Шри Ланка - БЛАГОСЛОВЕНАТА ЗЕМЯ

3,128.00 лв.
 • 1
Държава:Русия
Маршрут:Шри Ланка
Тип:Почивка

Шри Ланка - БЛАГОСЛОВЕНАТА ЗЕМЯ

Острови на наслаждението

Маршрут: София/ Варна - Истанбул - Коломбо - Дамбула - Минерия - Полонарува - Сигирия - Канди - Перадения - Нувара Елия - Берувара - Коломбо - Истанбул - Варна/ София

Дати:
30.01.2017 - 08.02.2017 - STOP SALES от СОФИЯ и ВАРНА
27.10.2017 - 05.11.2017

потвърдена програма

10 дни/ 7 нощувки

от СОФИЯ и ВАРНА

LAST minute пакетна ЦЕНА: 1599 евро/ 3128 лв. при записване до 28.02.2017 с включени летищни такси

Стандартна цена: 1795 евро/ 3511 лв. с включени летищни такси

Вечнозеленият тропически остров Шри Ланка е разположен в самото сърце на Индийския океан, на 664 км от Екватора. Имал е през вековете много названия, по-старото поколение у нас го помни като о.Цейлон – така са го наричали европейските завоеватели. А на местния синхалски език Шри Ланка означава „благословена страна”. Тукашните жители са известни със своята доброжелателност и когато посрещат гости правят това винаги с молитвено събрани длани, поклон и думичката „аюбован” – пожелание за дълъг живот.

В Шри Ланка е събран целият спектър от възможности за приятен отдих на туристите – уникално културно наследство от древни времена, неповторим растителен и животински свят, загадъчни планини и белоснежни плажове, тропически гори и множество реки с буйни водопади, луксозни хотели, модерна инфраструктура. И разбира се, знаменитият цейлонски чай, известен в целия свят и отглеждан по най-стари традиции.

Специално за вас сме подбрали идеалното съчетание между екскурзия и почивка. Курортът Берувела е разположен на дълга 130 километра плажна ивица, а заливът осигурява идеални условия за почивка целогодишно. 

Предимствата в тази програма:

 • Удобни полети от ВАРНА и СОФИЯ с Турски авиолинии - една от най-добрите компании в световен мащаб.
 • Балансирана програма - екскурзия - почивка
 • Всички екскурзии са включени в цената
 • Три нощувки в 4-звезден хотел на брега на океана
 • Балансирано съотношение цена качество
 • Водач-преводач от фирмата-организатор
 • Посещение на обекти на ЮНЕСКО

Вижте повече информация за Шри Ланка в нашия блог!

Полезна информация:

Времето в ШРИ ЛАНКА
Часът в ШРИ ЛАНКА
КАРТА/Маршрут по програмата Валути

Прогнозни температури в Шри Ланка по време на пътуването:

 • максиални: 29° C-32° C
 • минимални: 20° C-2C

Часовата разлика на България с Шри Ланка е 
+2.5 часа.

Часът и температурата в момента

Валутата в Шри Ланка е рупии (LKR). 1 лв.=83.73 рупии

Програма

Ден 1 София/ Варна - Истанбул.

Излитане от София в 21:35 ч. и кацане в Истанбул в 23:10 ч.
Излитане от Варна в 15:50 ч. и кацане в Истанбул в 16:50 ч.
В Истанбул двете групи се събират.

Ден 2 Истанбул - Коломбо

Излитане от Истанбул в 01:05 ч. и пристигане в Коломбо в 15:25 ч. Посрещане и трансфер до Дамбула (около 170 км.). Настаняване в хотел Pеlwehara village Resort 3+* или подобен около 19:00ч. Вечеря и нощувка.

Ден 3 Полонарува - Минерия

След закуска се отправяме към древната столица Полонарува (обект на ЮНЕСКО). Средновековният град е с изключително добре запазена архитектура и колекция от статуи на Буда, изработени от цели камъни. Следва сафари в националния парк Минерия - известен като дом на стада диви слонове. Там живеят на свобода също и леопарди и индийски замбари (бозайник от семейство еленови, световно застрашен вид).
Завръщане в Дамбула. Вечеря и нощувка.

Ден 4 Сигирия и Канди

След закуска ще се изкачим до скалната крепост Сигирия, изградена през V век по времето на цар Касияпа и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Нарича се „Лъвската скала” и най-интересният фрагмент от нея са световноизвестните фрески „Божествени девойки”, нарисувани с естествени багрила върху мазилка и съхранени цели 15 века.

Отпътуване за Канди. По път посещение на скалните храмове на Дамбула, също обект на ЮНЕСКО.Те са изградени през I век пр.н.е. и са най-забележителните пещерни храмове в Шри Ланка. Този огромен скален комплекс се състои от 5 пещери с рисувани стени и тавани, основно през XVIII век, изобразяващи десетки образи на Буда и периоди от историята на местните хора. Тук се намира и 14-метровата скална фигура на Буда.
Следва почивка в района Матале, където ще посетим Градината с подправките. Ще се запознаем с най-популярните подправки в Шри Ланка и начина на отглеждането им. Пристигане в Канди (обект на ЮНЕСКО), разположен на 480 м. надморска височина, известен с по-хладния си климат, идеален за почивка. Бил е столица на последното синхалийско царство, завладяно от британците. Местните хора го наричали „Великият град” и е включен в листата на ЮНЕСКО. Канди е средище на средновековната култура, изкуство и занаяти в Шри Ланка. Настаняване в хотел Senani 3+* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 5 Канди - Перадения - Нувара Елия

След закуска посещение на известната царска ботаническа градина – Paradeniya Botanical Gardens. Със своите екзотични тропични и субтропични гори в съчетание с уникални растителни видове и орхидеи това райско кътче ще ви омагьоса. Следващата спирка е чайна плантация и фабрика, където се произвежда световно известният и добре познат у нас цейлонски чай. Пристигане в Нувара Елия - град, разположен на около 2000 м. надморско равнище, чието име в превод означава "Град на зората". От тук може да се види най-високия връх в Шри Ланка - Пидуруталагала (2555 м.). Настаняване в хотел Oakray Summerhill Breeze 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 6 Берувела

След закуска, отпътуване и пристигане в Берувела около обяд. Настаняване в хотелTaprospa Footprints 4* или подобен. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Берувела

Закуска. Свободен ден за пълноценна почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Берувела

Закуска. Свободен ден за пълноценна почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 Берувела - Коломбо

Закуска. Отпътуване за Коломбо (75 км.). Пристигане в бившата столица на страната и сити тур на града. Коломбо е най-големият град на острова и известен на мореплавателите от 2000 години насам. Избран е за столица през 1815 г., когато Цейлон е част от Британската империя. По време на обиколката ще видите редица исторически, религиозни и търговски обекти като Форт - централната търговска част, Петах, област известна с откритите си пазари, градините Синамон, 5 хектаровия парк до сами океане Galle Face Green и много други.
Трансфер до летището и полет от Коломбо в 21:45 ч.

Ден 10 Истанбул - Варна/ София

Кацане в Истанбул в 05:30 ч. Излитане за Варна в 13:20 ч. и пристигане в 14:20 ч.
Полетът за София е в 07:45 ч. Пристигане в 09:10 ч.


ПРОМО пакетна ЦЕНА: 1650 евро/ 3227 лв. при записване до 28.02.2017 с включени летищни такси

Стандартна цена: 1795 евро/ 3511 лв. с включени летищни такси

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София или Варна - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София или Варна
 • Летищни такси в размер на 360 евро/ 705 лв. към 16.05.16 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Трансфери летище - хотел - летище
 • Климатизиран транспорт по машрута
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Дамбула
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Канди
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Нувара Елия
 • 3 нощувки със закуски в Берувела
 • Местни екскурзоводи
 • Входните такси за обектите по маршрута
 • Сафари с 4х4 джипове в Минерия
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване на ЗК "МОНДИАЛ" с лимит на отговорност 10 000 евро
 • Водач - преводач от "Бояна-МГ"

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Виза за Шри Ланка - 35 EUR/ 69 лв.
 • Лични разходи
 • Напитки по време на храненията
 • Бакшиши - около 50 USD
 • Доплащане за единична стая - 340 евро/ 665 лв.

Минимален брой участници: 10 човека

Условия за записване и начин на плащане:

Депозит 300 евро/ 600 лв при подписване на договор

Доплащане до 21 дни преди датата на отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.

 

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица  № № 03700100001106

КАРТА/МАРШРУТ: София/ Варна - Истанбул - Коломбо - Дамбула - Минерия - Полонарува - Сигирия - Канди - Перадения - Нувара Елия - Берувара - Коломбо - Истанбул - Варна/ София