. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. *** Допълнителна екскурзия до Чинкуе Тере – 36 евро ( 20 евро (за транспорт) + 16 евро за двупосочен билет за влака; Отпътуване за Чинкуе Tере, буквално „пет земи”, невероятен природен феномен на брега на Лигурско море, състоящ се от пет надвиснали над морската бездна селца, разположени на стръмни планински скали, до които неотдавна се е стигало само по море. ”. Заради смайващата си красота и най-вече заради издръжливостта си в надпреварата с модерния свят, те са включени в списъка на ЮНЕСКО. Посещение нa 3 от 5-те селца – Монтеросо, Вернаца и Манарола: Започваме с най-голямото и най-западно село Монтеросо ал Маре. Това, което и неговото име загатва, е най-песъчливото и с най-много плажове от всички. Тук се произвежда небезизвестната по цял свят Аншоа в сол от Монтеросо, уникалното бяло сухо вино Чинкуе Тере, отглеждат се много кедрови ядки и тук е родината на вездесъщото в италианската кухня Песто Дженовезе. Продължаваме към Вернаца. Пристанищният град Вернаца, според туристите, най-красивата от Петте Земи е миниатюрен модел на Венеция, заради малките шарени лодки, които тук са основното транспортно средство. Третото селце, което посещаваме е многоцветното рибарско селце Манарола - нещо, което трябва бъде видяно – смесица от пастелени къщи, които заедно с нюансите на небето и морето и зеленината на лозята наоколо създават истинска цветова симфония.

Ден 7 Плаж Виареджо
Закуска. Свободно време в курорта Монтекатини Терме или по желание срещу допълнително заплащане един ден на плаж във Виареджо (15 евро за транспорт). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Монтекатини Терме – Милано – София
Закуска. Трансфер до летището в Милано. Полет Милано – София.Монтекатини Терме, Флоренция, Сиена и Монтепулчано (по желание), Сан Джиминяно и Волтера (по желание), Пиза и Лука (по желание), Чинкуе Тере (по желание)

Цени:

Цена за настаняване

в хотел 3*

в Монтекатини Терме

Цена за настаняване в

хотел 4* в

Монтекатини Терме

510 евро / 997 лв.

585 евро / 1144 лв.


 Цена за деца:

Хотел / цена

Цена за дете

0-5г.

Цена за дете

5г. -9г..

Цена за дете

9г.-12г.

Хотел  3*

277 евро / 542 лв

417 евро / 816 лв

474 евро / 927 лв

Хотел 4 *

277 евро / 542 лв

445 евро / 870 лв

524 евро / 1025 лв

Информация за предлаганите хотели по програмата:

Hotel Montebello 3*, www.hotelmontebello.it/en/ или подобен

Само на 5 минути пеша от СПА център Терме ди Монтекатини, хотел Montebello предлага безплатни велосипеди и гурме ресторант. Летища Флоренция и Пиза са на 35 минути път с кола. Стаите в Montebello са светли и функционални, оборудвани със сателитна телевизия и климатик. Всяка стая разполага с облицована с плочки баня, която предлага сешоар и комплект тоалетни принадлежности. Някои от стаите са със самостоятелен балкон. Закуската на шведска маса включва пресен хляб, колбаси, салами, сирене и домашно приготвени италиански сладкиши. Барът на хотела разполага със слънчева тераса с мека мебел и маси, където гостите могат да се насладят на аперитив или да релаксират с коктейл. На разположение в цялата сграда има безплатен Wi-Fi интернет, а на рецепцията има интернет точка.

Hotel Biondi 4*, www.montecatinihotelbiondi.it или подобен

Хотел Biondi се намира в известния с минералните си извори град Монтекатини и разполага с градина с тераса, закрит басейн и тоскански ресторант. Предлага стаи в класически стил, с климатик и безплатен Wi-Fi в общите части.

 

Всяка вечер в ресторанта на хотела се сервират местни специалитети, а сутрешната закуска на шведска маса включва както сладки, така и солени храни. На място има и бар. Хотел Biondi се помещава в 6-етажна сграда в стил "Либерти" и се намира в центъра на града, на около 700 метра от жп гара Монтекатини. За гостите се предлага отстъпка в цените на разположения наблизо комплекс с горещи минерални води.

 

Маршрут:

 • 7 нощувки в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в курорта Монтекатини Терме;
 • 7 закуски в ресторанта към съответния хотел;
 • 7 вечери в ресторанта към съответния хотел;
 • Самолетен билет София – Милано – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20кг.;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Екскурзия до Флоренция с включена туристическа програма;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
 • Настаняване в единична стая – 140 евро/ 274 лева
 • Сити такси - 10 евро (заплащат се предварително в офиса);
 • Медицинска застраховка към ЗAД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 7 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 16 лв;
 • Галерия „Уфици“ – 45 евро (цената включва резервация, входна такса за „Уфици“ и местен екскурзовод) при минимум 10 души - заплаща се предварително в офиса / при по-малко от 10 души, цената подлежи на потвърждение;
 • * Билетът за деца до 18г. е безплатен, но е необходимо да се заплатят 6 евро за предварителна резервация и слушалки;
 • Допълнителни екскурзии:
 • Екскурзия до Сиена и Монтепулчано (при минимум 25 туристи) - 25 евро;
 • Екскурзия до Сан Джиминяно и Волтера (при минимум 25 туристи) – 25 евро;
 • Екскурзия до Пиза и Лука (при минимум 25 туристи) – 30 евро;
 • Екскурзия до Чинкуе Тере (при минимум 25 туристи) – 20 евро (за транспорт) + 16 евро за двупосочен билет за влака;
 • Посещение на плаж Виареджо (при минимум 25 туристи) – 15 евро
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
 • По желание застраховка "Отмяна на пътуване".

Цени:

Цена за настаняване

в хотел 3*

в Монтекатини Терме

Цена за настаняване в

хотел 4* в

Монтекатини Терме

510 евро / 997 лв.

585 евро / 1144 лв.


 Цена за деца:

Хотел / цена

Цена за дете

0-5г.

Цена за дете

5г. -9г..

Цена за дете

9г.-12г.

Хотел  3*

277 евро / 542 лв

417 евро / 816 лв

474 евро / 927 лв

Хотел 4 *

277 евро / 542 лв

445 евро / 870 лв

524 евро / 1025 лв

Информация за предлаганите хотели по програмата:

Hotel Montebello 3*, www.hotelmontebello.it/en/ или подобен

Само на 5 минути пеша от СПА център Терме ди Монтекатини, хотел Montebello предлага безплатни велосипеди и гурме ресторант. Летища Флоренция и Пиза са на 35 минути път с кола. Стаите в Montebello са светли и функционални, оборудвани със сателитна телевизия и климатик. Всяка стая разполага с облицована с плочки баня, която предлага сешоар и комплект тоалетни принадлежности. Някои от стаите са със самостоятелен балкон. Закуската на шведска маса включва пресен хляб, колбаси, салами, сирене и домашно приготвени италиански сладкиши. Барът на хотела разполага със слънчева тераса с мека мебел и маси, където гостите могат да се насладят на аперитив или да релаксират с коктейл. На разположение в цялата сграда има безплатен Wi-Fi интернет, а на рецепцията има интернет точка.

Hotel Biondi 4*, www.montecatinihotelbiondi.it или подобен

Хотел Biondi се намира в известния с минералните си извори град Монтекатини и разполага с градина с тераса, закрит басейн и тоскански ресторант. Предлага стаи в класически стил, с климатик и безплатен Wi-Fi в общите части.

 

Всяка вечер в ресторанта на хотела се сервират местни специалитети, а сутрешната закуска на шведска маса включва както сладки, така и солени храни. На място има и бар. Хотел Biondi се помещава в 6-етажна сграда в стил "Либерти" и се намира в центъра на града, на около 700 метра от жп гара Монтекатини. За гостите се предлага отстъпка в цените на разположения наблизо комплекс с горещи минерални води.

 

Маршрут: