ОСТРОВЪТ НА ПОДПРАВКИТЕ - ШРИ ЛАНКА - 16.10.20

2 914.19 лв.
 • 1
 • 2
 • 3
Продължителност:10 дни / 7 нощувки
Програма по дни

Ден 1 СОФИЯ - КОЛОМБО
Полет с АК Fly Dubai по маршрут София – Дубай – Коломбо.

Ден 2 КОЛОМБО – СИГИРИЯ
Пристигане рано сутринта на летище Коломбо. Посрещане от представител на партниращата агенция. Трансфер от Коломбо до Пинавала, където ще посетим приют за слонове. Това е една от най-необичайните туристически атракции! Приютът за диви слонове в Пинавала е създаден през 1975 година и първите му обитатели са били само няколко. Днес някои от тях вече имат поколение, родено и отгледано тук. В приюта живеят млади слонове, останали без родители или пък възрастни, пострадали по един или друг начин от бракониери. Една от задачите на сиропиталището е да осигури естествена среда на обитание за своите питомци. Така например живущите тук огромни бозайници имат строг режим на къпане в периода между 10 - 14ч. , отправят се на баня към близката река по два пъти на ден и в точно определени часове. Най-малките обитатели на приюта пък се кърмят (хранят) също в точно определено време. Трансфер до Сигирия. Настаняване в хотел Camellia Resort & Spa www.camelliaresortspa.com, или подобен. Свободно време за почивка. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 3 СИГИРИЯ - ПOЛОНАРУВА - СИГИРИЯ
Закуска в хотела и отпътуване за екскурзия. Сигирия или Лъвската скала се издига на 370 м надморска височина. На върха ѝ се намира планинска крепост с останки от дворец, които заедно с околните изумителни градини и водни пространства образуват едноименния древен град. Градините на Сигирия са сред най- древните в света. Намират се в западната част на скалата и са част от хидравличен комплекс с канали, езера, мостове, фонтани и подземни водни съоръжения. По време на дъждовния сезон, каналите се пълнят с вода и захранват целия район на Сигирия. Фонтаните пък, датирани от V век, са едни от най-старите построени и запазени фонтани в света. На мястото на скалната крепост още през V пр. н. е. се е издигал планински будистки манастир-убежище. Крепостта е дело на крал Кашяпа, строена е през V век от н. е. и е един от от най-изящните паметници на изкуството. Част е от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Входът на този смайващ комплекс е издълбана от скалата фигура на лъв. Днес от нея са останали само гигантските лапи на животното – достатъчно свидетелство за мащабите на това великолепие. Запазените тук скални фрески се отнасят до т.нар. стил Гупта, открит в пещерите Ажанта (Ajanta) в Индия. Любимо място за разходка на туристите е сянката на известната Огледална стена. В миналото тя е била излъсквана до блясък, а кралят наистина се е оглеждал в нея. Възможност за почивка и за обяд в местен ресторант в Сигирия. Трансфер от Сигирия до Старинния град Полонарува. Град Полонарува (Polonnaruwa) – средновековна столица и перла в короната на крал Паракрамабаху Велики. По негово време Шри Ланка се прославила като една от най- богатите страни на Изтока. Градът е свидетелство за културата и религиозните вярвания на древността. Стените на града пазят и днес фантастично изсечени хиндуистки скулптури и статуи на Буда в различни пози. Интерес представлява седемметровата статуя на Буда с необичайно скръстени на гърдите ръце. Счита се, че статуите, които могат да бъдат видени тук подчертават не божествената, а човешката същност на духовния учител. В своеобразния град-музей Полонарува са и запазените останки на къщата Watadage, известна с красивите си каменни релефи и... каменна стража. Трансфер от Полонарува до Сигирия. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и почивка. Нощувка в хотела.

Ден 4 СИГИРИЯ - ДАМБУЛА - МАТАЛЕ - КАНДИ
Закуска в хотела и отпътуване за Дамбула. Малкото градче Дамбула привлича туристите с огромния пещерен комплекс (повече от 80 пещери) и Златния пещерен храм. Мястото е част от съкровищницата на ЮНЕСКО, скалните рисунки тук са на 2000 години, а статуите на Буда – повече от 150 на брой. На входа на храма се издига 30-метрова статуя на Буда, а към петте храмови пещери, всяка от които със собствено име, отвежда каменно стълбище. Мястото е превърнато в храм още през I век преди новата ера от крал Валагамба. Било е в знак на благодарност, защото кралят намерил убежище тук. Следващите владетели са правили преобразувания, но най-същественото от тях принадлежи на Ниснака Мала. Последният наредил интериорът на храма да бъде покрит с позлата. Трансфер от Дамбула до Матале. Възможност за обяд. Посещението в градината за подправки и билки е истинско удоволствие за сетивата на туристите. Възможност е и за запознаване с технологията на отглеждането и поддържането на растенията. Готовата продукция от подправки и билки се продава в малките магазинчета на Матале. Трансфер от Матале до Канди. Канди е последната столица на шриланкските крале. Днес е вторият по икономическа значимост град в страната след Коломбо. Градът е изключително живописен, наричат го огърлицата на река Махавели – най-дългата (335 км) река в Шри Ланка. Канди е свещено място за будистите. В скромен храм, на брега на изкуствено езеро се пази една от най-значимите за тази религия реликви – свещният зъб на Буда. Будистите вярват в нейните изключителни свойства, както и в големите нещастия, които могат да ги сполетят, ако реликвата бъде изгубена. Поради тази причина храмът е отворен за поклонници и туристи, но е и много добре защитен. Ступата със зъба на Буда (ступа - реликварий, в който се пази останка от тялото на Буда – бел. ТО) се показва само веднъж годишно. Това е времето, в което Канди събира стотици хиляди будисти от цял свят на няколкодневни тържества. Посещение на невероятна шоу програма, изпълнена с цветове и багри на танцьорите. Вечеря и нощувка в хотел Ozo Kandy www.ozohotels.com или подобен.

Ден 5 КАНДИ - ЯЛЛА - ТИСАМАХАРАМА
Закуска в хотела и отпътуване за Ялла. Разположен на огромна площ от 1259 кв. километра, този парк е известен със своите необятни тревни пространства, с голямо разнообразие на храсти и дюни, непокътната дива природа на Шри Ланка. Докато джипът се движи през дивите степи на Ялла, цивилизацията отстъпва място на дивата природа на най-посещавания национален парк в страната. Обичайните му местни посетители са стада слонове, чакали, многообразие на видове птици, а също така тук е концентрирана най-голямата гъстота на леопарди в света. Да се посети този парк е едно от най-големите изживявания в Шри Ланка. Джип-сафарито в Ялла е изпълнено с адреналин, пустинни скални площи сред невисоки скали, тесни пространства, голямо разнообразие на животни и завинаги остава в сърцето на всеки пътешественик, посетил това място. Вечеря и нощувка в хотел Chaarya Resort & Spa www.chandrikahotel.com или подобен.

Ден 6 ТИСАМАХАРАМА - ГАЛЕ - КОСГОДА - ВАДУВА
Закуска в хотела и отпътуване за Гале. Гале, епичната южна столица, е пресечната точка, където класическата холандска архитектура сe сблъсква с тропическа обстановка, създаваща жива атмосфера и красота. Разхождайки се по улиците, слушайки скърцането на дървени холандски модел врати на къщите, наблюдавайки как европейската архитектура се смесва с традициите в Южна Азия днес оживява усещането за онова време на квестадорите. Градските старинни стени и бастиони, запазени до днес, показват доказателства за наследство, запазено повече от 3 и половина века. Вървейки по часовниковата стрелка в крепостта, се вижда „старата порта“, носеща британския герб. В близост до старата порта е бастионът Зуарт - най-старият от всички и фара, издигащ се славно на 18 фута до бастиона Пойнт Утрехт. Тази холандска красота от цветове и багри, изпълваща улици и домове, построени в правилна правоъгълна форма, с холандски веранди в колониален стил. Влизайки в търговския комплекс на холандската болница, всеки остава хипнотизиран от многообразието на всякакъв род сувенирни предмети. Въпреки това, негов отличителен белег е, че дори в днешно време холандската крепост остава действаща с неообичайното си бръмчене на административни офиси, търговски сгради, църкви и много хора, които изпълват улиците й, напомнящи Елизийската архитектура. Това е Гале! Трансфер от Гале до Косгода В Косгода се намира развъдник за костенурки, което ще постим. Както местните, така и международни доброволци се борят за спасяването на Морските костенурки. По пътя към хотела ще посетим Музея на маските и рудниците на лунните камъни. Вечеря и нощувка в хотел Taprobana Wadduwa www.asialeisure.lk или подобен.

Ден 7 ВАДУВА
Закуска в хотела. Възможност за допълнителна екскурзия. Полудневна екскурзия до Балапития. (40 евро – възрастен/ 30 евро – дете до 12г), заплаща се на място. Круизът по река Мадху с моторна лодка е отлична възможност за опознаване на местния жовот и посещение на стар 200 годишен храм. Ще имате възожност и да се запознаете с процеса на отглеждане и преработване на канела. Ще бъде сервиран обяд в ресторант на малък остров. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка в хотел Taprobana Wadduwa www.asialeisure.lk или подобен.

Ден 8 ВАДУВА – КОЛОМБО
Закуска в хотела и трансфер Вадува – Коломбо. Панорамна обиколка на Коломбо и запознаване с основните забележителности на града. Разположен на запад, пулсиращият мегаполис Коломбо, е не само официалната столица на Шри Ланка, но и “машината”, която произвежда над 50 % от БВП на страната (административната столица, в която са разположени парламентът и върховният съд е Шри Джаяварданапура Кате – бел. Welcome Travel). Тук, на Площада на независимостта, се намира Националният мемориален комплекс, издигнат в чест на независимостта, която Цейлон получава от британците през 1948 г. При езерото Бейра пък е разположен най-известният сред будистките храмове на Коломбо – Gangaramaya Viharaya Temple. В очертанията му са преплетени цели четири архитектурни стила. Освен от статуите на Буда, мястото е закриляно и от свещеното дърво Бо. При езерото Бейра се е настанил и Плаващия пазар – един от новите инфрастуктурни проекти на Шри Ланка. Една от целите му била да регламентира дейността на уличните търговци в района на Пета (Pettah). Полученият ефект: прекрасно място за туристите, открито през 2014 г. – с малки кафенета, ресторантчета, чаени бутици и магазини, пълни с местна продукция. Модерните шопинг зони и места за разходки в Коломбо не свършват тук. Различни точки на града са превърнати в отлични пространства за пазаруване и отдих. Многобройни са възможностите и за джаз и други наслади, които предлага клубният нощен живот на Коломбо. Свободно време. Вечеря и нощувка в хотел Ramada Colombo www.ramadacolombo.com

Ден 9 КОЛОМБО – СОФИЯ
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия. Освобождаване на стаите до 12 ч. и късен трансфер към летището за полет Коломбо – Дубай.

Ден 10 СОФИЯ
Пристигане в Дубай. Полет за София.СОФИЯ – КОЛОМБО – СИГИРИЯ – ПOЛОНАРУВА – СИГИРИЯ – ДАМБУЛА – МАТАЛЕ – КАНДИ – ЯЛЛА – ТИСАМАХАРАМА – ГАЛЕ – КОСГОДА – ВАДУВА – БЕНТОТА – КОЛОМБО – СОФИЯ

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
 
Дати на пътуване: Цена на възрастен в двойна стая: Единична стая: Трети възрастен в двойна стая: Дете от 2 до 11,99 г. в стая с двама възрастни:
02.03 – 11.03.2020 1490 € / 2915 лв 1780 € / 3481 лв 1440 € / 2816 лв 1325 € / 2592 лв
16.10 – 26.10.2020 1490 € / 2915 лв 1780 € / 3481 лв 1440 € / 2816 лв 1325 € / 2592 лв
 
Необходими документи:
 • Международен паспорт с мин. Валидност 6 месеца след датата на връщане!
 • За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител е нужна нотариална заверка от единия или двамата родители.
 • Не се изисква имунизация.
Начин на плащане
1.Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
2. Доплащането се извършва най-късно до 45 дни до датата на пътуване в размера до 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Забележка:
Минимален брой туристи: 14
 
Забележка:
Пакетната цена е калкулирана по курс 1,8 лв. за щатски долар към 26.09.2019. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5% в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претъпи промяна!
Полетните часове подлежат на препотвърждение от страна на АК!
Агенцията си запазва правото да промени цените, в случай на значителна промяна на валутните курсове, при увеличаване на транспортните разходи, в т.ч. на горивото, както и с увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна  на курса, цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане.
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
Пътуването НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Вид използван транспорт:
 • Самолет
 • Автобус
 • Джип
 • Моторна лодка
Отмяна от пътуване: 
ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Примерно разписание:

FZ-1758 (SOF-DXB)  02-Mar-2020 02:10 PM 02-Mar-2020 09:05 PM
FZ-547   (DXB-CMB) 02-Mar-2020  11:25 PM 03-Mar-2020 05:25 AМ 

FZ-558 ( CMB-DXB)  11-Mar-2020 01:50 AM  11-Mar-2020   05:20 AM
FZ-1757 (DXB-SOF)  11-Mar-2020 09:40 AM  11-Mar-2020   01:25 PM


 
 • Самолетен билет София – Коломбо – София с включени летищни такси на АК Fly Dubai;
 • Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
 • Чекиран багаж 20 кг.
 • 7 нощувки на база HB;
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Транспорт с климатизиран автобус и английскоговорящ местен гид;
 • Входни такси по упоменатите екскурзии;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗД”Евроинс”;
 • Водач-преводач по време на пътуването при мин. 14 човека;
 • Лични разходи;
 • Кетъринг по време на полета;
 • Бакшиши;
 • Допълнителни екскурзии
 • Храненето по маршрутите, извън включените в цената;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД Евроинс;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)
ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
 
Дати на пътуване: Цена на възрастен в двойна стая: Единична стая: Трети възрастен в двойна стая: Дете от 2 до 11,99 г. в стая с двама възрастни:
02.03 – 11.03.2020 1490 € / 2915 лв 1780 € / 3481 лв 1440 € / 2816 лв 1325 € / 2592 лв
16.10 – 26.10.2020 1490 € / 2915 лв 1780 € / 3481 лв 1440 € / 2816 лв 1325 € / 2592 лв
 
Необходими документи:
 • Международен паспорт с мин. Валидност 6 месеца след датата на връщане!
 • За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител е нужна нотариална заверка от единия или двамата родители.
 • Не се изисква имунизация.
Начин на плащане
1.Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
2. Доплащането се извършва най-късно до 45 дни до датата на пътуване в размера до 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Забележка:
Минимален брой туристи: 14
 
Забележка:
Пакетната цена е калкулирана по курс 1,8 лв. за щатски долар към 26.09.2019. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5% в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претъпи промяна!
Полетните часове подлежат на препотвърждение от страна на АК!
Агенцията си запазва правото да промени цените, в случай на значителна промяна на валутните курсове, при увеличаване на транспортните разходи, в т.ч. на горивото, както и с увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна  на курса, цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане.
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
Пътуването НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Вид използван транспорт:
 • Самолет
 • Автобус
 • Джип
 • Моторна лодка
Отмяна от пътуване: 
ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Примерно разписание:

FZ-1758 (SOF-DXB)  02-Mar-2020 02:10 PM 02-Mar-2020 09:05 PM
FZ-547   (DXB-CMB) 02-Mar-2020  11:25 PM 03-Mar-2020 05:25 AМ 

FZ-558 ( CMB-DXB)  11-Mar-2020 01:50 AM  11-Mar-2020   05:20 AM
FZ-1757 (DXB-SOF)  11-Mar-2020 09:40 AM  11-Mar-2020   01:25 PM