Тайланд: Бангкок + Пукет

2,249.00 лв.
 • 1
Държава:Малайзия
Маршрут:Тайланд
Тип:Почивка

ТАЙЛАНД - БАНГКОК и ПУКЕТ

СТРАНАТА НА УСМИВКИТЕ

от СОФИЯ и ВАРНА

Маршрут: София/Варна - Бангкок - Пукет - Бангкок - София/ Варна

Дати:
30.04.2016 - 30.04.2017

11 дни/ 9 нощувки

ПРОМО пакетна ЦЕНА: от 1150 евро/ 2249 лв.  с включени летищни такси

Кралство Тайланд е истинска Мека за любителите на екзотиката. Страна, която по удивителен начин е съчетала своята богата история, древна култура и забелeжителна природа с многобройни атракции, привличащи туристи от целия свят. И с още нещо – изключителната добронамереност на местните хора, която е спечелила на Тайланд нарицателното „Страна на усмивките”.

Предлагаме ви приятна ваканция с 3 нощувки в столицата Бангкок и 5 в един от най-привлекателните курорти на страната – остров Пукет.

На български език Бангкок означава  „Град на ангелите”. Тук живее кралското семейство, работят правителството и администрацията и са съсредоточени основните промишлени, търговски и финансови институции. Това е главното пристанище на Тайланд и мястото, където живее 1/10 от 60-милионното население на страната.

Пукет е най-големият тайландски остров, на около 800 км от Бангкок и затова връзката му с тайландската столица е самолетна. Островът е една от най-популярните туристически дестинации в Югоизточна Азия. Изключителна природа: прекрасни плажове, огромни варовикови скали, изумрудени заливи. През цялата година температурата на въздуха е между 21 -34 градуса, на морската вода – 26 -28 градуса.

Програма

1 ден София/ Варна - Бангкок

Полет от София или Варна с избраната авиокомпания.

2 ден Бангкок - Градът на ангелите

Пристигане в Бангкок. Посрещане на летището и трансфер до хотел Ibis Bangkok Nana 3*+ (http://www.ibishotel.com/gb/hotel-7295-ibis-bangkok-nana/index.shtml) или подобен. Нощувка в Бангкок.

3 ден Екскурзия из Бангкок /половин ден/ КРАЛСКИЯ ДВОРЕЦ

По желание полудневна екскурзия (около 29 евро) обиколка на Бангкок: Тази екскурзия ще ви отведе до най-известните забележителности на града: Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда, поразяващи със своето величие, загадъчност и майсторство на тайските художници и скулптори. Комплексът на Кралския дворец беше в списъка на номинираните културно-исторически обекти за новите Седем чудеса на света. Близо до двореца се намира официалната резиденция на кралете на Сиам, построена в традиционен тайски стил.

Следобедна почивка.

По желание тур (около 32 евро): вечерен круиз по река Чао Прая. Ще можете да се полюбувате на красивата панорама на нощен Бангкок. Ще минете покрай замъка Ват Арун, Кралския дворец. Вечеря с подбрано меню от тайски специалитети.

Нощувка в Бангкок.

4 ден Почивка в Бангкок или ПЛАВАЩИЯТ ПАЗАР

По желание еднодневен тур (около  45 Евро) до плаващия пазар „Дамнерн Садуак”, който се намира недалеч от Бангкок. Пътуването до кея е с комфортни автобуси,  а след това ще се качите на дълги моторни лодки, за да стигнете пазара. Ще обядвате в ресторант в Розовата градина с изглед към реката. След обяда отпътуване за тайландско село, където ще видите сватбена церемония, тайски традиционни танци, шоу на слонове и други забавления.

Нощувка в Бангкок

5 ден Бангкок – Пукет

Трансфер от хотела до летището в Бангкок за полет до Пукет. Трансфер от летището в Пукет до избраният хотел. Нощувка.

6 ден Почивка в Пукет или САФАРИ СЪС СЛОНОВЕ

По желание тур Сафари със слонове (около 54 евро). Това е най-популярният тур на острова, който включва яздене на слонове сред природата на Пукет, разходка с плоскодънна дървена лодка до плажа Чалонг. Възможност за разходка с  биволски двуколки и други интересни забавления.

Нощувка в Пукет.

7 ден Свободен ден за почивка или ПРИКАЗНИЯТ ОСТРОВ ФИФИ

По желание тур (около 71 евро): целодневна екскурзия до великолепния остров ФиФи в Андаманско море. Ще можете да се насладите на фантастични гледки към залива „Мая бей”, известен от филма „Плаж”. Обяд в ресторанта на плажа. Свободно време.

Нощувка в Пукет.

8 ден Свободен ден за почивка

Свободен ден за почивка. Нощувка в Пукет.

9 ден Свободен ден за почивка или ФАНТАЗИЯ ПУКЕТ

По желание тур (около 42 евро): Саймън кабаре - шоу програма на травестити, която привлича туристи от цял свят.

Нощувка в Пукет.

10 ден Пукет - Бангкок

Трансфер до летището и полет до Бангкок за пътуващите от Варна. Следва полет за България.

Полет от Пукет за София.

11 ден София/ Варна

Пристигане в България


ПРОМО пакетна ЦЕНА: от 1150 евро/ 2249 лв. с включени летищни такси

Хотел в Пукет Цена в евро/ лева
Blue Ocean Resort & Spa 4* 1150 евро/2249 лв.
Crystal Wild Resort 4* 1199 евро/ 2345 лв
Kalima Resort & Spa 5* 1399 евро/ 2736 лв.

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София/ Варна - Бангкок - Пукет - София/ Варна с летищните такси. Точната цена и полети се фиксират в момента на резервация и според най-ниските свободни налични класи. При промяна на стойността на тарифата и/илилетищните такси разликата се доплаща.
 • Самолетен билет Бангкок - Пукет - Бангкок
 • Трансфери летище - хотел - летище в Бангкок
 • Трансфери летище - хотел - летище в Пукет
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Ibis Nana" 3* в Бангкок
 • 6 нощувки със закуски в избрания хотел в Пукет
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро на ЗК "МОНДИАЛ"

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Виза за Тайланд - 35 евро/ 69 лв.
 • Лични разходи
 • Други ескурзии или хранения , неуточнени в програмата по-горе
 • Международна летищна такса в Бангкок (THB 700.- на човек – около 17 Евро)
 • Пране, телефон и лични разноски

Минимален брой участници: няма

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит: 800 евро/1600 лв на човек
 • Доплащане: 21 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:

 • необходимо е да се кандидатсва предварително в тайландското консулство в София (не е нужно това да бъде лично - фирмата съдейства изцяло за подготвянето и издаването на визата)
 • международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
 • 1 снимка
 • копие от самолетната резервация
 • задължителна такса 35 Евро/69 лв за издаване на визата

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.


Допълнителни екскурзии

Обиколка на Бангкок - около 30 евро/ 60 лв.

Тази екскурзия ще ви отведе до най-известните забележителности на града: Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда, поразяващи със своето величие, загадъчност и майсторство на тайските художници и скулптори. Комплексът на Кралския дворец беше в списъка на номинираните културно-исторически обекти за новите Седем чудеса на света. Близо до двореца се намира официалната резиденция на кралете на Сиам, построена в традиционен тайски стил.

Вечерен круиз по река Чао Прая - около 35 евро/ 70 лв.

Ще можете да се полюбувате на красивата панорама на нощен Бангкок. Ще минете покрай замъка Ват Арун, Кралския дворец. Вечеря с подбрано меню от тайски специалитети.

Еднодневен тур до плаващия пазар „Дамнерн Садуак” - 45 евро/ 90 лв.

Пътуването до кея е с комфортни автобуси,  а след това ще се качите на дълги моторни лодки, за да стигнете пазара. Ще обядвате в ресторант в Розовата градина с изглед към реката. След обяда отпътуване за тайландско село, където ще видите сватбена церемония, тайски традиционни танци, шоу на слонове и други забавления.

Сафари със слонове - около 60 евро/ 120 лв.

Това е най-популярният тур на острова, който включва яздене на слонове сред природата на Пукет, разходка с плоскодънна дървена лодка до плажа Чалонг. Възможност за разходка с  биволски двуколки и други интересни забавления.

Целодневна екскурзия до великолепния остров ФиФи в Андаманско море - около 80 евро/ 160 лв.

Ще можете да се насладите на фантастични гледки към залива „Мая бей”, известен от филма „Плаж”. Обяд в ресторанта на плажа.

Фантазия Пукет - около 45 евро/ 90 лв.

Тук ще ви запознаят с чара и красотата на Тайланд и неговите традиции. Пиршество на шведска маса с шоупрограма в стил Лас Вегас.

Минимален брой участници за доп. екскурзии: 2 човека

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!


Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

Ваксини - Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в Тайланд

 

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица  № № 03700100001106