Тайланд: Бангкок + Патая

2,345.00 лв.
 • 1
Държава:Малайзия
Маршрут:Тайланд
Тип:Почивка

ТАЙЛАНД - БАНГКОК и ПАТАЯ

СТРАНАТА НА УСМИВКИТЕ

С ТРЪГВАНЕ ОТ СОФИЯ И ВАРНА

30.04.2016 - 30.04.2017

 10 дни/8 нощувки

Цена от: 1199 EUR / 2345 лв.  с включени летищни такси

Кралство Тайланд е истинска Мека за любителите на екзотиката. Страна, която по удивителен начин е съчетала своята богата история, древна култура и забележителна природа с многобройни атракции, привличащи туристи от целия свят. И с още нещо – изключителната добронамереност на местните хора, която е спечелила на Тайланд нарицателното «Страна на усмивките».

Предлагаме ви приятна ваканция с 3 нощувки в столицата Бангкок и 5 в един от най-популярните курорти на страната – Патая.

На български език Бангкок означава  „Град на ангелите”. Тук живее кралското семейство, работят правителството и администрацията и са съсредоточени основните промишлени, търговски и финансови институции. Това е главното пристанище на Тайланд и мястото, където живее 1/10 от 60-милионното население на страната.

Курортът Патая е разположен на покритото с красиви плажове източно крайбрежие на Тайланд, на по-малко от 2 часа път с кола от Бангкок.  Освен с прекрасните плажове, многобройните ресторанти и барове, където цъфти секстуризмът, Патая се слави и с разнообразни атракции за туристите. Недалеч от курорта се намира най-голямата ферма за крокодили, където тайландски дресьори предлагат удивително шоу.

ПРОГРАМАТА

1 ден

Отпътуване от София/Варна.

2 ден

Пристигане в Бангкок. Посрещане на летището в Бангкок и трансфер до хотел Ibis Bangkok Nana 3*+ http://www.ibishotel.com/gb/hotel-7295-ibis-bangkok-nana/index.shtml. Нощувка.

3 ден

Свободно време или п желание Обиколкна на най-известните забележителности на Бангкок: Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда, поразяващи със своето величие, загадъчност и майсторство на тайските художници и скулптори. Комплексът на Кралския дворец беше в списъка на номинираните културно-исторически обекти за новите Седем чудеса на света. Близо до двореца се намира официалната резиденция на кралете на Сиам, построена в традиционен тайски стил.

Вечерта по желание тур (около 29 евро): вечерен круиз по река Чао Прая. Ще можете да се полюбувате на красивата панорама на нощен Бангкок. Ще минете покрай замъка Ват Арун, Кралския дворец. Вечеря с подбрано меню от тайски специалитети.

Нощувка в Бангкок.

4 ден

Почивка в Бангкок

По желание еднодневен тур (около  45 Евро) до плаващия пазар „Дамнерн Садуак”, който се намира недалеч от Бангкок. Пътуването до кея е с комфортни автобуси, а след това ще се качите на дълги моторни лодки, за да стигнете пазара. Ще обядвате в ресторант в Розовата градина с изглед към реката. След обяда отпътуване за тайландско село, където ще видите сватбена церемония, тайски традиционни танци, шоу на слонове и други забавления.

Нощувка в Бангкок.

5 ден Бангкок – Патая

Трансфер Бангкок – Патая. Нощувка в избрания хотел в  Патая.

6 ден Почивка в Патая или ТИГРОВАТА ФЕРМА

По желание тур (около 18 евро): Тигрова ферма. Ще посетите най-големия в света тигров зоопарк, където ще можете да наблюдавате тигри в естествената им среда. Тук може да нахраните с бутилка мляко новородено тигърче и да се снимате с него.

Нощувка в Патая.

7 ден Свободен ден за почивка или КОРАЛОВИЯТ ОСТРОВ

По желание тур (около 22 евро): пътешествие на лодка до коралов остров Koh Larn Island, с плаж под екзотични палми и обяд с морски деликатеси. Лодката е с прозрачно дъно и ще имате възможност  да разгледате обитателите на морския свят.

Нощувка в Патая.

8 ден Свободен ден за почивка или ШОУТО НА ТРАВЕСТИТИТЕ

По желание тур (около 20 евро): екстравагантно вечерно шоу „АЛКАЗАР” с травестити.

Нощувка в Патая.

9 ден Свободен ден за почивка или ГРАДИНАТА НА ОРХИДЕИТЕ

По желание тур (около 20 евро) до Village Nong Nooch. Това е величествен тропически парк, където основната забележителност е Градината на орхидеите. Тук ще ви предложат и тайбокс, борба с  петли, шоу със слонове. Можете да се насладите на традиционни тайски танци и да видите шоуто на маймуните.

Нощувка в Патая.

10 ден Патая - Бангкок

Трансфер до летището в Бангкок.  Полет от Бангкок  за България. 

11 ден  България

Пристигане на родна земя.


Цена на човек в двойна стая е ЕВРО:

Хотел в Патая

Евро/ Лева

Royal Orchid Resort 3*+ - Superior http://www.royalorchidpattaya.com/index.php

1199/2345 

Amari Orchid 4* - Garden wing

http://www.amari.com/orchid/

1219/2384  

Dusit Thani 5* - Superior garden Wing

 http://www.dusit.com/

1249/ 2443

 • Предлагаме хотелско настаняване и екскурзионните програми из целия Тайланд и Камбоджа. Голямо разнообразие на хотелите в курортите и градовете.
 • Възможна организация на индивидуално пътуване и екскурзии на български или руски език. Запитвайте за цената в офиса.

Забележка:

 • цената на програмата подлежи на уточнение в зависимост от избора на авиокомпания, броя нощувки, броя на туристите и актуалния курс на местната валута
 • предлагаме над 100 хотела в Патая и Бангкок – моля, запитайте в офисите ни за да изготвим най-подходящата за вас оферта

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София/Варна – Бангкок – София/Варна – около 700 евро/1370 лв, в зависимост от наличните свободни резервационни класи към момента на запитване на различните авиокомпании. Точната сума се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Трансфер летище в Бангкок – хотел в Бангкок
 • 3 нощувки в хотел Ibis Bangkok Nana 3*+ http://www.ibishotel.com/gb/hotel-7295-ibis-bangkok-nana/index.shtml в Бангкок
 • 5 нощувки със закуски в споменати хотели в Патая
 • Трансфер хотел в Бангкок – хотел в Патая – летище в Бангкок
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 Евро.

Пакетната цена не включва:

 • Тайландска виза 35 EUR/ 69 лв. (визата се издава до 3 работни дни)
 • Друго хранене, не упоменато в програмата
 • Други услуги, не упоменати в програмата
 • Международна летищна такса в Бангкок (THB 700.- на човек – около 17 Евро)
 • Пране, телефон и лични разноски

Допълнителна информация:

 • Необходими документи за тайландска виза
  • международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
  • 1 снимка
  • копие от самолетната резервация
  • задължителна такса 35 Евро за издаване на визата
 • Ваксини - Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в Тайланд
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
 • Пътуването е индивидуално и не е обвързано с набиране на минимален брой участници и определена дата.

Забележка: Всички трансфери и екскурзии се записват предварително  в България

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЕВРОИНС, София, Застрахователна полица  № 03700100001106